На засіданні Комітету 19 квітня ц.р. було розглянуто 17 питань. Зокрема, проект Закону України "Про внесення зміни до статті 34 Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо помічників-консультантів), внесений народним депутатом України Мельничуком М.В. (реєстр. № 3246 від 01.03.2007 р.) і прийнято рішення, враховуючи зауваження Комітету і Головного науково-експертного управління, звернутися до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. з пропозицією про повернення проекту постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України  відповідно до положень пункту 3 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України.

            Комітет розглянув проект постанови Верховної Ради України «Про внесення зміни до Положення про помічника-консультанта народного депутата України», внесений народним депутатом України Мельничуком М.В. (реєстр. № 3245 від 01.03.2007 р.), висновок Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України від 23.03.2007 р. за № 16/3-401/3246 та прийняв рішення внести пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. про повернення законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи – народному депутатові України Мельничуку М.В. без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України відповідно до положень пункту 3 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України.

            Комітетом було розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо між- фракційних депутатських об’єднань), внесений народними депутатами України Рибаковим І.О., Андросом С.О., Богачуком В.С. та інш. (реєстр. № 3320 від 14.03.2007 р.), та висновок Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України від 22.03.2007 р. за № 16/3-392/3320, і прийнято рішення, відповідно до положень частини третьої статті 88, частини першої, пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України звернутись до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. з пропозицією повернути законопроекту суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

На виконання вимог пункту 2 Постанови Верховної Ради України від 14 березня 2007 року «Про прийняття за основу проекту Закону України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо участі народного депутата України у роботі тимчасових комісій)» Комітет розглянув доопрацьований проект Закону і прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо участі народного депутата України у роботі тимчасових комісій) (реєстр. № 3028) і рекомендує Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому відповідно до пункту 2 частини першої статті 118 Регламенту Верховної Ради України.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів зволікання з реалізацією проекту «Укриття» Чорнобильської атомної електростанції», внесений народним депутатом України Поживановим М.О. (реєстр. № 3373 від 27.03.2007 року), і прийняв рішення звернутися згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України до Першого заступника Голови Верховної Ради України Мартинюка А.І. з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

На засіданні також було розглянуто на відповідність вимог Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства в сфері телебачення і радіомовлення», внесений народними депутатами України Бондаренко О.А., Голубом О.В., Філіндашем Є.В. (на заміну раніше поданого реєстр. № 3424 від 18.04.2007 р.), та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект постанови.

Комітет розглянув проект  Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з’ясування підстав видання Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України» №264/2007 від 2 квітня 2007 року в порушення норм Конституції України та з перевищенням службових повноважень посадовими особами держави», внесений народними депутатами України Кисельовим В.О.,  Каракаєм Ю.В. (реєстр. № 3444 від 05.04.2007 року), та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект постанови та визначитись з цього питання.

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки інформації, викладеної в ЗМІ щодо намірів ліквідації  Київського інституту міжнародних відносин», внесений народними депутатами України Ковалем В.С., Кириленком В.А. (реєстр. № 3334 від 16.03.2007 року), та прийнято рішення, враховуючи те, що у проекті постанови не вказаний кількісний склад тимчасової слідчої комісії, а також не витриманий принцип пропорційного представництва депутатських фракцій, звернутися до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин силового захоплення приміщення нежитлової будівлі № 57 по проспекту Тракторобудівників у місті Харків (рейдерства) за участю органів державної виконавчої служби, органів внутрішніх справ в Харківській області», внесений народним депутатом України Писаренком В.В. (реєстр. № 3447 від 05.04.2007 р.), і прийняв рішення, враховуючи, що в проекті постанови не визначено завдання та коло питань, для проведення розслідування яких утворюється тимчасова слідча комісія, звернутися до  Голови Верховної Ради України Мороза О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України з пропозицією повернути проект постанови на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (реєстр. № 3413 від 30.03.2007 р.), підготовлений до другого читання.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку