У засіданні Комітету 5 червня 2014 року (протокол № 18) взяли участь члени Комітету: Карпунцов В.В.,  Пишний А.Г., Матвєєв В.Г., Бойко В.Б.,  Головко В.А., Гурвіц Е.Й., Дирів А.Б., Демидко В.М., Демянко М.І., Єгоров О.М., Єфремов О.С., Кацуба В.М., Скубашевський С.В., Федоряк Г.Д.

Головував на засіданні: голова Комітету Макеєнко В.В.

Відповідно до положень частини другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, участь у засіданні Комітету взяв виконувач обов’язків Генерального прокурора України Махніцький О.І., а також був присутнім заступник Генерального прокурора України Баганець О.В.

Комітетом було розглянуто  2 питання порядку денного, а саме:

1. Про розгляд подань до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Калєтніка Ігоря Григоровича та про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно народного депутата України Калєтніка Ігоря Григоровича від 27 травня 2014 року № 15/1-32848-14, підтриманих виконувачем обов’язків Генерального прокурора України Махніцьким О.І.

За підсумками розгляду,  обговорення та голосування по кожному з подань Комітет ухвалив: запропонувати Голові Верховної Ради України Турчинову О.В., на підставі положень частини четвертої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, повернути подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Калєтніка Ігоря Григоровича та подання про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно народного депутата України Калєтніка Ігоря Григоровича від 27 травня 2014 року № 15/1-32848-14 виконувачу обов’язків Генерального прокурора України Махніцькому О.І. у зв’язку з відсутністю достатніх доказів щодо обґрунтування подання.

2. Про розгляд подань до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Олійника Володимира Миколайовича та про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно народного депутата України Олійника Володимира Миколайовича від 27 травня 2014 року № 15/1-32848-14, підтриманих виконувачем обов’язків Генерального прокурора України Махніцьким О.І.

Розглянувши та обговоривши обидва подання, більшістю голосів Комітет вирішив запропонувати Голові Верховної Ради України Турчинову О.В., на підставі положень частини четвертої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, повернути подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Олійника Володимира Миколайовича від 27 травня 2014  року № 15/1-32848-14 виконувачу обов’язків Генерального прокурора України Махніцькому О.І. у зв’язку з відсутністю достатніх доказів щодо обґрунтування подання. З огляду на це рішення Комітету, голосування щодо подання про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно народного депутата України Олійника Володимира Миколайовича не проводилось.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку