На засіданні Комітету 20 лютого ц.р. було розглянуто 14 питань. Зокрема, заяви народних депутатів України Бондаренко О.А. про обрання її відповідно першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, увільнивши її від обов’язків члена цього Комітету, та Петрика П.П. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності і прийняв рішення підтримати зазначені заяви та внести їх на розгляд Верховної Ради України..

Комітетом розглянуто заяву народного депутата України Слаути В.А. про дострокове припинення ним повноважень народного депутата України і прийнято рішення підтримати її і внести на розгляд Верховної Ради України.

Було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання та обрання Голови, першого заступника, заступників Голови та секретаря Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народними депутатами України Крілем І.І, Шкутяком З.В. (реєстр. № 3150 від 09.02.2007 року) щодо обрання народного депутата України Горошкевича О.С., члена депутатської фракції Блоку «Наша Україна», членом Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, увільнивши його від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, і прийнято рішення, враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Блоку «Наша Україна» в Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки повністю не використана, рекомендувати Верховній Раді України підтримати зазначений проект постанови.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про Голову Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Томенка М.В.», внесений Головою Верховної Ради України Морозом О.О. (реєстр. № 3163 від 13.02.2007 року), і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати його з урахуванням зауважень Комітету.

Комітет розглянув внесення змін до кошторису Верховної Ради України на 2007 рік і прийняв рішення погодити проект змін, підготовлений Управлінням справами апарату Верховної Ради України від 29 січня ц.р.

Розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо участі народного депутата України у роботі тимчасових комісій), внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 3028 від 23.01.2007 р.), і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу за наслідками розгляду його в першому читанні відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України „Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з опрацювання проектів законів України про внесення змін до Конституції України”, внесений народним депутатом України Морозом О.О. (на заміну раніше поданого реєстр. № 2358 від 01.02.2007 року), і прийнято рішення, враховуючи, що проект постанови не відповідає вимогам частини першої статті 14 Закону України "Про статус народного депутата України" та частини другої, пункту 3 частини четвертої, частини п’ятої статті 80 Регламенту Верховної Ради України, рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, який визначений головним у підготовці до розгляду цього питання Верховною Радою України, запропонувати Першому заступнику Голови Верховної Ради України Мартинюку А.І., згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути на доопрацювання проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для встановлення причин та визначення посадових осіб винних в різкому підвищенні цін на газ та електроенергію та, як наслідок, стрімкого подорожчання тарифів на житлово-комунальні послуги», внесений народним депутатом України Кисельовим В.О. (на заміну раніше поданого реєстр. № 3092 від 15.02.2007 року), та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект постанови і підтримати його.

На засіданні Комітету було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України«Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення ситуації навколо Міжрегіональної академії управління персоналом (МАУП)», внесений народними депутатами України Самойлик К.С., Луцьким М.Г. (на заміну раніше поданого реєстр. № 2746 від 13.02.2007 р.), і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати зазначений проект постанови.

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Спільної парламентсько-урядової комісії з інтеграції України до Європейського Союзу", внесений народними депутатами України Вечерком В.М., Білозір О.В. та іншими (реєстр. № 2878  від 06.02.2007 р.) на заміну раніше поданого проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. 2878 від 11.01.2007 р.), і, прийняв рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції внести пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. відповідно до положень пунктів першого, третього частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет затвердив план підготовки слухань у Комітеті на тему "Про зміни до Закону України "Про статус народного депутата України", які планується провести 16 травня 2007 року.

Комітетом було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання управління державним майном, що передано Верховною Радою України в управління Державному управлінню справами», внесений народним депутатом України Комаром М.С. (реєстр. №3195 від 19.02.2007 р.) та висновок Головного науково-експертного управління від 20.02.2007 року № 16/3-231/3195, і прийнято рішення внести пропозицію Верховній Раді України прийняти зазначений проект за основу і доручити Комітету доопрацювати його з урахуванням висловлених зауважень.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку