17 грудня 2019 року (протокол №20)

Комітет
19 грудня 2019, 15:29

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      20

 

                                                                            17        грудня               19

                                                            

 

                                                              вул. Грушевського, 5,

І пов., кімн. 3 (зал засідань)

                                                                     13  год. 45 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Культенко А.В., Папієв М.М., Гринчук О.А.,                 Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутні члени Комітету:  Пузійчук А.В., Савченко О.С.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

Керівник Апарату Верховної Ради України Штучний В.В.;

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керівник Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України              Теплюк М.О.;

керівник Головного науково-експертного управліня Апарату Верховної Ради України Тихонюк С.А.;

радник керівника Апарату Верховної ради України Діхтярук А.Б.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І.,  Синютки О.М.;

представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» – Сабецька О.

 

Ведеться стенограма  засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає два основних питання та, у разі відсутності інших пропозицій, поставив на голосування пропозицію прийняти проект порядку денного «за основу та в цілому»  (стенограма додається).

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про листи Апарату Верховної Ради України від 12 грудня 2019 року №  05/01-57 (247677), № 05/01-58 (247681) та від 16 грудня 2019 року                       № 15/11 -2222 (250856)

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання у січні 2020 року.                      

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи Апарату Верховної Ради України від 12 грудня 2019 року №  05/01-57 (247677), № 05/01-58 (247681) та від 16 грудня 2019 року № 15/11-2222 (250856).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В., який обґрунтував необхідність затвердження кошторису Верховної Ради України на 2019 рік та звернувся до народних депутатів України – членів Комітету з проханням змінити текст проекту Постанови Верховної Ради України, який пропонується внести на розгляд Верховної Ради України, та відповів на запитання секретаря Комітету Папієва М.М.  (стенограма додається).

 

Також на запитання секретаря Комітету Папієва М.М. відповідав присутній на засіданні Комітету заступник Керівника Апарату Верховної Ради України -  керівник Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України Теплюк М.О. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. наголосив на несвоєчасності подання Апаратом Верховної Ради України матеріалів та документів щодо питань, які розглядаються на засіданнях Комітету, його зауваження підтримала також і голова підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення було підтримано пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М. доповнити проект рішення Комітету третім пунктом, зміст якого було уточнено та погоджено із присутнім на засіданні Комітету керівником Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України Теплюком М.О., та який стосується використання залишку коштів за бюджетною програмою 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України» та спрямування їх на стимулювання праці співробітників Апарату Верховної Ради України за підсумками роботи у 2019 році (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування проект рішення Комітету із редакційними правками, текст  яких було погоджено за результатами обговорення  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Подати на розгляд Верховної Ради України проекти кошторису Верховної Ради України на 2019 рік та норм витрат на одного народного депутата України на 2019 рік, додані до листа Апарату Верховної Ради України від 16.12.2019 № 15/11-2222 (250856), і внести народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2019 рік» (із додатками).

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2019 рік» до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і прийняти рішення щодо цього проекту Постанови відповідно до положень частини першої статті 114 та статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

3. Рекомендувати Апарату Верховної Ради України використати, в межах чинного законодавства, залишок коштів за бюджетною програмою 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України» на стимулювання праці співробітників Апарату Верховної Ради України за підсумками їх роботи у 2019 році.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозицію Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) під час засідання                      16 грудня 2019 року щодо необхідності внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, передбачивши 17 січня 2020 року проведення «години запитань до Уряду», пленарного засідання, оголошення про час закриття сесії та самостійну роботу народних депутатів України, пов’язану із здійсненням депутатських повноважень, а у тиждень
з 20 по 24 січня 2020 року – роботу з виборцями.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 1, «утрималося» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

2. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України Голову Комітету Кальченка С.В.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар  Комітету                                                  М.М.ПАПІЄВ