14 січня 2020 року (протокол №23)

Комітет
15 січня 2020, 11:00

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      23

 

                                                                            14        cічня                20

                                                            

 

                                                              вул. Грушевського, 5,

ІІІ поверх, кімн. 5

                                                                   14  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,                 Савченко О.С., Гринчук О.А., Загородній Ю.І. (з 14 год. 12 хв.),                   Марченко Л.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутні члени Комітету: Папієв М.М. (відпустка), Приходько Н І.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

Народний депутат України Костін А.Є.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І., Синютки О.М.,                   Фролова П.В.

 

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Папієва М.М. перед початком розгляду проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. доручив здійснювати підрахунок результатів голосування першому заступнику голови Комітету Пузійчуку А.В. (частина третя статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає три основних питання та питання «Різне», і поставив на голосування пропозицію прийняти проект порядку денного «за основу».

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

Головуючий на засіданні поставив на голосування пропозицію прийняти проект порядку денного «в цілому».

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про заяву народного депутата України Венедіктової І.В. про складення нею депутатських повноважень.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.  Про лист депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» від 11 січня 2020 року № 04-01/03-04 щодо зміни у персональному складі Комітету з питань правової політики.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.12.2019 року про прийняття в цілому проекту Закону про внесення змін до Розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» (щодо визначення розмірів посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників правоохоронних та інших органів державної влади) (№ 2572 від 11.12.2019)», внесений народними депутатами України Геращенко І. В. та іншими (реєстр. № 2572-П від 23.12.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Венедіктової І.В. про складення нею депутатських повноважень.

 

З 14 год. 12 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Загородній Ю.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету –                       9  (дев’ять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Венедіктової І.В.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» від 11 січня 2020 року № 04-01/03-04 щодо зміни у персональному складі Комітету з питань правової політики.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. зазначив, що зауваження членів Комітету стосовно обов’язкової присутності  на засіданні Комітету народних депутатів України – кандидатів на посади в інших комітетах Верховної Ради України враховано і на засіданні Комітету присутній народний депутат України Костін Андрій Євгенович, якого  депутатська фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» пропонує на посаду голови Комітету з питань правової політики замість народного депутата України Венедіктової І.В., у разі прийняття Верховною Радою України рішення про дострокове припинення її депутатських повноважень,  та запропонував народним депутатам України – членам Комітету поставити запитання кандидату на цю посаду, або висловити зауваження чи пропозиції.

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати пропозицію депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» щодо обрання на посаду голови Комітету з питань правової політики Костіна А.Є., увільнивши його від обов’язків  заступника голови цього Комітету, та, відповідно до пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому після прийняття рішення Верховною Радою України про дострокове припинення повноважень народного депутата України Венедіктової І.В.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.12.2019 року про прийняття в цілому проекту Закону про внесення змін до Розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» (щодо визначення розмірів посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників правоохоронних та інших органів державної влади) (№ 2572 від 11.12.2019)», внесений народними депутатами України Геращенко І. В. та іншими (реєстр. № 2572-П від 23.12.2019).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.12.2019 року про прийняття в цілому проекту Закону про внесення змін до Розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади" (щодо визначення розмірів посадових окладів та інших складових оплати праці, грошового забезпечення працівників правоохоронних та інших органів державної влади) (№ 2572 від 11.12.2019)» (реєстр. № 2572-П), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

4. Різне.

Питань до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Перший заступник

голови Комітету                                                     А.В.ПУЗІЙЧУК