ПОВІДОМЛЕННЯ

 

            Останніми днями в засобах масової інформації поширено повідомлення про те, що на з’їздах виборчих блоків «НАША УКРАЇНА» та «Блок Юлії Тимошенко» прийнято рішення щодо виключення із виборчих списків  блоків кандидатів у народні депутати України, які за підсумками результатів виборів згідно з частиною 10 статті 96 Закону України «Про вибори народних депутатів України» вважаються не обраними, а також про дострокове припинення повноважень народних депутатів України – членів відповідних депутатських фракцій у Верховній Раді України, які написали заяви про вихід із складу фракцій відповідно до пункту 6 частини другої статті 81 Конституції України.

            У зв’язку з тим, що питання статусу народного депутата України та забезпечення діяльності Верховної Ради України відносяться до питань предмету відання Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, Комітетом надіслані листи голові депутатської фракції «НАША УКРАЇНА» Кириленку В.А. та голові депутатської фракції «Блоку Юлії Тимошенко» Тимошенко Ю.В. з проханням надати Комітету відповідні документи.  

            Крім цього, Голова Комітету - народний депутат України Єфремов О.С. звернувся з депутатським зверненням до Генерального прокурора України Медведька О.І. з проханням перевірити зазначені повідомлення, а у разі прийняття таких рішень – надати їм правову оцінку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку