9 жовтня 2019 року (протокол №10)

Комітет
18 жовтня 2019, 12:18

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

10

 

                                                                              9       жовтня             19

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

                                                                     14  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Культенко А.В., Савченко О.С.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Марченко Л.І. (з поважної причини).

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О.,         Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова  К.С.       

 

Присутні запрошені:

народні депутати України Василевська-Смаглюк О.М. та   Устінова О.Ю.;

перший заступник керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.;

перший заступник керуючого справами  Денисов Е.М.;

заступник керівника відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Чала В.А.;

радник Керівника Апарату Верховної Ради України Діхтярук А.Б.;

начальник Управління адміністративними будинками Корнат В.В.;

керівник відділу юридичного забезпечення Управління справами Сергійчук В.М.;

директор Автобази Назаренко О.П.;

директор ДП «Їдальня» Бобренко М.В.;

директор ДП  "Управління житловими будинками" Красієнко В.В.

           

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Приходько Н.І., Фролова П.В.;

експерт програми USAID «РАДА» Крижанівський В.П.

 

Присутні представники ЗМІ: журналіст та оператор телеканалу «ZIK», журналіст та оператор телеканалу «NEWSONE», журналіст та оператор телеканалу «112-Україна».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає чотирнадцять основних питань, з яких проект Постанови (реєстр. № 1054-1-П) запропонував виключити, оскільки  народний депутат України Івченко В.Є. відкликав свій проект, натомість додати одне питання та питання «Різне», і поставив на голосування прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

Пропозицій та доповнень до проекту порядку денного засідання Комітету не надходило. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного «в цілому». 

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для якісного законотворчого процесу та професійного парламентаризму», внесений народними депутатами України Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 2034 від 03.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

2. Про проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України
«Про статус народного депутата України» щодо зменшення
розміру заробітної плати», внесений народним депутатом України Гончаренком О.О. (реєстр. № 2040 від 03.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо порядку внесення депутатського запиту)», внесений народними депутатами України Величковичем М.Р. та іншими                (реєстр. № 2057 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                                            

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права Європейського Союзу»,  внесений народними депутатами України Геращенко І.В. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 2058 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчого процесу)», внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 2060                від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутат України» (щодо доступу до інформації з обмеженим доступом)», внесений народним депутатом України       Власенком С.В. (реєстр. № 2061 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України), внесений народними депутатами України      Лабазюком С.П. та іншими (реєстр.  № 2120 від 11.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                      

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про оптимізацію законодавчого процесу під час розгляду законопроектів, прийнятих Верховною Радою України восьмого скликання у першому читанні», внесений народними депутатами України Геращенко І.В.,               Герасимовим А.В. (реєстр. № 2097 від 09.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про оприлюднення персонального складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді на офіційному веб-сайті Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Шуфричем Н.І. (реєстр. № 1128 від 29.08.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М., Устіновою О.Ю.    (реєстр. № 2152 від 17.09.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

11. Про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

12. Про попередній розгляд проекту кошторису Верховної Ради України на 2020 рік, що надійшов згідно з листом Апарату Верховної Ради України від 30.09.2019 № 15/11-1591 (173746).  

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

13. Про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 09.09.2019 № 15/11-1238 (154861) щодо питання закріплення службових автомобілів Автобази Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

14. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (реєстр. № 1049 від 29 серпня 2019 року)», внесений народним депутатом України Гончаренком О.О. (реєстр. № 1049-П від 07.10.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

15. Різне.

 

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для якісного законотворчого процесу та професійного парламентаризму», внесений народними депутатами України Железняком Я.І. та іншими (реєстр. № 2034 від 03.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для якісного законотворчого процесу та професійного парламентаризму", внесеного народними депутатами України Железняком Я.І. та іншими (всього 16 підписів) (реєстр. № 2034 від 03.09.2019), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про статус народного депутата України» щодо зменшення розміру заробітної плати», внесений народним депутатом України Гончаренком О.О. (реєстр. № 2040 від 03.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України
«Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» щодо зменшення розміру заробітної плати», внесений народним депутатом України Гончаренком О. О. (реєстр. № 2040 від 03.09.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Закону України (реєстр. № 2040) субєкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо порядку внесення депутатського запиту)», внесений народними депутатами України Величковичем М.Р. та іншими                (реєстр. № 2057 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

В обговоренні питання взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування дві пропозиції у порядку їх надходження:

перша пропозиція – підтримати проект рішення Комітету;

друга пропозиція голови підкомітету Синютки О.М. – рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували за першу пропозицію: «за» - 5, «проти» - 1, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

Друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо порядку внесення депутатського запиту)», внесений народними депутатами України Величковичем М.Р. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 2057 від 04.09.2019).

2. Запропонувати Голові Верховної Ради України, згідно з вимогами частини першої, пункту 4 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект Закону України (реєстр. № 2057) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного другої сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права Європейського Союзу»,  внесений народними депутатами України Геращенко І.В. та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 2058 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права Європейського Союзу» (реєстр. № 2058 від 04.09.2019) та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. 

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчого процесу)», внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 2060 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчого процесу)», внесений народним депутатом України  Власенком С.В. (реєстр. № 2060 від 04.09.2019) та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.  

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутат України» (щодо доступу до інформації з обмеженим доступом)», внесений народним депутатом України                       Власенком С.В. (реєстр. № 2061 від 04.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо доступу до інформації з обмеженим доступом)», внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 2061 від 04.09.2019),  і рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України), внесений народними депутатами України  Лабазюком С.П., Молотком І.Ф.,               Папієвим М.М., Лопушанським А.Я., Пузійчуком А.В., Бондарем В.В. (реєстр.  № 2120 від 11.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України), внесений народними депутатами України  Лабазюком С.П., Молотком І.Ф., Папієвим М.М., Лопушанським А.Я., Пузійчуком А.В., Бондарем В.В. (реєстр.  № 2120 від 11.09.2019), та рекомендувати Верховній раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про оптимізацію законодавчого процесу під час розгляду законопроектів, прийнятих Верховною Радою України восьмого скликання у першому читанні», внесений народними депутатами України Геращенко І.В.,               Герасимовим А.В. (реєстр. № 2097 від 09.09.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

В обговоренні питання взяв участь голова підкомітету Синютка О.М.  (стенограма додається).                                             

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про оптимізацію законодавчого процесу під час розгляду законопроектів, прийнятих Верховною Радою України восьмого скликання у першому читанні» (реєстр. № 2097 від 09.09.2019) та рекомендувати Верховній Раді України не включати зазначений проект постанови до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та зняти його з розгляду.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про оприлюднення персонального складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді на офіційному веб-сайті Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Шуфричем Н.І. (реєстр. № 1128 від 29.08.2019) щодо включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Фролов П.В., Папієв М.М. (стенограма додається).                                             

 

Голосували: «за» - 5, «проти» - 1, «утримався» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про оприлюднення персонального складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді на офіційному веб-сайті Верховної Ради України», внесений народним депутатом України  Шуфричем Н.І. (реєстр.  № 1128 від 29.08.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр.  № 1128) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М., Устіновою О.Ю.  (реєстр. № 2152 від 17.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. повідомив про присутність на засіданні Комітету авторів проекту Постанови (реєстр. № 2152) народних депутатів України Василевської-Смаглюк О.М. та                 Устінової О.Ю. і запропонував заслухати їх пояснення щодо підстав для утворення цієї Тимчасової слідчої комісії та надав їм слово (стенограма додається). 

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Фролов П.В. (стенограма додається).                                             

 

Також головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово авторам проекту Постанови для відповідей та пояснень по суті поставлених народними депутатами України – членами Комітету запитань (стенограма додається). 

 

Головуючий підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування дві пропозиції в порядку їх надходження:

перша пропозиція – підтримати проект рішення Комітету;

друга пропозиція голови підкомітету Синютки О.М. – звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2152 від 17.09.2019) суб’єктам права законодавчої ініціативи.

 

Голосували за першу пропозицію: «за» - 5, «проти» - 3,                  «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

Друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М. та Устіновою О.Ю. (реєстр. № 2152 від 17.09.2019), та рекомендувати Верховній Раді України, згідно з частиною першою статті 87 Регламенту Верховної Ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування даний проект Постанови, прийняти його за основу та, із урахуванням зауважень щодо завдань та запропонованих змін стосовно персонального складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії, прийняти в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи народних депутатів України Одарченка А.М. (від 30.09.2019 № 371/19 (173202), Приходько Н.І. (від 27.09.2019 № 30.09.18/1 (173986), Ляшенко А.О. (від 01.10.2019 № 349/22 (174516), Марчука І.П. (від 01.10.2019 № 394-1/01 (176012), Лаби М.М. (від 01.10.2019 № 07/10/19 (176533), Швеця С.Ф. (від 04.10.2019 № СШ-0019 (178690) щодо питання їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України, внесення відповідних відміток у даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, у даних письмової реєстрації, що розміщуються на веб-сайті Верховної Ради України і на особистих сторінках народних депутатів України, та нарахування відповідних виплат за час участі у таких пленарних засіданнях.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. зазначив про те, що кожне звернення буде розглядатись окремо, рішення по кожному розглянутому зверненню також пропонується приймати окремо (стенограма додається).

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

З 15 год. 34 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Загородній Ю.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету –                         8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Одарченка А.М.): «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 3, 10, 11, 19 та 20 вересня 2019 року, в які народний депутат України Одарченко А.М. не реєструвався:  за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками під час ранкового пленарного засідання (3 вересня ц.р.) та під час вечірнього пленарного засідання (10 вересня ц.р.); письмово перед відкриттям вечірніх пленарних засідань (11, 19 та 20 вересня ц.р.), але брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України        Одарченко А.М. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками та даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України
і на особистій сторінці народного депутата України Одарченка А.М.

4. Народному депутату України Одарченку А.М. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

З 15 год. 36 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Загородній Ю.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету –                         9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

До початку розгляду наступного звернення головуючий надав слово голові підкомітету Приходько Н.І., яка заявила про можливий конфлікт інтересів, тому зазначила, що буде брати участь в обговоренні звернень народних депутатів України, але не братиме участі в голосуванні проекту рішення Комітету стосовно її особистого звернення (стенограма додається).

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Приходько Н.І.): «за» - 8, «проти» - 0, «утримались» - 0, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 3 та 10 вересня 2019 року, в які народний депутат України Приходько Н.І. була зареєстрована перед відкриттям ранкових та вечірніх пленарних засідань письмово та за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками (проте відомості про її електронну реєстрацію під час цих пленарних засідань на офіційному веб-сайті Верховної Ради України відсутні) та брала участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України Приходько Н.І. була присутня на пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Приходько Н.І.

4. Народному депутату України Приходько Н.І. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Ляшенко А.О.): «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято  одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 20 вересня 2019 року, в який народний депутат України Ляшенко А.О. не зареєструвалася письмово перед відкриттям вечірнього пленарного засідання, проте була зареєстрована за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками і брала участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Ляшенко А.О. була присутня на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за цей день їй можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Ляшенко А.О.

4. Народному депутату України Ляшенко А.О. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Марчука І.П.): «за» - 9,  «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято  одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 3, 10, 11, 12, 13 та 20 вересня 2019 року, в які народний депутат України Марчук І.П. не зареєструвався: за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на вечірніх пленарних засіданнях 3, 10, 11 вересня ц.р. та на ранковому пленарному засіданні 13 вересня ц.р.; письмово перед відкриттям обох пленарних засідань 11 вересня ц.р. та перед відкриттям вечірніх пленарних засідань 12 та 20 вересня ц.р., проте брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України Марчук І.П. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками та даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Марчука І.П.

4. Народному депутату України Марчуку І.П. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Лаби М.М.): «за» - 9,  «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято  одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 3 вересня 2019 року,
в який народний депутат України Лаба М.М. не зареєструвався письмово перед відкриттям ранкового пленарного засідання, але був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Лаба М.М. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Лаби М.М.

4. Народному депутату України Лабі М.М. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Швеця С.Ф.): «за» - 9,  «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято  одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

 1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 2 жовтня 2019 року,
в який народний депутат України Швець С.Ф. не зареєструвався письмо перед відкриттям вечірнього пленарного засідання, але був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Швець С.Ф. був присутній на пленарному засіданні Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Швеця С.Ф.

4. Народному депутату України Швецю С.Ф. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

                               

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про попередній розгляд проекту кошторису Верховної Ради України на 2020 рік, що надійшов згідно з листом Апарату Верховної Ради України від 30.09.2019                    № 15/11-1591(173746).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутність на засіданні запрошених керівників підрозділів Управління справами Апарату Верховної Ради України (стенограма додається).

 

З 15 год. 39 хв. у засіданні Комітету не бере участь секретар Комітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету –                         8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово першому заступнику керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який коротко поінформував про поданий на розгляд Комітету проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік та відповів на поставлені народними депутатами України – членами Комітету запитання (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про попередній розгляд проекту кошторису Верховної Ради України на 2020 рік взяти до відома.

2. Апарату Верховної Ради України:

- доопрацювати проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік
з урахуванням обсягів видатків, передбачених проектом Закону України
«Про Державний бюджет України на 2020 рік» та прийнятих Верховною Радою України висновків та пропозицій до проекту закону про Державний бюджет України на 2020 рік (за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні), виходячи з обґрунтованої потреби у видатках, враховуючи зауваження, наведені в інформації Комітету;

- подати на розгляд Комітету доопрацьовані проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік та проект норм витрат на одного народного депутата України на 2020 рік після прийняття Постанови Верховної Ради України про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік у строки, достатні для опрацювання і внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України про кошторис Верховної Ради України на 2020 рік для його затвердження під час прийняття проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік  у другому читанні.

3. Інформацію та рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. до відома та Апарату Верховної Раді України для організації виконання.

 

 

13. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 09.09.2019 №15/11-1238(154861) щодо питання закріплення службових автомобілів Автобази Управління справами Апарату Верховної Ради України.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Загородній Ю.І. (стенограма додається).                                             

 

Відповідав на поставлені народними депутатами України – членами Комітету запитання директор Автобази Назаренко О.П. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету із зазначеного питання взяти до відома.

2. Апарату Верховної Ради України опрацювати та подати для погодження Комітетом нову редакцію Положення про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України, врахувавши пропозиції Комітету, викладені в інформації.

3. У зв’язку зі зверненням голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Монастирського Д.А. до Управління справами Апарату Верховної Ради України (від 02.09.2019 №04-27/13-7 (149415), та враховуючи те, що до складу зазначеного Комітету входять більше 20 народних депутатів України, погодити закріплення за Комітетом з питань правоохоронної діяльності другого службового автомобіля.

4. Інформацію та рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для врахування в роботі та організації виконання.

 

 

14. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (реєстр. № 1049 від 29 серпня 2019 року)», внесений народним депутатом України Гончаренком О.О. (реєстр. № 1049-П від 07.10.2019).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (реєстр. № 1049 від 29 серпня 2019 року)», (реєстр. № 1049-П від 07.10.2019).

2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

15. Різне.

З 16 год. 01 хв. у засіданні Комітету бере участь секретар Комітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету –   9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що, згідно із затвердженим розкладом засідань на жовтень місяць, наступне засідання Комітету відбудеться 16 жовтня ц.р., наступної середи, о 15 год. (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Загородній Ю.І. зауважив стосовно чималої кількості прийнятих протягом поточної сесії законів про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України та запропонував створити робочу групу з широким представництвом усіх депутатських фракцій (депутатської групи) для напрацювання комплексного законопроекту про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України. Таку пропозицію підтримав секретар Комітету Папієв М.М. та запропонував обмежитись створенням робочої групи, до складу якої увійдуть усі члени Комітету, оскільки вони також представляють усі депутатські фракції, а також повідомив про напрацьовані ним особисто пропозиції щодо змін до Регламенту Верховної Ради України та погодився надати їх для розгляду, доопрацювання та внесення членами Комітету узгодженого законопроекту (стенограма додається). 

 

Також народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками стосовно організації проведення засідань Комітету (стенограма додається). 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                М.М.ПАПІЄВ