Комітет на своєму засіданні 16 червня 2010 року розглянув 8 питань порядку денного, зокрема:

1.     Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках», внесений народним депутатом України Богословською І.Г. (реєстр.№6521 від 15.05.2010), Комітет ухвалив висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного її пленарних засідань та розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету.

 

2.     Комітет ухвалив висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо міжфракційних об’єднань», внесений народними депутатами України Каськівим В.В., Князевичем Р.П. та іншими (реєстр.№6355 від 28.04.2010). За результатами розгляду питання Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України повернути законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання відповідно до положень пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

 

3. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та причин сучасного стану справ в системі кредитної кооперації", внесений народними депутатами України Прасоловим І.М., Пеклушенком О.М., Клименком О.І. (реєстр. № 6476 від 03.06.2010), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України зазначений законопроект, розглянути та підтримати його.

 

4. Ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів системної бездіяльності посадових осіб Львівської міської ради та Львівського міського голови Андрія Садового при вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища та порушення у зв’язку з цим конституційних прав та свобод громадян", внесений народним депутатом України Писарчуком П.І. (реєстр.№ 5457 від 28.05.2010, на заміну раніше поданого). Прийнято рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

5. Розглянуто і ухвалено висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин та з’ясування причин неналежного виконання міжнародних угод між Україною і Республікою Молдова про державний кордон щодо передачі земельних ділянок в районі населених пунктів Паланка та Джурджулешти», внесений народним депутатом України Унгуряном П.Я. (реєстр.№6499 від 09.06.2010). Комітет рекомендує Верховній Раді України включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування зазначений проект Постанови та розглянути його з урахуванням пропозиції Комітету.

 

6. Розглянуто заяви народних депутатів України:

Ісаєва Л.О. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці; Киричка О.Е.  – членом Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва; Касанюка О.Р. – заступником голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

Щодо обрання членами Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації розглянуто заяви народних депутатів України: Єгорова О.М., Каракая Ю.В., Келестина В.В., Ковалевської Ю.С., Лелюка О.В., Янковського М.А.

         Зазначені заяви Комітетом підтримано і прийнято рішення про внесення на розгляд Верховної Ради України відповідного проекту Постанови Верховної Ради України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку