У засіданні Комітету 15 травня 2013 року (протокол № 7) взяли участь члени Комітету: Пишний А.Г., Карпунцов В.В., Швайка І.О., Матвєєв В.Г., Бойко В.Б., Гурвіц Е.Й., Дирів А.Б., Єгоров О.М., Єфремов О.С., Кацуба В.М., Скубашевський С.В., Федоряк Г.Д.

Головував на засіданні: голова Комітету Макеєнко В.В.

Комітетом було розглянуто такі питання:

1. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо реалізації прав самовисуванців)", внесений народними депутатами України Міщенком С.Г., Ляшком О.В. (реєстр. № 1018 від 12.12.2012). Комітет прийняв рішення ухвалити висновок Комітету на зазначений проект Закону і рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону за наслідками його розгляду в першому читанні.

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зупинення фінансового та іншого забезпечення народних депутатів України у разі звернення про складення ними депутатських повноважень", внесений народним депутатом України Атрошенком В.А. (реєстр. № 2229 від 07.02.2013). Було ухвалено висновок Комітету на цей проект Закону та вирішено звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання", внесений народним депутатом України Табаловим А.О. (реєстр. № 2615 від 22.03.2013). Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Постанови, а також прийняв рішення звернутись до Голови  Верховної Ради України Рибака В.В. з пропозицією повернути проект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

4. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання", внесений народними депутатами України Омельченком В.П., Лук'янчуком Р.В. та іншими (реєстр. № 2663 від 29.03.2013). Комітет вирішив ухвалити висновок на цей проект Постанови і рекомендувати Верховній Раді України включити  його до порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання та прийняти рішення щодо нього,  відповідно до положень статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

5. Про пропозиції щодо внесення змін до статті 93 Регламенту Верховної Ради України та підготовлений проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо попереднього розгляду законопроектів, проектів інших актів у комітетах).

Комітет підтримав пропозиції щодо внесення змін до статей 93 та 145 Регламенту Верховної Ради України, і вирішив, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України підготовлений проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо попереднього розгляду законопроектів, проектів інших актів у комітетах) та рекомендувати Верховній раді України включити проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо попереднього розгляду законопроектів, проектів інших актів у комітетах) до порядку денного другої сесії Верховної Ради України, відповідно до статті 101 Регламенту Верховної Ради України прийняти рішення про визначення законопроекту невідкладним та прийняти його за основу та в цілому.

6. Про висновок Комітету щодо відповідності оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів. проектів законів України:

-  «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо спрямування доходів від підвищення акцизного податку на пиво на будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ")» (реєстр. № 2875),

- «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування доходів від підвищення ставок акцизного податку на пиво на фінансування заходів з охорони здоров'я та Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ")» (реєстр. № 2880),

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підвищення ставок акцизного податку на пиво)» (реєстр. № 2876), внесених народними депутатами України Бахтеєвою Т.Д., Пишним А.Г., Мірошниченком Ю.Р. та іншими,

Комітет вирішив ухвалити висновок на відповідність оформлення та реєстрації вищезазначених проектів законів вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів та направити його Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, які відповідно визначено головними з підготовки і попереднього розгляду зазначених проектів законів України.

Крім того, було розглянуто внутрішньоорганізаційне питання.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку