23 квітня 2019 року (Протокол №145)

Комітет
25 квітня 2019, 09:03

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          145

 

                                                                                   23      квітня               19

                                                          

                                                                 вул. Грушевського, 5

                                                                          конференц-зал

                                                                                           12 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В.,Войцеховська С.М.,  Данілін В.Ю.,  Кишкар П.М.,  Папієв М.М.,  Шахов С.В.   

 

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Лисенко М.С., Меть Т.М.,  Моргун А.А.,  консультант Керечанин Н.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Папієва М.М.

 

         Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання, який складається з трьох основних питань та питання «Різне».

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  9  (одноголосно).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до другого читання проекту  Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр. № 6256 від 30.03.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до другого читання проекту  Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д’Ондта» (реєстр. № 7550).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Проект розкладу засідань Комітету в травні 2019 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про пропозиції народних депутатів України до другого читання проекту  Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр.                    № 6256 від 30.03.2017).  

 

 Голосували: «за» -   9  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій, поправок до проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр. № 6256).

2. Відхилити всі внесені суб'єктами права законодавчої ініціативи пропозиції і поправки до законопроекту (реєстр. № 6256) і рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти рішення про повернення законопроекту головному комітету на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання.

3. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону  України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр. № 6256) у вигляді порівняльної таблиці.

4. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про пропозиції народних депутатів України до другого читання проекту  Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д’Ондта» (реєстр. № 7550).

 

 Голосували: «за» -  9   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій, поправок до проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д’Ондта» (реєстр. № 7550).

2. Відхилити всі внесені суб'єктами права законодавчої ініціативи пропозиції і поправки до законопроекту (реєстр. № 7550) і рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти рішення про повернення законопроекту головному комітету на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання.

3. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д’Ондта» (реєстр. № 7550) у вигляді порівняльної таблиці.

4. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету в травні 2019 року.

 

Голосували: «за» -  9   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету в травні 2019 року.

4. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови Комітету                                                                       П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                    Д.В.ЛУБІНЕЦЬ