КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ

 ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

про пропозиції народних депутатів України – членів Комітету щодо

розгляду подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України

Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року,

«Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності

народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.)

«Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності,

затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія

Петровича» (№ 04/8-33960-15)

 

 

 

Протокол № 17

від 20 травня 2015 р.

 

На виконання доручень Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. від 13 травня 2015 року про розгляд подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15), пунктів 1, 2 Рішення Комітету від 15 травня 2015 року про порядок розгляду подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15), відповідно до статей 218-220 Регламенту Верховної Ради України, Комітет   в и р і ш и в:

 

1. Інформацію щодо подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15) взяти до відома.

2. Затвердити перелік питань народних депутатів України – членів Комітету (згідно з додатками №№ 1, 2), необхідних для підготовки висновків Комітету щодо достатності, законності і обґрунтованості подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15), законності одержання доказів, зазначених у поданнях, наявності відповідних скарг та направити їх Генеральному прокуророві України Шокіну В.М. для надання вмотивованої відповіді.

3. Включити до переліку питань народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Шокіна В.М. клопотання народного депутата України Клюєва С.П. щодо витребування додаткових матеріалів (додається).

4. Звернутися до Генерального прокурора України Шокіна В.М. із зверненням Комітету надати для ознайомлення матеріали кримінальних проваджень стосовно народних депутатів України Клюєва С.П. та Мельничука С.П., додаткових матеріалів та вмотивовану відповідь на порушені питання відповідно до частини третьої статті 17 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» в терміни, передбачені частиною другою статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» за можливості у максимально стислий строк (до 26 травня 2015 року). 

Перший заступник

голови Комітету                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку