1 липня 2015 року (Протокол № 26)

Опубліковано 10 липня 2015, о 11:31

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ
ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

№ 26

від 01 липня 15 року

вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.

Відсутній член Комітету: Бондар В.В.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Поліщук І.В., Нижник К.А., Олексійчук О.М., старші консультанти Літусова-Пономаренко О.В., Юпатова О.В.

Присутні :

народний депутат України - Луценко І.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.;

Присутні представники громадських організацій, засобів масової інформації:

Грабарська Г.О., Миронов П.О., Чижик Г.В., Борзило І.В. та інші - громадський рух «ЧЕСНО», Сергій Андрушко - журналіст.

Ведеться стенограма засідання Комітету.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з семи основних питань, двох додаткових питань та питання «різне», і висловити свої пропозиції.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про проект Закону України "Про внесення змін та доповнень до Регламенту Верховної Ради України (щодо унормування діяльності позафракційних народних депутатів)", внесений народними депутатами України Дерев'янком Ю.Б., Парасюком В.З., Березою Б.Ю. (реєстр. №2097 від 10.02.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

2. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві мостових переходів через річку Дніпро в місті Запоріжжя", внесений народним депутатом України Сабашуком П.П. (реєстр. № 2517 від 02.04.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

3. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії з питань перевірки фактів, викладених у Звіті Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи від 31 березня 2015 року, що свідчать про перешкоджання вищими посадовими особами об'єктивному та неупередженому розслідуванню злочинів, які були вчинені проти життя, здоров'я та особистої недоторканості людини під час мирних акцій протестів у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року", внесений народними депутатами України Сотник О.С., Луценком І.В., Добродомовим Д.Є. та іншими (реєстр. №2058а від 10.06.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

4. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій при використанні бюджетних коштів передбачених на матеріально-технічне забезпечення бійців, які беруть участь в проведенні антитерористичної операції", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 2054а від 09.06.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

5. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин та наслідків пожежі, яка почалася 8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ "БРСМ-НАФТА" у Васильківському районі Київської області, що призвело до трагічних наслідків", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 2079а від 16.06.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

6. Про роз`яснення Комітету щодо застосування норм статті 44 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" стосовно кворуму та голосування на засіданні комітету.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

7. Про проект календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

8. Про заяву народного депутата України Зубача Л.Л. про обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

9. Про заяву народного депутата України Немировського А.В. про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

10. Різне.

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін та доповнень до Регламенту Верховної Ради України (щодо унормування діяльності позафракційних народних депутатів)", внесений народними депутатами України Дерев'янком Ю.Б., Парасюком В.З., Березою Б.Ю. (реєстр. №2097 від 10.02.2015).

В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Войцеховська С.М., Папієв М.М., Кишкар П.М., Лубінець Д.В.

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Верховної Ради України (щодо унормування діяльності позафракційних народних депутатів)», внесений народними депутатами України Дерев'янком Ю.Б., Парасюком В.З., Березою Б.Ю. (реєстр. № 2097 від 10.02.2015) (додається), та рекомендувати Верховній Раді України не включати зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, а у разі включення, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві мостових переходів через річку Дніпро в місті Запоріжжя", внесений народним депутатом України Сабашуком П.П. (реєстр. № 2517 від 02.04.2015).

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Сабашуком П.П. (реєстр. № 2517 від 02.04.2015) (додається).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, згідно з частиною першою статті 87 Регламенту Верховної Ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2517) та визначити шляхом голосування щодо утворення запропонованої тимчасової слідчої комісії.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії з питань перевірки фактів, викладених у Звіті Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи від 31 березня 2015 року, що свідчать про перешкоджання вищими посадовими особами об'єктивному та неупередженому розслідуванню злочинів, які були вчинені проти життя, здоров'я та особистої недоторканості людини під час мирних акцій протестів у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року", внесений народними депутатами України Сотник О.С., Луценком І.В., Добродомовим Д.Є. та іншими (реєстр. №2058а від 10.06.2015).

В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Папієв М.М., Кишкар П.М., Пинзеник П.В.

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Сотник О.С., Луценком І.В. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 2058а від 23.06.2015, доопрацьований) (додається).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, згідно з частиною першою статті 87 Регламенту Верховної Ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2058а) та визначити шляхом голосування щодо утворення запропонованої тимчасової слідчої комісії.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

Після завершення розгляду третього питання порядку денного було запропоновано дати протокольне доручення першому заступнику голови Комітету (після відповідних консультацій у депутатських фракціях) у своїй доповіді під час розгляду Верховною Радою України питання про утворення даної комісії повідомити про пропозиції (у разі надходження пропозицій від фракцій, які не надали кандидатури до складу цієї комісії) представників депутатських фракцій (депутатських груп) Радикальної партії, «Народного фронту», партії «Відродження» та запропонувати з голосу проголосувати їх.

Пропозиція підтримана народними депутатами України - членами Комітету.

З 15 год. 14 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України - член Комітету Купрієнко О.В., загальна кількість присутніх - 8 (вісім) народних депутатів України - членів Комітету.

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій при використанні бюджетних коштів передбачених на матеріально-технічне забезпечення бійців, які беруть участь в проведенні антитерористичної операції", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 2054а від 09.06.2015).

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 2054а від 09.06.2015) (додається).

2. Звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 2054а) суб'єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин та наслідків пожежі, яка почалася 8 червня 2015 року на території нафтової бази ТОВ "БРСМ-НАФТА" у Васильківському районі Київської області, що призвело до трагічних наслідків", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 2079а від 16.06.2015).

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 2079а від 16.06.2015) (додається).

2. Звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 2079а) суб'єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Після завершення розгляду п'ятого питання порядку денного заступник голови Комітету Купрієнко О.В. порушив питання щодо реєстрації проектів постанов Верховної Ради України про утворення тимчасових спеціальних комісії, оформлення яких не відповідає вимогам статті 85 регламенту Верховної Ради України.

Першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В. було запропоновано підготувати на наступне засідання Комітету відповідне роз'яснення для розгляду та ухвалення рішення.

Крім того, заступник голови Комітету Купрієнко О.В. порушив питання про те, хто має визначати альтернативність законопроектів, які подаються на реєстрацію до Апарату Верховної Ради України, та висловив думку, що таке право має належати головному комітету, а не сектору реєстрації законопроектів Апарату Верховної Ради України.

Першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В. було запропоновано підготувати на наступне засідання Комітету відповідне роз'яснення для розгляду та ухвалення рішення.

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про роз`яснення Комітету щодо застосування норм статті 44 Закону України "Про комітети Верховної Ради України" стосовно кворуму та голосування на засіданні комітету.

В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М., Кишкар П.М., Єфремова І.О.

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Ухвалити роз'яснення Комітету щодо застосування норм статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» стосовно кворуму та голосування на засіданні комітету (додається).

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

В обговоренні проекту календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Войцеховська С.М., Папієв М.М., Купрієнко О.В., Пинзеник П.В., Кишкар П.М., Єфремова І.О.

В обговоренні пропозиції щодо внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Арешонков В.Ю., Папієв М.М., Єфремова І.О., Купрієнко О.В., Кишкар П.М., Пинзеник П.В., Войцеховська С.М.

За результатами обговорення було погоджено пропозицію ухвалювати рішення Комітету лише з питання щодо проекту календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. Стосовно продовження роботи другої сесії Верховної Ради України до 1 вересня 2015 року та визначення порядку роботи у цей період народні депутати України - члени Комітету вирішили продовжити консультації у депутатських фракціях та за їх результатами вносити це питання на розгляд Комітету.

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України - членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

3. Визначити доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання першого заступника голови Комітету.

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України - члена депутатської фракції Політичної партії «Об'єднання «САМОПОМІЧ» Зубача Л.Л. про обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М.

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Політичної партії «Об'єднання «САМОПОМІЧ» в Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Зубача Л.Л. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України - членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Немировського А.В. про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України - членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Немировського А.В. членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

10. Різне.

Секретар Комітету Лубінець Д.В. поінформував народних депутатів України - членів Комітету про результати вивчення питання використання економії коштів на забезпечення діяльності Верховної Ради України у 2015 році та вніс пропозицію щодо їх перерозподілу.

В обговоренні цієї пропозиції взяли участь присутні на засіданні Комітету народні депутати України - члени Комітету: Папієв М.М., Войцеховська С.М., Пинзеник П.В., Єфремова І.О., Купрієнко О.В., Кишкар П.М.

За результатами обговорення було внесено пропозицію: доручити голові підкомітету Войцеховській С.М. підготувати проект Закону України про внесення змін до Державного бюджету України на 2015 рік для внесення його народними депутатами України - членами Комітету на розгляд Верховної Ради України.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку