До реєстр. № 11097

від 20.03.2024

 

 

8 квітня 2024 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Дубновим А.В. (реєстр. № 11097 від 20.03.2024), на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам. 

Комітет висловив низку зауважень щодо звіту Тимчасової слідчої комісії та звернув увагу на те, що звіт не містить необхідних висновків та пропозицій, що передбачено вимогами Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та Регламенту Верховної Ради України.

Крім цього, до звіту Тимчасової слідчої комісії не додано матеріали, які б містили інформацію, отриману Тимчасовою слідчою комісією від Державної митної служби України, Державної служби статистики України та Торгово-промислової палати України, яка стала основою для результатів роботи, виконаної Тимчасовою слідчою комісією.

Комітет ухвалив експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 11097) і прийняв рішення направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України щодо експорту, імпорту товарів, країною походження або країною призначення яких є Російська Федерація.

 

 

До реєстр. № 11105

від 21.03.2024

 

 

8 квітня 2024 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 11105 від 21.03.2024), на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам. 

Комітет зазначив, що Законом України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» передбачено, що після обговорення на пленарному засіданні Верховної Ради України результатів роботи тимчасової слідчої комісії Верховна Рада України приймає рішення щодо завершення роботи комісії або доручає їй продовжити роботу і визначає для цього термін наступного звіту.

З огляду на це Комітет зауважив, що проект Постанови не містить положень щодо визначення строку подання наступного звіту Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу.

Комітет ухвалив експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 11105) і прийняв рішення направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах.

 

 

До реєстр. № 11106

від 21.03.2024

 

 

8 квітня 2024 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України  Скороход А.К. (реєстр. № 11106 від 21.03.2024), на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам. 

Комітет звернув увагу, що у назві та тексті проекту Постанови Верховної Ради України автором використано визначення «проміжний звіт», проте ані Законом України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», ані Регламентом Верховної Ради України таке визначення не передбачено, а відтак, у назві та тексті проекту Постанови Верховної Ради України, а також у звіті Тимчасової слідчої комісії слово «проміжний» слід виключити.  

Комітет ухвалив експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 11106) і прийняв рішення направити його Голові Верховної Ради України та Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.   

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Повідомлення”

22 квітня 2024 12:03
08 квітня 2024 15:45
08 квітня 2024 15:37
08 квітня 2024 11:09
28 березня 2024 09:00
27 березня 2024 15:48
18 березня 2024 10:51
15 березня 2024 09:00
08 березня 2024 09:00
05 березня 2024 11:22