На засіданні Комітету 24 грудня 2008 року розглянуто 11 питань порядку денного, зокрема:

 

         Комітет розглянув підготовлений відповідно до частини сьомої статті 19 Регламенту Верховної Ради України та погоджений з депутатськими фракціями проект календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання і прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови і підтримати його.

 

         Комітетом було розглянуто пропозиції Президента України до Закону України  «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо участі народного депутата України у роботі тимчасових комісій (№ 1-1/891), прийнятого Верховною Радою України 17 травня 2007 року, і прийнято рішення внести для повторного розгляду Верховною Радою України  Закон України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо участі народного депутата України у роботі тимчасових комісій з урахуванням пропозицій Президента України.

 

         Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін та доповнень до Регламенту Верховної Ради України (щодо інформування про відпустки та відрядження посадових осіб, яких Верховна Рада призначає або надає згоду на призначення їх на посаду)", внесений народним депутатом України Шаровим І.Ф. (реєстр. № 3259 від 06.10.2008). Комітет висловив низку зауважень до цього законопроекту, а також погоджується в цілому з висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України від 11 листопада 2008 року № 16/3-1386/3259. Комітет прийняв рішення  керуючись частиною третьою статті 93 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М., згідно вимог пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути зазначений законопроект суб’єкту законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

         Комітетом розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо обмеження пільг народного депутата), внесений народним депутатом України Парубієм А.В. (реєстр. № 3348 від 10.11.2008). Комітет зазначив, що законопроект внесено з порушенням вимог та частин шостої, восьмої статті 90, частини шостої статті 91, частини четвертої статті 113, пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України і ухвалив висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо обмеження пільг народного депутата), внесений народним депутатом України Парубієм А.В. (реєстр.№3348 від 10.11.2008), та прийняв рішення відповідно до положень частини третьої статті 93 Регламенту Верховної Ради України звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією на підставі вимог пунктів 2, 3 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України повернути зазначений законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

 

         Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо вирішення питання зв’язків народних депутатів з виборцями), внесений народним депутатом України Шамановим В.В. (реєстр.№3361 від 12.11.2008), Комітет прийняв рішення, враховуючи те, що проект Закону України (реєстр.№3361) поданий з порушенням вимог Регламенту Верховної Ради України щодо його оформлення, а також те, що запропонований у законопроекті порядок зв’язку народних депутатів України з виборцями не є більш визначеним, порівняно з діючою редакцією Закону України «Про статус народного депутата України» і не встановлює конкретне закріплення народних депутатів України за певними територіями, ухвалити висновок Комітету з пропозицією про повернення законопроекту автору законодавчої ініціативи у порядку, передбаченому пунктом 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України.

 

         Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України щодо захисту кредитів іноземних фінансових установ та інвестицій, а також можливих зловживань керівниками фінансових установ, пов’язаних з курсом іноземних валют в період економічної кризи», внесений  народним депутатом України Піскуном С.М. (реєстр. № 3483 від 15.12.2008 року), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, і прийняв рішення, відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

         За пропозицією народних депутатів України – членів Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України про внесення на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", Комітет прийняв рішення доручити народним депутатам України – членам Комітету внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Закону України.

 

         Розглянувши проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (реєстр. № 3000 від 23.12.2008), Комітет вирішив звернутися з відповідними пропозиціями до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку