На засіданні Комітету 14 січня 2008 року розглянуто 14 питань порядку денного, зокрема:

1. Розглянувши  заяви народних депутатів України Сивульського М.І., Корнійчука Є.В., Буряка С.В., Лівінського М.О. та Богатирьової Р.В. щодо складення депутатських повноважень, Комітет прийняв рішення підтримати заяви зазначених народних депутатів України і відповідно до пункту 1 статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» внести на розгляд Верховної Ради України відповідні проекти постанов Верховної Ради України про дострокове припинення повноважень народного депутата України.

2. Розглянувши проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо проведення «години запитань до Уряду»)» (реєстр. № 0921 від 23.11.2007), Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні і в цілому зазначений проект Постанови Верховної Ради України.  

3. На виконання доручення Голови Верховної Ради України Яценюка А.П. від 9 січня 2008 року Комітетом розглянуто питання стосовно внесення зміни до календарного плану проведення першої сесії Верховної Ради України шостого скликання у січні 2008 року та прийнято рішення внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення першої сесії Верховної Ради України шостого скликання у січні 2008 року». Передбачається внести такі зміни до календарного  плану: 15 січня – пленарні засідання, 16 по 17 січня -  робота в комітетах і фракціях, 18 січня –  година запитань до Уряду, пленарне засідання, 21 по 24 січня – робота в комітетах і фракціях, 25 січня – година запитань до Уряду, пленарне засідання. Закриття сесії.

4. Проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України шостого скликання».

Проектом календарного плану пропонується розпочати пленарні засідання другої сесії Верховної Ради України шостого скликання 5 лютого 2008 року, а закінчити її роботу 18 липня 2008 року. За цей час передбачено для роботи в пленарному режимі - 11 тижнів, 7 тижнів – для роботи в комітетах, фракціях і комісіях,  6 тижні – для роботи народних депутатів з виборцями та провести 11 годин запитань до Уряду у Верховній Раді України.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 13 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», Комітетом вноситься пропозиція внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України шостого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України включити питання щодо його  розгляду до порядку денного першої сесії Верховної Ради України і підтримати його.

5. Обговоривши внесений народними депутатами України  Фельдманом О.Б., Катеринчуком М.Д., Ляшком О.В. проект Постанови Верховної Ради України «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України Міським головою  Харкова  Добкіним Михайлом Марковичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Геннадієм Адольфовичем в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин при виконанні ними своїх службових обов’язків» (реєстр. № 1115 від 05.12.2007), та враховуючи те, що проект постанови підготовлений у відповідності з вимогами Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Верховній Раді України розглянути його.

6. Комітетом прийнято рішення надіслати народним депутатам України листа, в якому викладено позицію Комітету щодо вимог подання до сектору реєстрації законопроектів апарату Верховної Ради України проектів законодавчих актів за власноручним підписом, а не з факсимільним підписом. 

Комітет вважає, що народні депутати України, реалізуючи право законодавчої ініціативи у Верховній Раді України, відповідно до вимог чинного законодавства мають подавати  проекти законів, постанов, проекти актів Верховної Ради, пропозиції та поправки до законопроектів  в установленому Регламентом Верховної Ради України  порядку, тобто за власноручним підписом.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку