Комітет на своєму засіданні 3 червня 2009 року розглянув 18 питань порядку денного, зокрема:

1. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до статті 217 Регламенту Верховної Ради України (щодо присяги членів Вищої ради юстиції)", внесений народним депутатом України Ківаловим С.В. (реєстр. № 4376 від 16.04.2009), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Постанови і рекомендує Голові Верховної Ради України Литвину В.М згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4376 від 16.04.2009) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

2. Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (щодо удосконалення законодавчої процедури), внесений народним депутатом України Лавриновичем О.В. (реєстр. № 4533 від 25.05.2009), та прийняв рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений проект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Розглянуто питання стосовно дотримання законодавства та положень Регламенту Верховної Ради України в частині процедури підготовки до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України Закону України "Про державний земельний кадастр" (реєстр. № 0855 від 23.11.2007). Комітет вважає, що Закон, який за рішенням Верховної Ради України відповідно до частини восьмої статті 135 Регламенту Верховної Ради України був направлений на доопрацювання до головного комітету, подається головним комітетом у вигляді порівняльної таблиці, і при розгляді якого Верховною Радою України мають розглядатися як пропозиції Президента України до цього закону, так і пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи, що надійшли від них під час доопрацювання. Отже, Комітетом ухвалено висновок, який надіслано Голові Верховної Ради України для врахування при розгляді Верховною Радою України проекту Закону України «Про державний земельний кадастр» (реєстр.№0855).

4. Ухвалено висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради", внесений народним депутатом України Аржевітіним С.М. (реєстр. № 3459-1/П1 від 25.05.2009), і прийнято рішення запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України.

5. Щодо проекту Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин політичного переслідування керівництва відкритого акціонерного товариства "Сумихімпром", внесений народними депутатами України Вернидубовим І.В., Потаповим В.І. (реєстр. № 4489 від 18.05.2009), Комітетом прийнято рішення про ухвалення висновку на зазначений проект Постанови та відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови (реєстр. № 4489 від 18.05.2009) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

6. Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії для розслідування різкого зниження обсягів промислового виробництва, кризових явищ в базових галузях промисловості України, загострення соціально-економічної ситуації", внесений народними депутатами України Вернидубовим І.В., Потаповим В.І. (реєстр. № 4506 від 20.05.2009). Прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

7. Ухвалено також висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів корупційних дій, зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства оборони України", внесений народним депутатом України Коновалюком В.І. (реєстр. № 4519 від 21.05.2009), та прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

8. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу", внесений народним депутатом України Куликовим К.Б. (реєстр. № 4504 від 20.05.2009 р., на заміну раніше поданого), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Постанови, в якому запропоновано Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу ухвалити на своєму засіданні письмовий звіт, який повинен містити висновки і пропозиції, відповідно до вимог статті 21 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», статті 88 Регламенту Верховної Ради України та внести народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови;

Висновок Комітету направлено зазначеній Тимчасові слідчій комісії та Голові Верховної Ради України.

          9. Комітет рекомендує Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України, розглянути та прийняти за основу і в цілому проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України  "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи", внесений народним депутатом України, Головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи Полунєєвим Ю.В. (реєстр. № 4582 від 02.05.2009, на заміну раніше поданого).

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку