5 грудня 2014 року (Протокол №1)

Опубліковано 23 грудня 2014, о 11:11

                                                                              5 грудня 14 року

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

                                                                     кімн. 418,  11-00 год.

 

 

 

                     Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

           Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Шлемко Д.В.

           Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Папієв М.М.

          

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

            1. Про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови КомітетуПинзеник П.В.                         

           

            2. Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови КомітетуПинзеник П.В.

           

            3. Питання організації роботи Комітету.

 Інформує: перший заступник голови КомітетуПинзеник П.В.

           

4. Різне.

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати проект календарного плану проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

3. У разі внесення Кабінетом Міністрів України проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» та виникнення необхідності його розгляду в дні тижня з 15 по 19 грудня 2014 року, відведеного для роботи в комітетах, комісіях, фракціях і групах, запропонувати Верховній Раді України прийняти рішення,  відповідно до положень частини другої статті 19 Регламенту Верховної Ради України, про одноразову (ad hoc) зміну тижневого порядку роботи Верховної Ради України.

4. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

 

ІI. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

УХВАЛИЛИ:

Направити підготовлений у Комітеті проект календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий – липень 2015 року) депутатським фракціям і депутатським групам у Верховній Раді України та Керівникові Апарату Верховної Ради України для розгляду та надання Комітету до 16 грудня 2014 року пропозицій для узагальнення та внесення народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України відповідного проекту постанови Верховної Ради України. 

 

ІІI. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про підкомітети у складі Комітету та предмети їх відання, про обрання голів підкомітетів та складу підкомітетів, про розподіл функціональних обов’язків між першим заступником та заступниками голови Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь всі народні депутати України – члени Комітету.                                              

За результатами обговорення погоджено створення у складі Комітету п’яти підкомітетів: з питань Регламенту Верховної Ради України; з питань законодавства про статус народного депутата України; з питань організації роботи Верховної Ради України; з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України; з питань депутатської етики. Також визначені питання предметів відання підкомітетів та висловлені побажання народних депутатів України – членів Комітету, які не входять до керівництва Комітету, щодо обрання їх головами підкомітетів.

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував усім народним депутатам України – членам Комітету увійти до складу як мінімум двох підкомітетів, оскільки згідно з положеннями частини другої статті 37 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» для створення підкомітету необхідно, щоб у його складі було не менше трьох членів комітету, а також це забезпечить більш конструктивну їх роботу. 

За пропозицією першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. попередньо погоджено розподіл функціональних обов’язків між першим заступником та заступниками голови Комітету, окремо наголошено на тому, що секретар Комітету не координуватиме діяльність жодного підкомітету.

Одночасно внесено пропозицію не приймати на цьому засіданні  рішення про обрання голів підкомітетів та про персональний склад підкомітетів, а в робочому порядку провести консультації, до вівторка внести пропозиції та підготувати проект рішення для розгляду на наступному засіданні Комітету, враховуючи особисті побажання народних депутатів України – членів Комітету та додержуючись положень законів України «Про статус народного депутата України», «Про комітети Верховної Ради України» та Регламенту Верховної Ради України.   

 

ІV. Різне

Народні депутати України - члени Комітету обмінялися думками щодо організації роботи Комітету.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку