22 лютого 2017 року (Протокол № 72)

Опубліковано 24 лютого 2017, о 14:35

 Комітет 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      Протокол № 72

 

                                                                           22         лютого           17

                                                            

                                                                                        вул. Грушевського, 5  

                                                                  кулуари, ІІІ поверх, к.5, 14 год. 00 хв. 

 

                                             

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В.,  Кишкар П.М., Войцеховська С.М., Єфремова І.О.,

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Папієв М.М., Купрієнко О.В. з поважних причин).

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М.,  Поліщук І.В.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Кишкаря П.М.;

помічник-консультант народного депутата України Тарути С.О.; 

учасник Програми стажування в Апараті Верховної Ради України Моргун А.А.

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться (у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного, який складається з п’яти питань та питання «Різне», а також запропонував народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету доповнити додатковим питанням – про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо недоторканності народних депутатів України), внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Березюком О.Р., Подоляк І.І. та іншими  (реєстр. № 5487 від 05.12.2016).

За прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням внесеної пропозиції «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо звернення електронною поштою),  внесений народним депутатом України Тарутою С.О. (реєстр. № 4335 від 30.03.2016).

         Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                                голова підкомітету Войцеховська С.М.

 

2. Про проект постанови Верховної Ради України «Про Комісію у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України», внесений народним депутатом України Шухевичем Ю.-Б.Р. (реєстр. № 5688 від 20.01.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про розгляд заяв та скарг народних депутатів України Сотник О.С., Шкрум А.І., Пташник В.Ю., Юринець О.В., Найєма М.-М., Луценка І.В., Заліщук С.П., Кіраля С.І., Лещенка С.А., Гопко Г.М. до Голови Верховної Ради України та до першого заступника голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України про порушення вимог Регламенту Верховної Ради України.

         Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

        

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань аудиту ефективності використання коштів отриманих Україною від  Міжнародного валютного фонду»,  внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 6003 від 30.01.2017).

         Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Проект розкладу засідань Комітету в березні 2017 року.

 Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо недоторканності народних депутатів України), внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Березюком О.Р., Подоляк І.І. та іншими  (реєстр. № 5487 від 05.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо звернення електронною поштою), внесений народним депутатом України Тарутою С.О. (реєстр. № 4335 від 30.03.2016).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., які висловили свої пропозиції про підтримку запропонованих у законопроекті змін та погодилися із висловленими у проекті висновку Комітету зауваженнями до нього.

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо звернення електронною поштою)», внесений народним депутатом України Тарутою С.О. (реєстр. № 4335 від 30.03.2016), та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання зазначений законопроект, розглянути його з врахуванням зауважень Комітету та за наслідками розгляду проекту Закону (реєстр. № 4335) в першому читанні прийняти його за основу з дорученням Комітету підготувати законопроект до другого читання.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Закону на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ:  Інформацію першого заступника голови Комітету  Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про Комісію у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України», внесений народним депутатом України Шухевичем Ю.-Б. Р. (реєстр. № 5688 від 20.01.2017).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Арешонков В.Ю., Войцеховська С.М.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

  УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про Комісію у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. при Верховній Раді України», внесений народним депутатом України Шухевичем Ю.-Б. Р. (реєстр. № 5688 від 20.01.2017), та рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного сесії Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України та за наслідками розгляду прийняти його за основу і  в цілому.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд заяв та скарг народних депутатів України Сотник О.С., Шкрум А.І., Пташник В.Ю., Юринець О.В., Найєма М.-М., Луценка І.В., Заліщук С.П., Кіраля С.І., Лещенка С.А., Гопко Г.М. до Голови Верховної Ради України та до першого заступника голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України про порушення вимог Регламенту Верховної Ради України.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Кишкар П.М.

 

Голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити тексти відповідей на заяви та скарги народних депутатів України Сотник О.С., Шкрум А.І.,  Пташник В.Ю., Юринець О.В., Найєма М.-М., Луценка І.В.,  Заліщук С.П., Кіраля С.І., Лещенка С.А., Гопко Г.М. та направити їх Голові Верховної Ради України та народним депутатам України – авторам заяв та скарг.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань аудиту ефективності використання коштів отриманих Україною від  Міжнародного валютного фонду»,  внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 6003 від 30.01.2017).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О.

Зокрема, народний депутат України – член Комітету Кишкар П.М. запропонував доповнити висновок абзацом такого змісту: звернути увагу народного депутата України  Капліна С.М. на те, що він може отримати інформацію щодо ефективності використання коштів, отриманих Україною від Міжнародного валютного фонду шляхом реалізації свого права народного депутата України на депутатське звернення або депутатський запит та звернення із запитанням до членів Кабінету Міністрів України під час «години запитань до Уряду».

 

Голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань аудиту ефективності використання коштів отриманих Україною від  Міжнародного валютного фонду»,  внесеного народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 6003) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів і направити його до Комітету з питань бюджету, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету в  березні 2017 року.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету в березні  2017 року.

 

6. СЛУХАЛИ:   Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо недоторканності народних депутатів України)», внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Березюком О.Р.,  Подоляк І.І. та іншими  (реєстр. № 5487 від 05.12.2016), а також про те, що до Комітету надійшов висновок Комітету з питань правової політики та правосуддя про те, що законопроект суперечить положенням Конституції України.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Єфремова І.О., які підтримали зауваження та пропозиції, висловлені у проекті висновку Комітету.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо недоторканності народних депутатів України), внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Березюком О.Р., Подоляк І.І. та іншими  (реєстр. № 5487), та прийняв рішення звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пунктів 1, 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Закону (реєстр. № 5487) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

7. Різне.

Голова підкомітету Кишкар П.М.  привернув увагу присутніх народних депутатів України – членів Комітету на необхідність якнайшвидше розглянути   Верховною Радою України проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо організації роботи Верховної Ради України) (реєстр. № 2915) щодо, зокрема, виключення норми про перерву з 12 години до 12 години 30 хвилин, яка передбачена у вівторок і четвер тижня, відведеного для пленарних засідань, та щодо порядку голосування врахованої головним комітетом пропозиції, поправки при підготовці законопроекту в другому читанні, який Комітетом було розглянуто 16 вересня 2015 року та рекомендовано Верховній Раді України прийняти за основу.

Таку пропозицію підтримали всі присутні на засіданні члени Комітету.

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку