17 січня 2020 року (протокол №25)

Комітет
21 січня 2020, 09:52

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      25

 

                                                                            17        cічня                   20

                                                            

 

                                                              вул. Грушевського, 5,

І поверх, кімн. 3

                                                                   09  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Культенко А.В. (з 9 год. 13 хв.),                   Савченко О.С. (з 9 год 13 хв.), Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І.,                   Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутній член Комітету: Пузійчук А.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

народний депутат України Мережко О.О.,

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Культенка А.В., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І., Папієва М.М.,

кореспондент та оператор телеканалу «112-Україна»,

фотограф депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ».

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає три основних питання та питання «Різне», і поставив на голосування пропозицію прийняти проект порядку денного «за основу».

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

Головуючий на засіданні поставив на голосування пропозицію прийняти проект порядку денного «в цілому».

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про зміни у складі комітетів Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.01.2020 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" (реєстр. № 2318-1 від 14.11.2019), внесений народними депутатами України Южаніною Н.П. та іншими                   (реєстр. № 2318-1-П від 15.01.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни", внесений народними депутатами України Василенко Л.В., Зінченко Я.В.  та іншими (реєстр. № 2599 від 16.12.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про зміни у складі комітетів Верховної Ради України, запропоновані проектом Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання"», внесеним народними депутатами України              Корнієнком О.С. та Геращенко І.В. (реєстр. № 2751 від 16.01.2020).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету народному депутату України              Мережку О.О. – кандидату на посаду голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, який відповів на запитання секретаря Комітету Папієва М.М.

 

З 9 год. 13 хв. у засіданні Комітету беруть участь заступники голови Комітету Культенко А.В., Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання"», внесений народними депутатами України              Корнієнком О.С. та Геращенко І.В. (реєстр. № 2751 від 16.01.2020), та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому з урахуванням зауважень Комітету.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.01.2020 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" (реєстр. № 2318-1 від 14.11.2019), внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Шкрум А.І., Колтуновичем О.С., Бондарем М.Л., Зінкевич Я.В., Лопушанським А.Я. (реєстр. №2318-1-П від 15.01.2020).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.01.2020 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" (реєстр. № 2318-1 від 14.11.2019), внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Шкрум А.І., Колтуновичем О.С., Бондарем М.Л., Зінкевич Я.В., Лопушанським А.Я.  (реєстр. № 2318-1-П від 15.01.2020), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни", внесений народними депутатами України Василенко Л.В., Зінкевич Я.В. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 2599 від 16.12.2019).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни", внесений народними депутатами України Василенко Л.В., Зінкевич Я.В. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 2599 від 16.12.2019), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому з урахуванням зауважень Комітету, а саме: залишити пункт 7 Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни" у чинній редакції, а пункт 4 проекту Постанови (реєстр.                  № 2599) виключити.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету.

 

 

 

 4. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо питання забезпечення діяльності народних депутатів України.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                     М.М.ПАПІЄВ