На засіданні Комітету 4 лютого 2009 року розглянуто 16 питань порядку денного, зокрема:

 

Комітет розглянув заяву народного депутата України Прутніка Едуарда Анатолійовича, члена депутатської фракції Партії регіонів, про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, увільнивши від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, і прийняв рішення підтримати зазначену заяву і внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови.

 

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про приведення статті 61 Регламенту Верховної Ради України у відповідність до норм Конституції України", внесений народними депутатами України Кармазіним Ю.А., Ковалем В.С. та іншими (реєстр. № 3494 від 17.12.2008), висловлено низку зауважень до цього законопроекту та ухвалено висновок  запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України.

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо утворення та припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України", внесений народним депутатом України Портновим А.В. (реєстр. № 3223 від 12.12.2008 р. на заміну раніше поданого), Комітет прийняв рішення  згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування результатів голосування від 24.12.2008 року про прийняття за основу проекту Закону України "Про місцеві податки і збори" (реєстр. № 3532), внесений народним депутатом України Кисельовим В.О. (реєстр. № 3532-П від 15.01.2009). Комітет зазначив, що зазначений проект Постанови Верховної Ради України внесено в порушення вимог частин першої та другої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, згідно яких рішення Верховної Ради України можуть бути скасовані Верховною Радою до підписання відповідного акта Головою Верховної Ради України, і ухвалив висновок згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про відповідальність Кабінету Міністрів України", внесений народними депутатами України Януковичем В.Ф. та іншими (реєстр. № 3591 від 12.01.2009), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет зазначив про необхідність розмежування питання відповідальності Кабінету Міністрів України та прийняття акта Верховної Ради України резолюції недовіри Кабінету Міністрів України і ухвалив висновок керуючись частиною третьою статті 93 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного законопроекту, згідно вимог пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення посадовими особами державних адміністрацій Київської області Конституції і  чинного законодавства України при виділенні і переоформленні земельних ділянок", внесений народним депутатом України Бондарєвим К.А. (реєстр. № 3540 від 28.01.2009 р. на заміну раніше внесеного), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України та розглянути його.

 

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин вбивства В’ячеслава Максимовича Чорновола", внесений народними депутатами України Кендзьором Я.М., Стойком І.М. (реєстр. № 3659 від 27.01.2009 року), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, та прийнято рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України  для розслідування причин смерті 17-річного підлітка у м. Краматорську Донецької області і настання масових ускладнень після проведення вакцинації проти кору та краснухи серед населення  Донецької області, а також для перевірки правомірності застосування вакцини, якою були проведені зазначені щеплення", внесений народними депутатами України Коржем В.П., Бахтеєвою Т.Д., Пєрєдєрієм В.Г. (реєстр. № 2734 від 24.12.2008 року, на заміну раніше внесеного), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, та прийнято рішення рекомендувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. внести пропозицію на засіданні Погоджувальної ради  включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України та розглянути проект Постанови Верховної Ради України.

 

Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів використання першим заступником Голови Служби безпеки України Наливайченком В.О. свого посадового становища всупереч інтересам служби", внесений народними депутатами України Олійником С.В., Пилипенком В.П. (реєстр. № 3542 від 24.12.2008 р.), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет прийняв рішення звернутись до Голови Верховної Ради України Литвина В.М. з пропозицією повернути зазначений проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, згідно положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України.

 

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування заяв виконуючого обов'язки Голови Служби безпеки України В.Наливайченка та заступника Голови СБУ Т.Дурдинця щодо звинувачень деяких народних депутатів України у корупції, контрабанді, рейдерстві, зловживанні службовим становищем та інших злочинах", внесений народним депутатом України Москалем Г.Г. (реєстр. № 3542-1 від 15.01.2009 р.), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії верховної Ради України шостого скликання зазначений проект постанови Верховної Ради України.

 

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з опрацювання проекту Кримінально-процесуального кодексу України", внесений народними депутатами України Швецем В.Д., Шемчуком В.В., Бевзом В.А., Мойсиком В.Р., Вернидубовим І.В., Шаровим І.Ф.  (реєстр. № 2203 від 13.01.2009 р., на заміну раніше внесеного), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначений головним з підготовки і попереднього розгляду цього питання, відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Розглянувши лист Президента України від 23 січня 2009 року № 1-1/149 щодо Закону України "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України" (реєстр. № 2204) Комітет вирішив ухвалити висновок і направити його Голові Верховної Ради України, Першому заступнику і заступнику Голови Верховної Ради України, комітетам Верховної Ради України з метою врахування в роботі та упереджен6ня в майбутньому внесення на розгляд Верховної Ради України законів України, повернених з повторними пропозиціями Президента України.

 

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання управління майном Верховної Ради України", внесений народним депутатом України Кармазіним Ю.А. (реєстр. № 3663 від 27.01.2009 р.) і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання, розглянути та підтримати його з урахуванням пропозицій Комітету.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку