Рішення про зміни у складі Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Комітет
09 грудня 2019, 11:52

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

 

про зміни у складі Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

 

Протокол № 17

від 4 грудня 2019 р.

 

Розглянувши за дорученням Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. від 3 грудня 2019  року заяву народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Яременка Б.В. від 1 листопада ц.р. про увільнення його з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва за власним бажанням та лист першого заступника Голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Корнієнка О.С. від 3 грудня ц.р. № 04-01/03-152(235471), в якому пропонується, зокрема, обрати народного депутата України Ясько Є.О. головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва,  керуючись пунктами 4, 6 частини  першої статті 13 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частиною четвертою статті 84 Регламенту Верховної Ради України, Комітет в и р і ш и в:   

 

1. Підтримати заяву народного депутата України Яременка Б.В. і, згідно з пунктом 1 частини третьої статті 7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», рекомендувати Верховній Раді України відкликати Яременка Б.В. з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва за його власною заявою, а також підтримати пропозицію депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» щодо обрання на посаду голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва народного депутата України Ясько Є.О.

2. Відповідно до пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

 

            Голова Комітету                                                          С.В.КАЛЬЧЕНКО