19 лютого 2020 року (протокол №28)

Опубліковано 02 березня 2020, о 17:15

 Комітет 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                        28

 

                                                                                19        лютого               20

                                                            

 

                                                              вул. Грушевського,5

ІІІ поверх (зал №1)

                                                                     14  год. 15 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,   Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.

 

Відсутні члени Комітету: Фролов П.В. М.М. (відрядження)

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кукла А.О.,  Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант   Шаповалова  К.С., інтерн Кєєр О.С.  


Присутні:

народні депутати України Стріхарський А.П., Ткаченко М.М.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютки О.М.,  Фролова П.В. та народного депутата України Вельможного С.А.;

координатор Програми USAID «РАДА» Стригуненко Г.Ю.;

 

Ведеться стенограма

засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає  11 основних питань та питання «Різне», який запропонував прийняти «за основу» (стенограма додається).

Голосували за прийняття проекту порядку денного «за основу»: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що на розгляд Верховної Ради України не внесено проект Постанови Верховної Ради України про обрання народного депутата України Вельможного С.А. на посаду заступника голови Комітету з питань правової політики і запропонував у зв’язку з цим не включати до порядку денного засідання Комітету та зняти з розгляду питання 9, яким запланований розгляд вказаного питання (стенограма додається).

 

Також головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету дотриматись традиції, яка склалась у Комітету, та у зв’язку із присутністю на засіданні Комітету народних депутатів України                  Ткаченка М.М., Стріхарського А.П. питання про розгляд звернення народного депутата України Кучеренка О.Ю. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України на пленарному засіданні Верховної Ради України, яке включено до порядку денного засідання десятим питанням, та змінити порядок розгляду питань порядку денного і першим питанням розглянути це питання (стенограма додається).

 

Народний депутат України – член Комітету Синютка О.М. запропонував при розгляді питання порядку денного щодо реалізації статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» розглянути також листи Голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Радуцького М.Б. та співголови депутатської фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» Геращенко І.В. щодо відсутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України народного депутата України Зінкевич Я.В. з поважних причин через тимчасову непрацездатність.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В.  підсумував обговорення, запропонувавши підтримати пропозицію перенести розгляд  десятого питання проекту порядку денного про доручення Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. від 10 лютого 2020 року про розгляд звернення народного депутата України Кучеренка О.Ю. (від 07.02.2020) № 20/20 (30419) з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України на пленарному засіданні Верховної Ради України, та розглянути питання стосовно народного депутата України Зінкевич Я.В. і  поставив на голосування пропозицію про прийняття «в цілому» порядку денного засідання Комітету з урахуванням висловлених пропозицій (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про доручення Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. від                   10 лютого 2020 року про розгляд звернення народного депутата України   Кучеренка О.Ю. (від 07.02.2020) № 20/20 (30419) з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Закону України «Про  внесення змін до  Регламенту Верховної Ради України щодо підстав для відсутності народного депутата на пленарних засіданнях Верховної Ради України або засіданнях комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України    Качурою О.А., Шуфричем Н.І. (реєстр. № 2328 від 13.11.2019, доопрацьований).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 17.01.2020 року про відхилення проекту Закону про Бюро фінансових розслідувань                         (реєстр. № 1208-2 від 18.09.2019)», внесений народним депутатом України Мовчаном О.В. (реєстр.№ 1208-2-П від 17.01.2020).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатку до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» щодо предметів відання», внесений народними депутатами України Вельможним С.А., Костіним А.Є., Князевичем Р.П., Мережком О.О., Ватрасом В.А., Кучером О.В. (реєстр. № 2292 від 18.10.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо змін у складі Тимчасової слідчої комісії)», внесений народним депутатом України Костюхом А.В. (реєстр. № 2640 від 06.02.2020, доопрацьований).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Кабанова О.Є. (Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»)», внесений народним депутатом України Моканом В.І. (реєстр. № 3056 від 11.02.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (стосовно включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Мінька С.А. (Депутатська група «За майбутнє»)», внесений народними депутатами України Костюхом А.В., Моканом В.І. (реєстр.                       № 3066 від 13.02.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Проект роз’яснення Комітету про застосування положень частин другої та третьої статті 224  Регламенту Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Проект розкладу засідань Комітету у березні 2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

13. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  доручення Голови Верховної Ради України                  Разумкова Д.О. від 10 лютого 2020 року про розгляд звернення народного депутата України                                Кучеренка О.Ю. (від 07.02.2020) № 20/20 (30419) з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету народному депутату України Ткаченку М.М., який поінформував народних депутатів України – членів Комітету про інцидент, що стався 6 лютого 2020 року в залі засідань Верховної Ради України під час перерви в ранковому пленарному засіданні між народними депутатами України Кучеренком О.Ю. та Ткаченком М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про доручення Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. від 10 лютого 2020 року про розгляд звернення народного депутата України Кучеренка О.Ю. (від 07.02.2020 № 20/20 (30419) щодо інциденту, що стався 6 лютого ц.р. в залі засідань Верховної Ради України під час перерви в ранковому пленарному засіданні між народними депутатами України Кучеренком О.Ю. та Ткаченком М.М. (додається) взяти до відома.

2. Звернути увагу народних депутатів України Ткаченка М.М. та Кучеренка О.Ю. на неприпустимість дій, заяв та вчинків, що компрометують народного депутата України, виборців, Верховну Раду України, державу, та на необхідність неухильного дотримання при виконанні своїх повноважень вимог Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», Регламенту Верховної Ради України та інших законів України, додержання присяги народного депутата України, загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів України, службових та посадових осіб і громадян.

3. Інформацію та рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та народним депутатам України Кучеренку О.Ю., Ткаченку М.М.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про  внесення змін до  Регламенту Верховної Ради України щодо підстав для відсутності народного депутата на пленарних засіданнях Верховної Ради України або засіданнях комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України    Качурою О.А., Шуфричем Н.І. (реєстр. № 2328 від 13.11.2019, доопрацьований).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Пузійчук А.В.,  Папієв М.М.   (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 1.

 

УХВАЛИЛИ:

висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо підстав для відсутності народного депутата на пленарних засіданнях Верховної Ради України або засіданнях комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України   Качурою О.А., Шуфричем Н.І. (реєстр. № 2328 від 13.11.2019, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 17.01.2020 року про відхилення проекту Закону про Бюро фінансових розслідувань  (реєстр. № 1208-2 від 18.09.2019)», внесений народним депутатом України Мовчаном О.В. (реєстр.№ 1208-2-П від 17.01.2020).

 

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 17.01.2020 року про відхилення проекту Закону про Бюро фінансових розслідувань (реєстр. № 1208-2 від 18.09.2019)», внесений народним депутатом України Мовчаном О.В. (реєстр. № 1208-2-П від 17.01.2020).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови Верховної Ради України суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатку до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» щодо предметів відання», внесений народними депутатами України        Вельможним С.А., Костіним А.Є., Князевичем Р.П., Мережком О.О., Ватрасом В.А., Кучером О.В. (реєстр. № 2292 від 18.10.2019).

 

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1 Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Додатку до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» щодо предметів відання, внесений народними депутатами України  Вельможним С.А., Костіним А.Є., Князевичем Р.П., Мережком О.О., Ватрасом В.А., Кучером О.В. (реєстр. № 2292 від 18.10.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови Верховної Ради України суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо змін у складі Тимчасової слідчої комісії)», внесений народним депутатом України Костюхом А.В. (реєстр. № 2640 від 06.02.2020, доопрацьований).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютко О.А.,  Папієв М.М., Приходько Н.І.  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної  Ради України  «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо змін у складі Тимчасової слідчої комісії), внесений народним депутатом України Костюхом А.В. (реєстр. № 2640 від 06.02.2020, доопрацьований), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Кабанова О.Є. (Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»)», внесений народним депутатом України Моканом В.І. (реєстр. № 3056 від 11.02.2020).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В.  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної  Ради України  «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Кабанова О.Є. (Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»)», внесений народним депутатом України Моканом В.І. (реєстр. № 3056 від 11.02.2020), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови з урахування пропозицій Комітету щодо кількісного складу Тимчасової слідчої комісії та прийняти його в цілому.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (стосовно включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Мінька С.А. (Депутатська група «За майбутнє»)», внесений народними депутатами України Костюхом А.В. та Моканом В.І. (реєстр.                     № 3066 від 13.02.2020)

 

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 1 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (стосовно включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Мінька С.А. (Депутатська група «За майбутнє»)», внесений народними депутатами України Костюхом А.В. та Моканом В.І. (реєстр. № 3066 від 13.02.2020), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови з урахування пропозицій Комітету щодо кількісного складу Тимчасової слідчої комісії та прийняти його в цілому.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про проект роз’яснення Комітету про застосування положень частин другої та третьої статті 224  Регламенту Верховної Ради України.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Пузійчук А.В., Папієв М.М., Гринчук О.А., Приходько Н.І., Кальченко С.В.

Під час обговорення цього питання на засіданні члени Комітету доручили голові Комітету звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією, з метою реалізації народними депутатами України конституційного права на запит, щодо необхідності  оголошення головуючим на пленарному засіданні Верховної Ради України всіх запитів, внесених  народними депутатами України станом на найближчу п’ятницю тижня пленарних засідань (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Ухвалити роз’яснення Комітету щодо застосування положень частин другої та третьої статті 224 Регламенту Верховної Ради України (додається) та надіслати його Голові Верховної Ради України і Керівнику Апарату Верховної Ради України.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» з урахуванням листа Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. (від 11.02.2020 №06/04-76 (33151), голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Радуцького М.Б. (від 19.02.2020 № 04-18/09-188 (41352), співголови депутатської фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» Геращенко І.В.
(від 19.02.2020 № 04-04/03-44/41110(2)

 

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило. 

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести зміни до рішення Комітету від 5 лютого 2020 року (протокол
№ 26) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за січень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», виключивши народного депутата України Копитіна І.В. (номер 21) зі списку народних депутатів України, щодо яких Комітет звернувся з поданням до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень, за січень 2020 року.

2. Внести зміни до рішення Комітету від 5 лютого 2020 року (протокол
№ 26) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за грудень 2019 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», виключивши народного депутата України Зінкевич Я.В. (номер 17) зі списку народних депутатів України, щодо яких Комітет звернувся з поданням до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень, за грудень 2019 року.

3. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О.

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про проект розкладу засідань Комітету у березні 2020 року. 

В обговоренні питання щодо доцільності проведення засідання Комітету 11 березня 2020 року взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Папієв М.М., Синютка О.М., Пузійчук А.В., Кальченко С.В. (стенограма додається).

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення питання та зазначив, що на голосування буде поставлено дві пропозиції:

перша пропозиція – проект рішення Комітету про затвердження розкладу засідань Комітету у березні 2020 року, передбачивши проведення засідань Комітету 4, 11 та 18 березня 2020 року,

друга пропозиція  – про затвердження розкладу засідань Комітету у березні 2020 року, передбачивши проведення засідань Комітету 4 та 18 березня 2020 року.

 Голосували за І пропозицію:  «за» - 1, «проти» - 5, «утрималося» - 4 (рішення не прийнято).

 Голосували за ІІ пропозицію:  «за» - 9, «проти» - 1, «утримався» - 0 (рішення  прийнято).

УХВАЛИЛИ:

Затвердження розкладу засідань Комітету у березні 2020 року, передбачивши проведення засідань Комітету 4 та 18 березня 2020 року.

 

 

11. Різне.

Питань до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку