До реєстр. № 9641

                                                                                                                          від 22.08.2023

 

 

1 вересня 2023 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю шляхом проведення розслідувань з питань дотримання законодавства України Міністерством оборони Україні, Збройними силами України, іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, а також правоохоронних органів спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями, що становлять суспільний інтерес», внесений народним депутатом України Скороход А.К. (реєстр. № 9641 від 22.08.2023).

Метою проекту Постанови Верховної Ради України є: «здійснення Тимчасовою слідчою комісією парламентського контролю шляхом проведення розслідувань з питань дотримання законодавства України: структурними підрозділами, установами, організаціями, військовими частинами безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони України; органами військового управління, військовими частинами, установами, організаціями Збройних сил України; іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, а також правоохоронними органами спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями».

Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9641) та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету та пропозиції щодо нової редакції проекту Постанови (реєстр. № 9641), викладеної у висновку Комітету.  

 

 

До реєстр. № 9645

                                                                                                                          від 24.08.2023

 

 

1 вересня 2023 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» щодо включення до складу ТСК представника від фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9645 від 24.08.2023).

Проектом Постанови пропонується внести зміни до кількісного та  персонального складу  Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану, утвореної відповідно до Постанови Верховної Ради України від 9 серпня 2023 року № 3313-IX , а саме: збільшити кількісний склад Тимчасової слідчої комісії з 11 до 12 народних депутатів України та обрати до персонального складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Ар’єва Володимира Ігоровича – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ». 

Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9645) та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.


 

До реєстр. № 9651

                                                                                                                          від 28.08.2023

 

 

1 вересня 2023 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих  фактів імпортозаміщення, експорту, імпорту на митну територію України товарів російського походження», внесений народним депутатом України
Дубновим А.В. (реєстр. № 9651 від 28.08.2023).

Метою утворення Тимчасової слідчої комісії є: «здійснення парламентського контролю та розслідування можливих фактів  імпортозаміщення, експорту, імпорту на митну територію України товарів російського походження, виявлення порушення законодавства в цій сфері та прогалин з метою доповнити перелік заборонених до ввезення на митну територію України товарів, що походять з російської федерації, пропущеними позиціями».

Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9651) та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету та пропозиції щодо нової редакції проекту Постанови (реєстр. № 9651), викладеної у висновку Комітету

До реєстр. № 9657

                                                                                                                          від 28.08.2023

 

 

1 вересня 2023 року Комітет на своєму засіданні розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів» щодо включення до складу ТСК представника від фракції Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», внесений народним депутатом України Геращенко І.В. (реєстр. № 9657 від 28.08.2023).

Проектом Постанови пропонується внести зміни до кількісного та  персонального складу  Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з  питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України посадовими особами Бюро економічної безпеки України, органів державної влади та інших державних органів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки, що могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, утвореної відповідно до Постанови Верховної Ради України від 13 грудня 2022 року № 2838-IX, а саме: збільшити кількісний склад Тимчасової слідчої комісії з 11 до 12 народних депутатів України та обрати до персонального складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Южаніну Ніну Петрівну – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ». 

Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9657) та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови. 

 

\
 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Повідомлення”

22 квітня 2024 12:03
08 квітня 2024 15:45
08 квітня 2024 15:37
08 квітня 2024 11:09
28 березня 2024 09:00
27 березня 2024 15:48
18 березня 2024 10:51
15 березня 2024 09:00
08 березня 2024 09:00
05 березня 2024 11:22