На засіданні Комітету 10 вересня 2009 року розглянуто 21 питання порядку денного, зокрема:

 

            За участі першого заступника Керуючого справами Гамана М.В. та заступника Керуючого справами – завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Управління справами Совенко О.М. Комітетом розглянуто звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перше півріччя  2009 року і прийнято рішення звіт взяти до відома, а Управлінню справами Апарату Верховної Ради України врахувати зауваження та пропозиції, висловлені народними депутатами України – членами Комітету під час розгляду звіту.

 

            Розглянувши інформацію щодо недотримання вимог чинного законодавства народним депутатом України Москалем Г.Г. стосовно несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, Комітет прийняв рішення відповідно до частини другої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та частини першої статті 223 Регламенту Верховної Ради України, запропонувати Голові Верховної Ради України звернутися з позовом до суду про дострокове припинення повноважень народного депутата України Москаля Г.Г.

 

Комітет розглянув заяву народного депутата України Тищенка О.І. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва і, враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції "Блоку Юлії Тимошенко" у зазначеному Комітеті Верховної Ради України повністю не використана, вирішив підтримати зазначену заяву і внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови.

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України", внесений народним депутатом України Аржевітіним С.М. (реєстр. № 4630-П від 24.07.2009), Комітет прийняв рішення згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, посадовими особами Генеральної прокуратури України", внесений народними депутатами України Бондаренком В.Д., Філенком В.П. (реєстр. № 4763 від 09.07.2009), та прийняв рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

            Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні реконструкції об’єктів державного підприємства Національний спортивний комплекс "Олімпійський", внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Сафіулліним Р.С., Філенком В.П., Храповим С.А. (реєстр. № 4786 від 08.07.2009), Комітет прийняв рішення запропонувати зазначеній Тимчасовій слідчій комісії ухвалити на своєму засіданні письмовий звіт, який повинен містити висновки і пропозиції, відповідно до вимог статті 21 Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", статті 88 Регламенту Верховної Ради України та внести народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

 

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції та законів України, зловживання владою та службовим становищем Головою Верховного Суду України Онопенком Василем Васильовичем» (реєстр. № 5008 від 22.07.2009), і прийнято рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин щодо порушення вимог законодавства України при відчуженні пакетів акцій, що перебувають у державній власності, акціонерних товариств у галузі сільськогосподарського машинобудування у зв’язку діяльністю ВАТ «Лізингова компанія «Украгромашінвест», а також зясування обставин доведення до банкрутства ВАТ «Херсонські комбайни», внесений народними депутатами України Одарченком Ю.В., Крайнім В.Г., Ляпіною К.М., Скубенком В.П. (реєстр. № 4836 від 16.07.2009 року), і прийнято рішення запропонувати Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин щодо порушень вимог законодавства України при відчуженні пакетів акцій, що перебувають у державній власності, акціонерних товариств у галузі сільськогосподарського машинобудування  у зв'язку з діяльністю ВАТ "Лізингова компанія "Украгромашінвест", а також з'ясування обставин доведення до банкрутства  ВАТ "Херсонські комбайни" ухвалити на своєму засіданні письмовий звіт, який повинен містити висновки і пропозиції, відповідно до вимог статті 21 Закону України  «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», статті 88 Регламенту Верховної Ради України та внести народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

 

            Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо оприлюднення депутатського запиту та відповіді на нього), внесений народними депутатами України Кармазіним Ю.В. та іншими (реєстр.№4826 від 15.07.2009), Комітет прийняв рішення ухвалити висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо оприлюднення депутатського запиту та відповіді на нього), внесений народними депутатами України Кармазіним Ю.В. та іншими (реєстр.№4826 від 15.07.2009), і відповідно до частини першої, пункту 3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України направити його Голові Верховної Ради України для повернення законопроекту суб’єктам права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо способу голосування за особливих обставин", внесений народними депутатами України Портновим А.В., Зваричем Р.М. (реєстр. № 5113 від 09.09.2009), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України вважати недоцільним включати до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України шостого скликання зазначений проект Постанови Верховної Ради України, а у разі включення зазначеного проекту Постанови до порядку денного, відхилити його за наслідками розгляду в першому читанні, згідно з пунктом 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку