1 червня 2016 року (Протокол № 54)

Опубліковано 06 червня 2016, о 15:19

 Комітет 

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                           54

 

                                                                           1          червня           16

                                                            

вул. Грушевського, 5  ІІІ поверх кулуарів,

9 год. 30 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О.

Відсутні члени  Комітету: Бондар В.В.,  Кишкар П.М., Лубінець Д.В., Папієв М.М.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Поліщук І.В.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з трьох основних питань та питання «Різне».

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19 травня 2016 року про прийняття в цілому проекту Постанови про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області», внесений народними депутатами України  Вілкулом О.Ю.,  Колєсніковим Д.В.   (реєстр. № 3864-П від 19.05.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування  рішення Верховної Ради України від 19.05.2016 про прийняття за основу та в цілому проекту Постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 4085-П від 20.05.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених  у засобах масової інформації  щодо  використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави», внесений народними депутатами України  Ляшком О.В., Вовком В.І., Березюком О.Р., Соболєвим Є.В., Тимошенко Ю.В.  (реєстр. № 4704 від 20.05.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.                            

 

         4. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19 травня 2016 року про прийняття в цілому проекту Постанови про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області», внесений народними депутатами України  Вілкулом О.Ю., Колєсніковим Д.В. (реєстр. №3864-П від 19.05.2016).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19 травня 2016 року про прийняття в цілому проекту постанови про перейменування міста Дніпропетровська Дніпропетровської області (реєстраційний номер 3864)», внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю. та Колєсніковим Д.В. (реєстр. № 3864-П від 19.05.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування  рішення Верховної Ради України від 19.05.2016 про прийняття за основу та в цілому проекту Постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 4085-П від 20.05.2016).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування  рішення Верховної Ради України від 19.05.2016 про прийняття за основу та в цілому проекту Постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 4085-П від 20.05.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених  у засобах масової інформації  щодо  використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Вовком В.І., Березюком О.Р., Соболєвим Є.В., Тимошенко Ю.В.  (реєстр. № 4704 від 20.05.2016).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю.

 

За результатами обговорення було погоджено, що під час розгляду цього питання в залі засідань Верховної Ради України у співдоповіді перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. має обов’язково зазначити, про те, що письмове погодження голови депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Гриніва І.О., яке передбачено частиною третьою статті 85 Регламенту Верховної Ради України, щодо кількісного та персонального складу тимчасової слідчої комісії відсутнє.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених  у засобах масової інформації  щодо  використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Вовком В.І., Березюком О.Р., Соболєвим Є.В., Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 4704 від 20.05.2016), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови і визначитись шляхом голосування щодо утворення такої Тимчасової слідчої комісії та щодо обрання до складу цієї комісії позафракційних народних депутатів України Дерев’янка Ю.Б., Левченка Ю.В., Головка М.Й.

 

4. Різне.

  Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. нагадав народним депутатам України – членам Комітету про те, що на сьогодні, на 15 годину заплановано проведення в Комітеті круглого столу на тему «Інституціоналізація коаліції та опозиції в парламенті України», організованого Комітетом спільно з Програмою USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», Асоціацією народних депутатів України та Лабораторією законодавчих ініціатив, та запросив членів Комітету взяти активну участь у його проведенні.

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. порушив питання щодо некоректної відповіді працівника Управління державної охорони на звернення  народного депутата України. Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками з цього питання.

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку