12 квітня 2017 року (Протокол № 77)

Опубліковано 24 квітня 2017, о 11:20

 Комітет 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                          № 77

 

                                                                           12          квітня           17

                                                            

                                                                                            вул. Банкова, 6-8

                                                                                       кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Купрієнко О.В., Войцеховська  С.М., Данілін В.Ю.,  Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.

 

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні запрошені:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами – Боднар П.О.;

перший заступник керуючого справами – Гаман М.В.;

заступник керуючого справами – Денисов  Е.М.;

заступник керівника відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами – Савкова Л.В.;

керівник відділу Управління кадрів – Кавун С.С.

начальник Управління адміністративними будинками – Корнат В.В.;


керівник відділу юридичного забезпечення Управління справами - Сергійчук В.М.;

головні спеціалісти відділу організації будівництва Управління справами – Яремчук В.О., Тіщенко Д.О.;

директор автобази – Назаренко О.П.;

заступник директора ДП «Їдальня» - Бобренко М.В.;

заступник директора ДП «Управління житловими будинками» - Соловей Т.В.;

радники Голови Верховної Ради України – Корнат І.В., Малик А.І.;

керівник секретаріату Першого заступника Голови Верховної Ради –  Мартиненко О.М.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської  С.М., Лубінця Д.В., Єфремової І.О, Папієва М.М., Пинзеника П.В.;

учасники програм: стажування в Апараті Верховної Ради України – Моргун А.А.; стажування громадської організації «Молодіжна альтернатива» – Рябов О.О., Андрієвич В.В.

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з дев’яти основних питань та питання «Різне».

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо кримінальної відповідальності за порушення порядку реєстрації та особистого голосування народними депутатами України)», внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 1522 від 19.12.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України «Про Фінансову поліцію», внесений народними депутатами України Остріковою Т.Г., Журжієм А.В., Курячим М.П. та іншими (реєстр. № 4228 від 15.03.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Закону України «Про відновлення соціальної справедливості та створення умов для розвитку України», внесений народним депутатом України  Рабіновичем В.З. (реєстр. № 5325 від 01.11.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України «Про встановлення мораторію на співпрацю з Міжнародним валютним фондом, визначення альтернативних шляхів наповнення державного бюджету та забезпечення економічної стабільності», внесений народними депутатами України Капліним С.М., Сугоняко О.Л. (реєстр. № 6138 від 24.02.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо уточнення окремих положень)», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6227 від 23.03.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення процедури формування та організації діяльності Вищої ради правосуддя)», внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В.  (реєстр. № 6254 від 27.03.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про визнання роботи Голови Державної фіскальної служби України Насірова Р.М. та його першого заступника Білана С.В. незадовільною та звільнення їх з займаних посад», внесений народними депутатами України Журжієм А.В., Продан О.П., Тимошенко Ю.В. та іншими   (реєстр. № 5542 від 15.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Проект розкладу засідань Комітету у травні 2017 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Різне.

                                                                                                                           

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.  надав слово першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами – Боднару П.О. та, для відповідей на запитання народних депутатів України – членів Комітету, головному спеціалісти відділу організації будівництва Управління справами – Яремчуку В.О., директору автобази – Назаренку О.П., керівнику відділу юридичного забезпечення Управління справами - Сергійчуку В.М., першому заступнику керуючого справами Гаману М.В.

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Пинзенки П.В., Кишкар П.М., Лубінець Д.В., Арешонком В.Ю., Єфремова І.О., Войцеховська С.М., Папієв М.М. (стенограма додається),  якими запропоновано доповнити проект рішення новими пунктами:

1. Звернути увагу Голови Верховної Ради України Парубія А.В. на необхідність внесення на розгляд Верховної Ради України кандидатури на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України відповідно до Закону України «Про державну службу» та Регламенту Верховної Ради України, а також проекту кошторису Верховної Ради України на 2017 рік.

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

2. Звернутися до голів депутатських фракцій, депутатських груп у Верховній Раді України з проханням надати своїх представників до складу тимчасової слідчої комісії для перевірки проведених робіт з реконструкції системи холодо-, теплопостачання в адміністративних будинка по вул. Шовковичній, 2, 4. (пропозиція народного депутата України – члена Комітету Купрієнка О.В.)

Голосували: «за» - 2, «проти» - 1, «утримались» - 6.

 

За проект рішення з урахуванням підтриманих пропозицій

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Звернути увагу Управління справами Апарату Верховної Ради України на необхідність своєчасної підготовки та подання звіту про виконання кошторису Верховної Ради України за минулий рік у строки, передбачені пунктом 24 статті 78 Регламенту Верховної Ради України та з дотриманням запропонованих Комітетом форми і вимог до такого звіту (додатків до нього).

2. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України протягом 35 днів після закінчення звітного кварталу надавати Комітету квартальні звіти про використання передбачених законом України про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних коштів, який серед іншого має містити інформацію про обсяги бюджетних призначень Апарату Верховної Ради України, суми витрат (касових видатків) за квартал та суми економії (перевитрат) в розрізі кодів економічної класифікації видатків.

3. Звернути увагу Голови Верховної Ради України Парубія А.В. на необхідність внесення на розгляд Верховної Ради України кандидатури на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України відповідно до Закону України «Про державну службу» та Регламенту Верховної Ради України, а також проекту кошторису Верховної Ради України на 2017 рік.

4. Інформацію та рішення Комітету надіслати до відома Голові Верховної Ради України Парубію А.В. та Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання і врахування в роботі.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо кримінальної відповідальності за порушення порядку реєстрації та особистого голосування народними депутатами України)», внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 1522 від 19.12.2014).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо кримінальної відповідальності за порушення порядку реєстрації та особистого голосування народними депутатами України)», внесеного народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 1522 від 19.12.2014), і направити його Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про Фінансову поліцію», внесений народними депутатами України Остріковою Т.Г., Журжієм А.В., Курячим М.П. та іншими (реєстр. № 4228 від 15.03.2016).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про Фінансову поліцію», внесеного народними депутатами України Остріковою Т.Г., Журжієм А.В., Курячим М.П. та іншими (реєстр. № 4228 від 15.03.2016), та направити його до Комітету з питань податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про відновлення соціальної справедливості та створення умов для розвитку України», внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 5325 від 01.11.2016).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про відновлення соціальної справедливості та створення умов для розвитку України», внесеного народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 5325 від 01.11.2016), і направити його Комітету з питань промислової політики та підприємництва,  який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про встановлення мораторію на співпрацю з Міжнародним валютним фондом, визначення альтернативних шляхів наповнення державного бюджету та забезпечення економічної стабільності», внесений народними депутатами України Капліним С.М., Сугоняко О.Л. (реєстр. № 6138 від 24.02.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про встановлення мораторію на співпрацю з Міжнародним валютним фондом, визначення альтернативних шляхів наповнення державного бюджету та забезпечення економічної стабільності», внесеного народними депутатами України Капліним С.М., Сугоняко О.Л. (реєстр. № 6138 від 24.02.2017), і направити його Комітету у закордонних справах, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Закону.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо уточнення окремих положень)», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6227 від 23.03.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо уточнення окремих положень», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 6227 від 23.03.2017), і направити його Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення процедури формування та організації діяльності Вищої ради правосуддя)», внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 6254 від 27.03.2017)

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення процедури формування та організації діяльності Вищої ради правосуддя)», внесеного народним депутатом України Мураєвим Є.В.  (реєстр. № 6254 від 27.03.2017), та направити його до Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про визнання роботи Голови Державної фіскальної служби України Насірова Р.М. та його першого заступника Білана С.В. незадовільною та звільнення їх з займаних посад», внесений народними депутатами України Журжієм А.В., Продан О.П., Тимошенко Ю.В. та іншими (реєстр. № 5542 від 15.12.2016).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації законопроекту вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Постанови Верховної Ради України «Про визнання роботи Голови Державної фіскальної служби України Насірова Р.М. та його першого заступника Білана С.В. незадовільною та звільнення їх з займаних посад», внесеного народними депутатами України Журжієм А.В., Продан О.П., Тимошенко Ю.В. та іншими   (реєстр. № 5542 від 15.12.2016) і направити його Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у травні 2017 року.

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у травні 2017 року.

 

 

10. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                         П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку