26 січня 2016 року (Протокол № 42)

Опубліковано 28 січня 2016, о 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



Протокол № 42 від 26 січня 2016 року вул. Грушевського, 5

ІІІ поверх, кулуари

08 год. 30 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю. (з 8 год. 40 хв.), Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету: Войцеховська С.М. (відрядження), Бондар В.В., Кишкар П.М.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Поліщук І.В. Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Єфремової І.О., Войцеховської С.М., Папієва М.М.;

працівники ЗМІ, акредитовані у Верховній Раді України.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з одного питання і висловити свої доповнення, пропозиції.

Пропозицій не надходило.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 23 грудня 2015 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3613-П від 25.12.2015).

Інформує:перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 5 (одноголосно). 1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 23 грудня 2015 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3613-П від 25.12.2015). Головуючий на засіданні надав слово суб'єкту права законодавчої ініціативи, народному депутату України Папієву М.М., який у своєму виступі обґрунтував підстави для внесення ним зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 3613-П).

Зокрема, народним депутатом України Папієвим М.М. зазначено, що під час розгляду (10.12.2015) та прийняття (23.12.2015) законопроекту (реєстр. № 3613) було допущено численні порушення процедури, передбаченої Регламентом Верховної Ради України, а саме: доповідачем з цього питання була народний депутат України Сироїд О.І., а не автор законопроекту; текст законопроекту зачитувався «з голосу», головний комітет його не розглядав і рішення не приймав, розгляд відбувався без обговорення в залі, без співдоповіді головного комітету, на голосування не ставилось окремо питання про прийняття «за основу», тощо.

Крім того, після розгляду 10 грудня 2015 року законопроекту (реєстр. № 3613) ніякого рішення прийнято не було, а 11 грудня 2015 року народним депутатом України Шпеновим Д.Ю. було подано зауваження до нього, водночас, розгляд та голосування законопроекту «в цілому» відбувався без урахування наявності цих зауважень.

З 8 год. 40 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Арешонков В.Ю., загальна кількість присутніх - 6 (шість) народних депутатів України - членів Комітету. В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету:

голова підкомітету Єфремова І.О., яка підтримала висновок Комітету щодо проекту Постанови (реєстр. № 3613-П) та проект рішення Комітету щодо цього питання;

заступник голови Комітету Купрієнко О.В.,який також підтримав висновок і проект рішення Комітету та вніс пропозицію доручити першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В. під час розгляду цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України у співдоповіді обов'язково зазначити про те, що Комітет дійшов висновку, що розгляд законопроекту (реєстр. № 3613) 23 грудня 2015 року відбувався з порушенням процедури, визначеної Регламентом ВерховноїРади України, зокрема, що розгляд відбувався без обговорення в залі, без співдоповіді головного комітету, на голосування не ставилось окремо питання про прийняття «за основу», тощо.

Голосували: «за» - 6 (одноголосно). УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення ВерховноїРади України від 23 грудня 2015 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3613-П від 25.12.2015), та запропонувати Верховній Раді України визначитись щодо цього проекту Постанови шляхом голосування.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК



Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку