На засіданні Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України 4 березня 2009 року розглянуто 14 питань порядку денного, зокрема:

 

          1. Розглянувши за дорученням Голови Верховної Ради України Литвина В.М. від 3 лютого 2009 року проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо народних депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах), внесений народним депутатом України Шамановим В.В. (реєстр.№3361 від 03.02.2009, на заміну раніше поданого), Комітет ухвалив висновок на законопроект та прийняв рішення відповідно до положень частини першої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією про повернення зазначеного проекту Закону України суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

          2. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи парламентського телерадіоканалу «РАДА», внесений народним депутатом України Шкілем А.В. (реєстр.№4013 від 04.02.2009), Комітет ухвалив висновок на зазначений проект Постанови Верховної Ради України та відповідно до положень частини першої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією про повернення зазначеного проекту Постанови Верховної Ради України суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

          3. Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Кириленком В.А., Ляпіною К.М., В’язівським В.М., Парубієм А.В. (реєстр. № 4010 від 04.02.2009). Прийнято рішення згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

          4. Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про визначення виду і способу голосування при відкликанні з посади Першого заступника Голови Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Подгорним С.П., Боднар О.Б. (реєстр. № 4040-П від 06.02.2009). Враховуючи те, що, по-перше, не всі супровідні матеріали додані до поданого проекту Постанови, по-друге, назва проекту Постанови не відповідає його змісту, по-третє, проект Постанови про одноразове відхилення (ad hoc) від процедур не вноситься, Комітет прийняв рішення - згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України прийняв рішення запропонувати Голові Верховної Ради України Литвину В.М. повернути зазначений проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України шостого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

          5. Щодо проекту Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття проекту Постанови Верховної Ради України «Про звільнення Огризка В.С. з посади Міністра закордонних справ України» за основу та в цілому», внесений народним депутатом України Тарасюком Б.І. (реєстр. № 4135-П від 03.03.2009р.)  прийнято таке рішення: Комітет не вбачає порушень Конституції України, Закону України "Про Кабінет Міністрів України" та Регламенту Верховної Ради України при розгляді і прийнятті рішення щодо проекту Постанови Верховної Ради України "Про звільнення Огризка В.С. з посади Міністра закордонних справ України". Комітет ухвалив зазначений висновок та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України вважати недоцільним розглядати проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття проекту Постанови Верховної Ради України "Про звільнення Огризка В.С. з посади Міністра закордонних справ України" за основу та в цілому", внесений народним депутатом України Тарасюком Б.І. (реєстр. № 4135-П від 03.03.2009).

6. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин вбивства В’ячеслава Максимовича Чорновола», внесений народними депутатами України Кендзьором Я.М., Стойком І.М. (реєстр. № 3659 від 12.02.2009 року, на заміну раніше внесеного), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, Комітет  ухвалив висновок на зазначений проект Постанови Верховної Ради України та прийняв рішення відповідно до положень пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

7. На виконання доручення Голови Верховної Ради України від 19 лютого 2009 року, яке висловлено на пленарному засіданні Верховної Ради України  та  доручення Погоджувальної ради від 2 березня ц.р.  щодо внесення на розгляд Верховної  Ради України проекту постанови Верховної Ради України  про обрання одночасно народних депутатів України Власенка С.В., Прутніка Е.А. та Самофалова Г.Г. членами комітетів, Комітет на своєму засіданні 4 березня ц.р. розглянув дане питання і  прийняв рішення:

1). Не підтримувати пропозицію Голови Верховної Ради України Литвина В.М. про внесення проекту постанови Верховної Ради України про обрання одночасно народних депутатів України Власенка С.В., Прутніка Е.А. та Самофалова Г.Г. членами комітетів, а розглянути і прийняти рішення окремо по кожній кандидатурі.

2). Рекомендувати Верховній Раді України не підтримувати проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2743 від 10.07.2008 року) щодо обрання народного депутата України Власенка С.В. членом Комітету з питань правосуддя, оскільки розрахункова квота  депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко» в Комітеті Верховної Ради України з питань правосуддя вже використана.

3). Рекомендувати Верховній Раді України розглянути та підтримати проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4016 від 04.02.2009 року) щодо обрання народного депутата України Прутніка Е.А. членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, увільнивши  його від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4082 від 18.02.2009 року) щодо обрання народного депутата України Самофалова Г.Г., членом Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.

          8.  Розглянувши проект Закону України «Про обіг зброї невійськового призначення», внесений народними депутатами України Мойсиком В.Р., Грицаком В.М., Прокопчуком Ю.В., Пудовим Б.М. (реєстр. № 2105 від 09.02.2009, на заміну раніше внесених законопроектів реєстр.№2105 від 20.02.2008 та реєстр. № 3069 від 22.08.2008), на відповідність вимогам Регламенту Верховної Ради України, відповідно до положень частини першої та третьої статті 93 Регламенту Верховної Ради України,  Комітет  ухвалив висновок на зазначений законопроект і прийняв рішення відповідно до частини третьої статті 93 Регламенту Верховної Ради України направити його Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначений головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного законопроекту, та Голові Верховної Ради України Литвину В.М.

9. Комітет розглянув заяву народного депутата України Яценка Антона Володимировича, члена депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко», про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, увільнивши від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, та, враховуючи, що розрахункова квота  депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко» в Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики  вже використана, прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України не підтримувати заяву народного депутата України Яценка А.В. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

10.  Розглянуто питання щодо оптимізації витрат на оплату за проїзд, користування залами офіційних делегацій та телефонні переговори народних депутатів України та прийнято рішення звернутися до голів комітетів Верховної Ради України та голів депутатських фракцій у Верховній Раді України з пропозицією забезпечити неухильне дотримання народними депутатами України норм витрат на одного народного депутата України, визначених кошторисом Верховної Ради України на 2009 рік. 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку