20 квітня 2016 року (Протокол № 50)

Опубліковано 20 квітня 2016, о 08:54

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                               50

                      20 квітня 2016 року

                                                        вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В.,                Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М. (з 15 год. 20 хв.) 

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В.,  Войцеховська С.М. (хворіє),                Папієв М.М. (за дорученням Комітету бере участь у засіданні Круглого столу).

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступники завідувача секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А.,                          Олексійчук О.М., Поліщук І.В., старший консультант Юпатова О.В.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В.;

Писаренко С.В. – головний редактор журналу Верховної Ради України «Віче»;

Сергійчук В.М. – завідуючий відділом юридичного забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України;

Мельничук В.І. – помічник-консультант народного депутата України Вадатурського А.О.;

Савченко Олена – інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»;

Пришляк Надія  – парламентський кореспондент, агентство УНІАН;

Чайковська Віолетта – інформаційне агентство «Українські Новини».

 

Ведеться стенографування.

Ведеться аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету                Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з дев’яти основних питань та питання «Різне».

         Пропозицій та заперечень не надходило.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про інформацію щодо звіту Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України
"Про державний бюджет України на 2015 рік" на фінансування діяльності Верховної Ради України, та звіти державного підприємства "Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України", Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

        

2. Про зміни у складі комітетів Верховної Ради України:

заява народного депутата України Писаренка В.В. про обрання його членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки;

заява народного депутата України Білоцерковця Д.О.  про обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Інформують:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                       голова підкомітету Кишкар П.М.

 

         3. Про депутатське звернення народних депутатів України Войціцької В.М., Сотник О.С., Подоляк І.І. про позбавлення народного депутата України         Барни О.С. права брати участь у п’яти пленарних засіданнях Верховної Ради України за "неодноразове порушення етичних норм та Регламенту Верховної Ради України".

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                      заступник голови Комітету Купрієнко О.В.               

 

         4. Про доручення Голови Верховної Ради України від 13.04.2016 року щодо вимог та підстав для реєстрації проектів постанов Верховної Ради України про утворення тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

  

5. Про проект постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України  від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4423 про Кабінет Міністрів України", внесений народними депутатами України   Левченком Ю.В. та іншими (реєстр. №4423-П від 14.04.2016).

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4424 про формування складу Кабінету Міністрів України", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. №4424-П від 14.04.2016).

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект постанови Верховної Ради України "Про вихід Верховної Ради України із засновників редакції журналу "Віче", внесений народними депутатами України Сюмар В.П., Кондратюк О.К. та іншими (реєстр. № 4009 від 15.04.2016) доопрацьований.

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про розгляд листів народних депутатів України Вадатурського А.О. та  Лунченка В.В. щодо відповідності оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України "Про внесення зміни до пункту 33    розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо експерименту в Миколаївській області з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення)", внесеного народним депутатом України        Жолобецьким О.О. та іншими народними депутатами України (разом –                             10 підписів)   (реєстр. № 4214-1 від 16.03.2016 року).

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Про проект розкладу засідань Комітету у травні 2016 року.

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Різне.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, звіт державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України» щодо змін за результатами діяльності в першому кварталі 2016 року умов оплати праці працівників підприємства, визначення стандартів обслуговування, асортименту продукції, цінової політики, звіт Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо використання бюджетних коштів, передбачених на збільшення заробітної плати обслуговуючому персоналу Управління адміністративними будинками, кількості та категорії працівників, яким фактично збільшено заробітну плату з початку року, кількість працюючих тощо, надіслані Комітету згідно з листом першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Кістіона В.Є. від 11 квітня 2016 року № 15/11-677 (87243).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо використання коштів, передбачених Законом України
«Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, та звіти державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року, взяти до відома.

2. Доручити підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України (голова підкомітету – народний депутат України Єфремова І.О.), відповідно до частини першої статті 38 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» та частини четвертої статті 17 Закону України «Про статус народного депутата України» підготувати питання щодо звіту Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, та звітів державного підприємства «Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України», Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України за результатами їх діяльності у першому кварталі 2016 року, на засідання Комітету 18 травня 2016 року.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про зміни у складі комітетів Верховної Ради України:

- про заяву народного депутата України Писаренка В.В., члена депутатської групи «Партії «Відродження» про обрання його членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань правової політики та правосуддя;

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1.            Підтримати заяву народного депутата України Писаренка В.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітету Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету  на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голів, секретаря, членів комітетів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2.            Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Білоцерковця Д.О., члена депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»  про обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1.                 Підтримати заяву народного депутата України Білоцерковця Д.О. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету  на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голів, секретаря, членів комітетів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2.                 Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про депутатське звернення народних депутатів України Войціцької В.М., Сотник О.С., Подоляк І.І. про позбавлення народного депутата України Барни О.С. права брати участь у п’яти пленарних засіданнях Верховної Ради України за "неодноразове порушення етичних норм та Регламенту Верховної Ради України", розгляд якого перенесено з минулого засідання з дорученням голові підкомітету Папієву М.М. вивчити зазначене питання та підготувати його до розгляду на наступному засіданні Комітету.

 

Перший заступник голови Комітету нагадав присутнім народним депутатам України – членам Комітету, що голова підкомітету Папієв М.М., якому було доручення підготувати це питання до розгляду на засіданні Комітету, зараз за дорученням Комітету перебуває на засіданні Круглого столу на тему: «Удосконалення роботи Верховної Ради України: європейські стандарти та шляхи забезпечення довіри суспільства до українського парламенту», що проводиться за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна «За Свободу» в Україні, на який запрошено також і Комітет, отже доповідати питання не має можливості. Крім того, він нагадав про лист до Комітету народного депутата України                 Барни О.С. та про пропозицію ініціатора внесення цього питання народного депутата України Войціцької В.М. перенести розгляд звернення і запропонував присутнім народним депутатам України – членам Комітету висловитись щодо порядку подальшого розгляду цього питання (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення було внесено дві пропозиції:

перша пропозиція – перенести розгляд питання на наступне засідання Комітету та ще раз запросити суб’єктів подання листа на це засідання (пропозиція першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В., підтримана заступником голови Комітету Купрієнком О.В. та головою підкомітету Єфремовою І.О.);

друга пропозиція – розглядати питання сьогодні, не зважаючи на відсутність суб’єктів подання листа (пропозиція секретаря Комітету Лубінця Д.В., підтримана заступником голови Комітету Арешонковим В.Ю.).

 

Голосували за першу пропозицію: «за» - 3, «проти» - 0, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд питання про депутатське звернення народних депутатів України Войціцької В.М., Сотник О.С., Подоляк І.І. про позбавлення народного депутата України Барни О.С. права брати участь у п’яти пленарних засіданнях Верховної Ради України за "неодноразове порушення етичних норм та Регламенту Верховної Ради України" на наступне засідання Комітету, а у разі повторної неявки на засідання Комітету народних депутатів України Войціцької В.М., Сотник О.С., Подоляк І.І.,  Барни О.С. – приймати рішення незалежно від причин їх неявки.

 

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про доручення Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 18 квітня 2016 року щодо вимог та підстав реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів та обставин незаконного видобутку бурштину в Україні, поданого народним депутатом України Мосійчуком І.В.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію Комітету про доручення Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 18 квітня ц.р. щодо вимог та підстав реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України направити Голові Верховної Ради України.

 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про виконання доручень Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. від 13 квітня 2016 року та Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 19 квітня 2016 року на законодавчі ініціативи, які подані 11 та 19 квітня ц.р., щодо вимог та підстав для їх реєстрації Апаратом Верховної Ради України, а саме: народним депутатом України Капліним С.М. - проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування достовірності фактів офшорних оборудок, оприлюднених іноземними журналістами в рамках дослідження діяльності панамської компанії Mossack Fonseca», «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів протиправних дій (бездіяльності) стосовно своєчасного виявлення та припинення шахрайських схем, пов'язаних із соціальними виплатами вимушеним переселенцям, що призвели до втрат державного бюджету»; народними депутатами України Найємом М.-М. та іншими (разом - 8 підписів) - проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень закону, виявлених міжнародними журналістами-розслідувачами в ході витоку документів панамської компанії-реєстратора Mossack Fonseca»; народним депутатом України                     Левченком Ю.В. - проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування причин та обставин банкрутства ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик».

 

З 15 год 20 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету                 Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Інформацію Комітету про доручення Голови Верховної Ради України від              13 та 19 квітня ц.р. щодо вимог та підстав реєстрації проектів постанов Верховної Ради України про утворення тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України направити Голові Верховної Ради України Парубію А.В.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України  від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4423 про Кабінет Міністрів України", внесений народними депутатами України   Левченком Ю.В. та іншими (реєстр. №4423-П від 14.04.2016).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4423 про Кабінет Міністрів України», внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Головком М.Й., Іллєнком А.Ю., Осуховським О.І., Марченком О.О. (реєстр. № 4423-П від 14.04.2016).

2. Запропонувати Голові Верховної Ради України, згідно з вимогами пункту другого частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4423 про Кабінет Міністрів України», внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Головком М.Й., Іллєнком А.Ю., Осуховським О.І., Марченком О.О. (реєстр.                  № 4423-П від 14.04.2016), суб’єктам права законодавчої ініціативи  без його включення до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4424 про формування складу Кабінету Міністрів України", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. №4424-П від 14.04.2016).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4424 про формування складу Кабінету Міністрів України»,  внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 4424-П від 14.04.2016).

2. Запропонувати Голові Верховної Ради України, згідно з вимогами пункту другого частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.04.2016 про прийняття постанови № 4424 про формування складу Кабінету Міністрів України», внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 4424-П від 14.04.2016), суб’єкту права законодавчої ініціативи  без його включення до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про виконання доручення Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 18 квітня 2016 року щодо розгляду на відповідність оформлення та реєстрації проекту акта вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та по суті правового змісту проекту Постанови Верховної Ради України «Про вихід Верховної Ради України із засновників редакції журналу «Віче», внесений народними депутатами України Сюмар В.П., Кондратюк О.К., Опанасенком О.В., Онуфриком Б.С., Черваковою О.В., Севрюковим В.В., Павленком Ю.О., Абдулліним О.Р., Стеценком Д.О.,               Сочкою О.О., Шверком Г.А., Висоцьким С.В. (реєстр. № 4009
від 15.04.2016 – доопрацьований), а також про рішення загальних зборів трудового колективу редакції журналу Верховної Ради України «Віче», що надійшли згідно з дорученням Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. від 30 березня 2016 року та безпосередньо до Комітету (додатки до листів від 29.03.2016 відповідно № 097/03 та                № 101/03).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутність на засіданні Комітету Писаренко С.В. – головного редактора журналу Верховної Ради України «Віче» та Сергійчука В.М. – завідуючого відділом юридичного забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України та запропонував спочатку заслухати їх інформацію. Пропозиція була підтримана заступником голови Комітету Арешонковим В.Ю. (стенограма додається).

 

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. вніс пропозицію спочатку обговорити ситуацію, яка склалась навколо питання про реорганізацію журналу «Віче», а вже потім надати слово запрошеним. Така пропозиція була підтримана всіма народними депутатами України – членами Комітету(стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Арешонков В.Ю., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засідання Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував завідуючому відділом юридичного забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України  Сергійчуку В.М. надати пояснення та відповісти на запитання народних депутатів України – членів Комітету. Запитання поставили народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Кишкар П.М., Купрієнко О.В.  (стенограма додається).

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. узагальнив висловлені зауваження до юридичної служби Управління справами Апарату Верховної Ради України, проаналізував ситуацію, яка склалась на сьогодні, і надав слово головному редактору журналу Верховної Ради України «Віче»  Писаренко С.В., яка поінформувала про позицію трудового колективу журналу, висловила певні застереження щодо умов подальшого існування видання та відповіла на запитання народних депутатів України – членів Комітету Кишкаря П.М., Лубінця Д.В., Арешонкова В.Ю. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В., секретарем Комітету Лубінцем Д.В. та заступником голови Комітету Арешонковим В.Ю. було внесено пропозицію до проекту рішення Комітету, а саме: доповнити проект рішення Комітету абзацом такого змісту: «Апарату Верховної Ради України, як головному розпоряднику бюджетних коштів, не здійснювати перерозподіл видатків Державного бюджету України, передбачених Апарату Верховної Ради України, в межах усіх без винятку програм бюджетної класифікації, в тому числі за незахищеним статтям видатків, без погодження Комітету» (стенограма додається).  

 

Голосували за проект рішення Комітету з доповненням: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови  Верховної Ради України (реєстр. № 4009 від 15.04.2016 – доопрацьований), внесений народними депутатами України Сюмар В.П., Кондратюк О.К., Опанасенком О.В., Онуфриком Б.С., Черваковою О.В., Севрюковим В.В., Павленком Ю.О., Абдулліним О.Р., Стеценком Д.О., Сочкою О.О., Шверком Г.А., Висоцьким С.В., і рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду проекту Постанови в першому читанні прийняти його за основу і в цілому з врахуванням зауважень Комітету, а саме, у тексті проекту Постанови зазначити наступне:

Верховній Раді України вийти із засновників журналу Верховної Ради України «Віче» з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації;

Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити реалізацію заходів щодо реформування редакції журналу Верховної Ради України «Віче».

2. Звернути увагу Управління справами Апарату Верховної Ради України на необхідність розроблення плану заходів з реалізації положень Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» в частині реформування редакції журналу Верховної Ради України «Віче», дотримуючись при цьому позиції Комітету щодо зменшення фінансування редакції за рахунок коштів Державного бюджету України у 2016 році та припинення такого фінансування, починаючи з 1 січня 2017 року.

3. Апарату Верховної Ради України, як головному розпоряднику бюджетних коштів, не здійснювати перерозподіл видатків Державного бюджету України, передбачених Апарату Верховної Ради України, в межах усіх без винятку програм бюджетної класифікації, в тому числі за незахищеним статтям видатків, без погодження Комітету.

4. Рекомендувати Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики підготувати зміни до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» про скорочення терміну, протягом якого може здійснюватися фінансова підтримка друкованих засобів масової інформації, в тому числі редакції журналу Верховної Ради України «Віче».

5. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

О 16 год. 15 хв. зал засідань Комітету залишив голова підкомітету               Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 5 (п’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд листів народних депутатів України Вадатурського А.О. та Лунченка В.В. щодо відповідності оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України "Про внесення зміни до пункту 33 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо експерименту в Миколаївській області з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення)", внесеного народним депутатом України        Жолобецьким О.О. та іншими народними депутатами України (разом – 10 підписів)   (реєстр. № 4214-1 від 16.03.2016 року).

 

В обговоренні питання взяв участь народний депутат України – член Комітету Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення зміни до пункту 33 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (щодо експерименту в Миколаївській області з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення)», внесеного народним депутатом України Жолобецьким О.О. та іншими народними депутатами України (разом – 10 підписів) (реєстр. № 4214-1 від 16.03.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його Комітету Верховної Ради України з питань бюджету,  який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону, для внесення пропозиції Голові Верховної Ради України Парубію А.В. повернути законопроект суб’єктам права  законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у травні 2016 року.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету на період з 4 по 31 травня 2016 року.

 

 

10. Різне.

Питань для розгляду та обговорення  в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку