3 червня 2015 року (протокол № 23)

Опубліковано 19 червня 2015, о 16:23

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

23

 

3        червня        2015

 

 

вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв.

 

 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Шлемко Д.В., Кишкар П.М. (з 15 год. 25 хв.), Папієв М.М.,

Відсутні члени Комітету:  Арешонков В.Ю., Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Олексійчук О.В., Поліщук І.В.

 

Присутні :

представник Управління взаємодії з Верховною Радою України Секретаріату Кабінету Міністрів України - Попенюк О.В.

        

Ведеться стенограма засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з шести основних питань, двох додаткових та питання «Різне» і висловити свої  доповнення,  пропозиції.  

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо приведення у відповідність окремих положень Регламенту Верховної Ради України  із Віденською конвенцією про право міжнародних договорів та Законом України "Про міжнародні договори України"), внесений народними депутатами України Кудлаєнком С.В., Пинзеником П.В. (реєстр. № 2340 від 06.03.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

 

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації діяльності Верховної Ради України)", внесений народними депутатами України Томенком М.В., Мушаком О.П., Лубінцем Д.В. (реєстр. № 2536 від 03.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

 

3. Про проект Закону України "Про внесення зміни до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів України" (щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народних депутатів України та членів Кабінету Міністрів України задля соціальної справедливості)", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 2646 від 15.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

 

4. Про проект Закону України "Про внесення змін до розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо встановлення обмеження максимального місячного розміру заробітної плати народних депутатів України, членів Кабінету Міністрів України, суддів, прокурорів та працівників державних органів", внесений народними депутатами України  Батенком Т.І., Купрієм В.М. та іншими  (реєстр. № 2646-1 від 15.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Шлемко Д.В.

 

5. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо обмеження розміру заробітної плати народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади та членів Кабінету Міністрів України)", внесений народними депутатами України Бондарем В.В., Ничипоренком В.М. (реєстр. № 2650 від 16.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

голова підкомітету Єфремова І.О.

 

6. Про листи Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. щодо розгляду звернень народних депутатів України попередніх скликань Верховної Ради України Черноморова О.М., Кілінкарова С.П. про продовження їх проживання у службових жилих приміщеннях (№ 15/11-792(113710) від 12.05.2015 та № 15/11-802(116364) від 14.05.2015 відповідно).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

голова підкомітету Єфремова І.О.

 

7. Про заяву народного депутата України Шлемка Д.В. про складення ним депутатських повноважень.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Войцеховська С.М.

 

8. Про проект кошторису Верховної Ради України на 2015 рік.

Інформує: голова підкомітету Єфремова І.О.

 

9. Різне

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо приведення у відповідність окремих положень Регламенту Верховної Ради України  із Віденською конвенцією про право міжнародних договорів та Законом України "Про міжнародні договори України"), внесений народними депутатами України Кудлаєнком С.В., Пинзеником П.В. (реєстр. № 2340 від 06.03.2015).   

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо приведення у відповідність окремих положень Регламенту Верховної Ради України  із Віденською конвенцією про право міжнародних договорів та Законом України "Про міжнародні договори України"), внесений народними депутатами України Кудлаєнком С.В., Пинзеником П.В. (реєстр. № 2340 від 06.03.2015).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з дорученням Комітету  Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України підготувати його до другого читання.

3. Співдоповідачем  від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації діяльності Верховної Ради України)", внесений народними депутатами України Томенком М.В., Мушаком О.П., Лубінцем Д.В. (реєстр. № 2536 від 03.04.2015).

 

Заслухавши інформацію про проект Закону України (реєстр. № 2536 від 03.04.2015), народні депутати України – члени Комітету підтримали пропозицію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. перенести розгляд питання на наступне засідання Комітету і запросити представника Кабінету Міністрів України для участі у засіданні при розгляді зазначеного законопроекту.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення зміни до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність деяких законодавчих актів України" (щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народних депутатів України та членів Кабінету Міністрів України задля соціальної справедливості)", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 2646 від 15.04.2015).  

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону (реєстр. № 2646 від 15.04.2015) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів і направити його до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо встановлення обмеження максимального місячного розміру заробітної плати народних депутатів України, членів Кабінету Міністрів України, суддів, прокурорів та працівників державних органів", внесений народними депутатами України            Батенком Т.І., Купрієм В.М. та іншими  (реєстр. № 2646-1 від 15.04.2015).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону (реєстр. № 2646-1 від 15.04.2015) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів і направити його до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо обмеження розміру заробітної плати народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади та членів Кабінету Міністрів України)", внесений народними депутатами України Бондарем В.В.,  Ничипоренком В.М. (реєстр. № 2650 від 16.04.2015).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону (реєстр. № 2650 від 16.04.2015) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів і направити його до Комітету з питань бюджету, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про листи Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. щодо розгляду звернень народних депутатів України попередніх скликань Верховної Ради України Черноморова О.М., Кілінкарова С.П. про продовження їх проживання у службових жилих приміщеннях (№ 15/11-792(113710) від 12.05.2015 та № 15/11-802(116364) від 14.05.2015 відповідно).     

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. щодо розгляду звернень народних депутатів України попередніх скликань Верховної Ради України Черноморова О.М., Кілінкарова С.П. про продовження їх проживання у службових жилих приміщеннях взяти до відома.

2. Чинна редакція Закону України «Про статус народного депутата України» (остання редакція статті 35 Закону України від 03.06.2014 № 1301- VII) не передбачає надання народним депутатам України службових жилих приміщень, порядок виселення з них.

3. Народні депутати України, строк депутатських повноважень яких закінчився, чи депутатські повноваження яких достроково припинено, відповідно до пункту 28 Положення про порядок надання народним депутатам України службових жилих приміщень і користування ними, в тримісячний строк зобов’язані звільнити займане службове жиле приміщення з усіма особами, які з ними проживають, а в разі відмови – підлягають виселенню в судовому порядку без надання іншого жилого приміщення.

4. Рішення Комітету та Інформацію про листи Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О (№ 15/11-792(113710) від 12.05.2015 та № 15/11-802(116364) від 14.05.2015) надіслати Апарату Верховної Ради України.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Шлемка Д.В. про складення ним депутатських повноважень.

 

Народний депутат України – член Комітету Шлемко Д.В., член депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», відповів на запитання членів Комітету щодо підстав складення ним депутатських повноважень.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Папієв М.М., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Купрієнко О.В.

 

З 15 год. 25 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України – член Комітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Шлемка Д.В.».

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Єфремової І.О. про проект кошторису Верховної Ради України на 2015 рік.

 

В обговоренні питання взяли участь присутні народні депутати України – члени Комітету.

 

За результатами обговорення було протокольно доручено першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В. звернутися з листом до голів депутатських фракцій (депутатських груп) у зв’язку з необхідністю отримання узгодженої позиції усіх депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України з питання оплати праці народних депутатів України, їх помічників-консультантів, та за результатами розгляду пропозицій – прийняти на наступному засіданні Комітету рішення про кошторис Верховної Ради України на 2015 рік.

 

 

9. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету Купрієнко О.В, Папієв М.М., Пинзеник П.В. обмінялись думками та підбили підсумок роботи Комітету під час розгляду подань Генеральної прокуратури України щодо народних депутатів України Клюєва С.П. та Мельничука С.П.

 

Народні депутати України – члени Комітету в черговий раз порушили питання розгляду робочою групою пропозицій до Регламенту Верховної Ради України, зокрема, голова підкомітету Папієв М.М. висловив особисту думку, що внесення змін до регламенту Верховної Ради України на сьогодні доцільно було б проводити, так би мовити, «точково», в окремі розділи та глави, а не до всього тексту одночасно. Натомість, голова підкомітету Єфремова О.І. наголосила на низьку активність членів робочої групи у питанні внесення пропозицій до розділів ІІ-ІІІ Регламенту Верховної Ради України (на сьогодні крім неї ніхто більше не надав свої пропозиції).

 

Народний депутат України – член Комітету Кишкар П.М. запропонував повернутись до обговорення запропонованого ним впровадження відкритості процесу витрачання Апаратом Верховної Ради України коштів, пов’язаних із забезпеченням діяльності Верховної Ради України.

В обговоренні цієї пропозиції взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Пинзеник П.В.

Першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В. протокольно доручено доповнити лист до голів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України щодо кошторису Верховної Ради України питанням доцільності доручення Рахунковій палаті України здійснити перевірку кошторису витрат, пов'язаних з діяльністю Верховної Ради України та її Апарату, а також зобов’язання Апарату Верховної Ради України висвітлювати на офіційному веб-сайті Верховної Ради України інформацію щодо витрат, які здійснюються Апаратом Верховної Ради України за рахунок коштів Державного бюджету України.

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку