27 січня 2016 року (Протокол № 43)

Опубліковано 03 лютого 2016, о 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 43

від 27 січня 2016 року

вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М.

Відсутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М., Бондар В.В.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., старший консультант Юпатова О.В.

Присутні:

народний депутат України Чумак В.В.;

заступник директора департаменту інформаційних технологій та захисту інформації Міністерства фінансів України Пронь З.Ю.;

представник управління взаємодії з Верховною Радою України Секретаріату Кабінету Міністрів України Попенюк О.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Лубінця Д.В., Єфремової І.О., Войцеховської С.М., Папієва М.М.;

помічники-консультанти народних депутатів України Чумака В.В., Алєксєєва С.О.;

громадський рух «Чесно» - Грабарська Ганна;

моніторинговий комітет «Відкрито» - Нейтер Роман, Корзенюк Юлія;

журналіст - Андрушко Сергій.

Ведеться стенограма засідання Комітету.

Ведеться аудіозапис засідання Комітету.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з чотирнадцяти основних питань, двох додаткових та питання різне, і, зокрема, першими розглянути: кадрове питання (заяву народного депутата України Чумака В.В.) та два додаткових питання (проект Закону України "Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України" (реєстр. № 3812) і пропозиції до проекту календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання).

Інших пропозицій та заперечень не надходило.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про заяву народного депутата України Чумака В.В. про складення ним депутатських повноважень.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Войцеховська С.М.

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Алєксєєвим С.О. та іншими (реєстр. № 3812 від 26.01.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

3. Про пропозиції до проекту календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий - липень 2016 року).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

4. Інформація щодо пропозицій які надійшли від народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України" (реєстр. № 1591).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

5. Інформація щодо пропозицій які надійшли від народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо накладення стягнення на народного депутата України за порушення вимог щодо особистого голосування) (реєстр. № 1895).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

6. Інформація щодо пропозицій які надійшли від народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації законодавчого процесу)" (реєстр. № 3207).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо вшанування пам'яті героїв "Небесної сотні" та загиблих учасників антитерористичної операції)", внесений народними депутатами України Барною О.С., Люшняком М.В. та іншими (реєстр. № 3412 від 05.11.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

8. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" щодо запровадження імперативного мандату для народних депутатів України, внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Москаленком Я.Н. та іншими (реєстр. № 2741 від 27.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Войцеховська С.М.

9. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення права громадян на участь у законодавчому процесі", внесений народними депутатами України Писаренком В.В., Гєллєром Є.Б. (реєстр. № 3337 від 16.10.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

10. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про звільнення Лутковської В.В. з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Лозовим А.С. та іншими (реєстр. № 2075а від 15.06.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

11. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України "Про призначення Лутковської В.В. Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Скуратовським С.І. та іншими (реєстр. № 2876 від 18.05.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

12. Про проект звіту роботи Комітету за період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

13. Про пропозиції до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

14. Про проект плану роботи Комітету на період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий - липень 2016 року).

Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

15. Проект розкладу засідань Комітету у лютому 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

16. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 24 грудня 2015 року про прийняття в цілому проекту Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Філатова Б.А.", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3522-П від 25.12.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

17. Різне.

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6 (одноголосно).

До присутніх на засіданні народних депутатів України - членів Комітету звернулись заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. та секретар Комітету Лубінець Д.В. з проханням розглядати питання порядку денного засідання Комітету швидко, без зайвих зволікань, щоб завершити засідання якнайшвидше, оскільки їм обом необхідно бути присутніми на засіданнях інших комітетів, куди вони запрошені як автори законопроектів, що розглядатимуться сьогодні на засіданнях.

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяви народного депутата України - члена депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Чумака Віктора Васильовича: про складення ним депутатських повноважень згідно з положеннями пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України, пункту 1 частини першої статті 4 Закону України «Про статус народного депутата України», після набрання законної сили рішення за адміністративним позовом Марусова А.Ю., Сущенко В.М., Таран В.В.; та про відкликання заяви про складення ним депутатських повноважень.

Головуючий на засіданні надав слово народному депутату України Чумаку В.В., який у своєму виступі обґрунтував підстави для внесення ним заяв: про складення ним депутатських повноважень та про відкликання попередньої заяви (стенограма додається).

В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Єфремова І.О., Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Кишкар П.М. (стенограма додається).

Голосували: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України - членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Чумака В.В.» і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. В частині заяви щодо розгляду питання дострокового припинення повноважень народного депутата України Чумака В.В. після набрання законної сили рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом Марусова А.Ю., Сущенко В.М., Таран В.В. та заяву народного депутата України Чумака В.В. про відкликання заяви про складення ним депутатських повноважень Комітет залишив без розгляду.

3. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Алєксєєвим С.О. та іншими (реєстр. № 3812 від 26.01.2016).

В обговоренні взяв участь народний депутат України - член Комітету Арешонков В.Ю. (стенограма додається).

Голосували: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Алєксєєвим С.О. та іншими народними депутатами України (реєстр. № 3812 від 26.01.2016).

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та, згідно з пунктом 1 частини першої, частиною другою статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету, а саме: виключити абзац другий пункту 1 законопроекту - «у частині третій після слів «новообрана Верховна Рада» слово «не» виключити, друге речення виключити ».

3. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції депутатських фракцій ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» та Апарату Верховної Ради України (лист № 05-1/4(17765) від 27.01.2016) до проекту Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» (реєстр. № 3711 від 23.12.2015) щодо внесення змін до порядку роботи Верховної Ради України у лютому-липні 2016 року.

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати пропозиції до проекту календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання в частині внесення змін до порядку роботи Верховної Ради України у лютому-квітні 2016 року та внести народними депутатами України - членами Комітету доопрацьований проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» (реєстр. № 3711 від 27.01.2016) із врахуванням зазначених змін у додатку до нього.

2. Визначити доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

О 15 год. 45 хв. заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. та секретар Комітету Лубінець Д.В. повідомили Комітет про необхідність покинути засідання Комітету, оскільки вони мають бути присутніми на засіданнях інших комітетів, куди вони запрошені як автори законопроектів. Загальна кількість присутніх - 4 (чотири) народних депутати України - члени Комітету, що менше необхідної кількості від затвердженого Верховною Радою України складу членів Комітету для повноважного засідання Комітету (частина перша статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

У зв'язку з цим перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував перенести розгляд питань порядку денного, які залишились не розглянутими, на наступне засідання Комітету та оголосив засідання Комітету закритим.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку