На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України 14 січня 2009 року розглянуто 9 питань порядку денного, зокрема:

1. Розглянувши заяву народного депутата України Каськіва В.В. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, увільнивши від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, Комітет прийняв рішення підтримати зазначену заяву та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

2. Комітет прийняв рішення підтримати заяву народного депутата України Яценюка А.П. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Комітет рекомендує Верховній Раді України розглянути та підтримати проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України шостого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Симоненком П.М. (реєстр. № 3553 від 26.12.2008, на заміну раніше поданого).

4. Розглянувши пропозиції народних депутатів України до другого читання проекту Закону України “Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України”, внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту депутатської етики та забезпечення діяльності (реєстр. № 3250-Д від 24.12.2008), Комітет прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання зазначений законопроект і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України.

5. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (щодо відкликання Голови Верховної Ради України з посади) (реєстр. № 3381 від 26.11.2008 на заміну раніше внесеного) та прийнято рішення рекомендувати Першому заступнику Голови Верховної Ради України Лавриновичу О.В. відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект Постанови Верховної Ради України суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 6. Щодо проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 3523 від 22.12.2008), Комітетом прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Закону суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України відповідно до положень пункту 2,3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України.

7. Комітет рекомендує Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання, розглянути та підтримати проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи", внесений народними депутатами України, членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи Полунєєвим Ю.В., Александровською А.О., Клименком О.І., Харовським С.Ю. (реєстр.№ 3547 від 09.01.2009). 

8. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування корупційних дій посадових осіб, які перешкоджають поверненню 16-ти вертольотів М1-8 МТ (МТВ) до складу Сухопутних військ Збройних Сил України, переданих в оренду приватній компанії ЗАТ "Українські вертольоти", внесений народними депутатами України – членами Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони С.Гриневецьким, А.Гриценком, А.Кінахом, О. Кузьмуком, М.Петруком (реєстр. № 3572 від 29.12.2008). Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України.

9. Комітет розглянув проекти Постанов Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання», внесений народним депутатом України Стешенком О.М. (реєстр.№3605 від 14.01.2009) і «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України шостого скликання», внесений народним депутатом України Єфремовим О.С. (реєстр.№3605-1 від 14.01.2009), та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України (реєстр.№3605) та розглянути його.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку