29 червня 2016 року (Протокол № 56)

Опубліковано 06 липня 2016, о 09:31

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                                                                                                             Протокол № 56

 

                                                                     29 червня 2016 року

  

                                                         

вул. Банкова, 6-8, кімн. 418 (зал засідань), 14 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Єфремова І.О.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М.,    Поліщук І.В., Нижник К.А., Олексійчук О.М.

 

Присутні  запрошені:

народний депутат України Онищенко О.Р.;

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В.;

заступник Генерального прокурора України – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І.;  

заступник  керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – Кривенко В.В.;

старший групи детективів Національного антикорупційного бюро України – Клименко О.В.;

адвокат народного депутата України Онищенка О.Р. Просянюк О.В.

 

Присутні:

народний депутат України Луценко І.В.;

голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Шабунін В.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Кишкаря П.М., Папієва М.М.

 

         Присутні представники громадських організацій, засобів масової інформації:

Телеканали «РАДА», «1+1», ТСН, «UA:ПЕРШИЙ», «Інтер», «5 канал», «СТБ», «Новини 24», «112», «ICTV» та інші, акредитовані у Верховній Раді України.

        

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який складається з одного питання – про розгляд  подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 16 червня 2016 року (№ 01/1-63вих-16), та поінформував про порядок розгляду Комітетом цього подання, відповідно до  положень статті 220 Регламенту Верховної Ради України (стенограма додається).

Також головуючий поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутніх запрошених на засідання Комітету та надав слово адвокату народного депутата України Онищенка О.Р. Просянюк О.В., яка підтвердила свої повноваження захисника на підставі відповідних документів (договір, додаткова угода).

Пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 16 червня 2016 року                  (№ 01/1-63вих-16).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 16 червня 2016 року (№ 01/1-63вих-16).

 

  

Перед початком розгляду питання порядку денного засідання Комітету по суті головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету прийняти рішення щодо порядку розгляду подання.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Встановити такий порядок  розгляду подання:

1) інформація Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича щодо подання;

2) інформація заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича, заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Кривенка Володимира Володимировича щодо подання;

3) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В., заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. та пропозиції Генерального прокурора України (у разі потреби) заслухати пояснення осіб, експертів, інших фахівців;

4) пояснення народного депутата України Онищенка Олександра Романовича;

5) запитання народних депутатів України – членів Комітету до народного депутата України Онищенка О.Р., його відповіді на запитання та клопотання щодо заслуховування пояснень певних осіб;

6) заслуховування осіб, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора України, та/або за клопотанням народного депутата України Онищенка О.Р. адвоката Просянюк Ольгу Вікторівну, та запитання народних депутатів України – членів Комітету;

7) обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича»;

8) прийняття рішення стосовно висновку щодо достатності, законності і обґрунтованості подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», законності одержання доказів, зазначених у подані, наявності відповідних скарг.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. звернувся з пропозицією до народних депутатів України – членів Комітету та інших учасників розгляду подання висловити свої застереження та зауваження  щодо запропонованого порядку розгляду подання.

 

Від народного депутата України Онищенка О.Р. його адвокат                  Просянюк О.В. висловила застереження стосовно заслуховування інформації заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича та заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Кривенка Володимира Володимировича щодо подання, оскільки вона вважає, що це не відповідає вимогам частини другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. зауважив, що відповідно до положень частини третьої статті 48 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» для розгляду на засіданні комітету питань, віднесених до предмета його відання, комітет може запросити, зокрема, науковців, консультантів, експертів та інших фахівців і за пропозицією Генерального прокурора України заслухати їх.

 

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В. висловив пропозицію щодо заслуховування інформації заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича, заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Кривенка Володимира Володимировича та старшого групи детективів Національного антикорупційного бюро України Клименка Олександра Васильовича  щодо подання. Пропозиція була підтримана присутніми народними депутатами - членами Комітету (стенограма додається).

 

Слово надано Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., який зачитав текст подання (стенограма додається).

 

Слово надано заступнику Генерального прокурора України – керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницькому Н.І.,  заступнику керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Кривенку В.В.,  старшому групи детективів Національного антикорупційного бюро України Клименку О. В. (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету Арешонков В.Ю.,                    Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Пинзеник П.В., Купрієнко О.В. поставили запитання  Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. та заступнику Генерального прокурора України – керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницькому Н.І. та заслухали відповіді на них  (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету заслухали пояснення народного депутата України Онищенка О.Р. та клопотання щодо заслуховування пояснень певних осіб, поставили йому запитання, заслухали відповіді на них та, за його клопотанням, заслухали пояснення адвоката Просянюк О.В. (стенограма додається).

 

В обговоренні подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича» взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Папієв М.М., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Крім того, слово для висловлення своєї позиції було надано присутньому на засіданні Комітету народному депутату України Луценку І.В. (стенограма додається).

 

Також для надання інформації слово було надано Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. та для пояснень - адвокату народного депутата             Онищенка О.Р.   Просянюк О.В. (стенограма додається).

 

На запитання головуючого на засіданні Комітету Пинзеника П.В. щодо подальшого обговорення подання народний депутат України – голова підкомітету Папієв М.М. запропонував визначатись та приймати рішення, а заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. запропонував завершити обговорення, оголосити 15-ти хвилинну перерву для напрацювання проекту рішення Комітету, а після перерви приймати рішення щодо подання. Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. також висловив певні застереження щодо відображення у поданні деяких цифр, які є у кримінальному провадженні, та підтримав пропозиції, висловлені колегами щодо перерви та прийняття рішення (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. оголосив перерву в засіданні Комітету на 15 хвилин та запросив членів Комітету для напрацювання проекту рішення та висновку Комітету щодо питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича.

 

Продовження засідання після перерви.

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           17 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Папієв М.М.

Відсутні  члени  Комітету:  Бондар В.В., Єфремова І.О.

 

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітету.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. зачитав тексти проектів рішення та висновку Комітету щодо питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича», підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. 16 червня 2016 року (№ 01/1-63вих-16) (додається).

2. Доручити першому заступнику голови Комітету при оголошенні висновку Комітету щодо подання на пленарному засіданні Верховної Ради України привернути увагу Генеральної прокуратури України  на  необхідність внесення окремих подань щодо застосування запобіжних заходів.

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку