27 лютого 2019 року (Протокол № 141)

Комітет
01 березня 2019, 16:40

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                         141

 

                                                                           27        лютого              19

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М.,   Данілін В.Ю.,   Кишкар П.М.,   Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету:  Арешонков В.Ю., Бондар В.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Моргун А.А., Нижник К.А., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

народний депутат України Пташник В.Ю.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Лубінця Д.В., Папієва М.М., Пинзеника П.В.;

помічник-консультант народного депутата України Пташник В.Ю.;

співробітник Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Кононович Т.Ю.;

Урядова Уповноважена з питань гендерної політики Левченко К.Б.;

представник Громадської ради при МФО «Рівні можливості» Ламах Е.Б.;

представник Громадського об’єднання «Ліга захисту жінок» Голуб О.А.;

представник видання «Жінки – це 50% успіху України» Кобилянська В.І

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з десяти основних питань та питання різне. Одночасно було запропоновано змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету і, враховуючи особисту присутність на засіданні запрошеного народного депутата України Пташник В.Ю., розглянути першим питання, яке у проекті зазначено дев’ятим, стосовно звернення народного депутата України                 Пташник В.Ю. щодо розгляду питання дотримання норм депутатської етики народним депутатом України Мисиком В.Ю. під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 17 жовтня 2018 року.

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» враховуючи внесену пропозицію голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про звернення народного депутата України Пташник В.Ю. щодо розгляду питання дотримання норм депутатської етики народним депутатом України Мисиком В.Ю. під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 17 жовтня 2018 року.

Інформує:  голова підкомітету Папієв М.М.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 91 Регламенту Верховної Ради України щодо супровідних документів до законопроекту, що вноситься на реєстрацію», внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В. (реєстр. № 10028 від 08.02.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з вивчення ситуації, яка виникла у Клінічному санаторії «Лермонтовський», внесений народним депутатом України               Капліним С.М. (реєстр. № 9510 від 29.01.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо покращення умов пенсійного забезпечення бортпровідників повітряних суден цивільної авіації», внесеного народними депутатами України Дубневичем Я.В., Васюником І.В., Корчиком В.А., Кадикалом М.О. (реєстр.                  № 9517 від 31.01.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5.  Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України про захист економічної конкуренції в діяльності, що пов’язана з використанням об’єктів права інтелектуальної власності», внесеного народними депутатами України Лапіним І.О., Чорновол Т.М. (реєстр. № 9502 від 23.01.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості)», внесеного народними депутатами України Чумаком В.В., Новак Н.В., Різаненком П.О. та іншими (реєстр. № 10015 від 07.02.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо спрощення процедури продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна», внесеного народним депутатом України Рибаком І.П. (реєстр. № 10015-1 від 11.02.2019).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про проект Закону України «Про Державну інспекцію з охорони довкілля України», внесеного народним депутатом України Луценком І.В. (реєстр.                     № 9336-1 від 07.12.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Питання аналізу практики застосування окремих положень Регламенту Верховної Ради України.

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Проект розкладу засідань Комітету у березні 2019 року.

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

11. Різне

 

 

1 СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Папієва М.М. про звернення народного депутата України Пташник В.Ю. щодо розгляду питання дотримання норм депутатської етики народним депутатом України Мисиком В.Ю. під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 17 жовтня 2018 року.

 

Голова підкомітету Войцеховська С.М. внесла пропозицію перш за все затвердити регламент розгляду питання. Голова підкомітету Папієв М.М., доповідач по першому питанню порядку денного, запропонував визначити тривалість розгляду цього питання 1 годину 40 хвилин. Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. запропонував обмежити тривалість розгляду цього питання 15  хвилинами (стенограма додається).

 

Голосували за пропозицію голови підкомітету Папієва М.М.:

«за» -  2, «проти» - 0, «утрималися» - 5   (пропозицію не підтримано).

 

Голосували за пропозицію заступника голови Комітету Купрієнка О.В.:

«за» -  5, «проти» - 0, «утрималися» - 2   (пропозицію підтримано більшістю голосів).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх на засіданні про те, що народний депутат України     Мисик В.Ю.  також був запрошений на це засідання Комітету, натомість Комітет отримав листа він цього народного депутата України про те, що він не може бути присутнім особисто на засіданні , оскільки є доповідачем по законопроекту, який розглядається на засіданні іншого Комітету Верховної Ради України, і тому просить розглянути питання  про звернення народного депутата України       Пташник В.Ю. за його відсутності (стенограма додається).

 

Також головуючий на засіданні надав слово голові підкомітету                      Папієву М.М. для інформування про проведену підкомітетом роботу та для внесення пропозиції щодо проекту рішення комітету з порушеного питання,  а також - народному депутату України Пташник В.Ю., яка супроводжувала свій виступ демонстрацією відеозапису фрагменту засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 17 жовтня 2018 року, під час якого відбувалась подія, про яку йдеться у її скарзі Комітету (стенограма додається).

 

Крім того, народний депутат України Пташник В.Ю. відповіла на запитання заступника голови Комітету Купрієнка О.В. (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підсумував обговорення та поставив на голосування проект рішення Комітету, підготовлений підкомітетом з питань депутатської етики (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  5, «проти» -1, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію голови підкомітету з питань депутатської етики
Папієва М. М.
щодо питання дотримання норм депутатської етики народним депутатом України Мисиком В.Ю. під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 17 жовтня 2018 року взяти до відома.

2. Звернути увагу народного депутата України Мисика Ю.В. на неприпустимість дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу, та на необхідність неухильного дотримання при виконанні своїх повноважень вимог Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», Регламенту Верховної Ради України та інших законів України, додержання присяги народного депутата України, загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів України, службових та посадових осіб і громадян, утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу.

3. Рішення та інформацію Комітету надіслати до відома народному депутату України Пташник Ю.В., народному депутату України Мисику Ю.В., депутатській групі "Партія "Відродження", Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Денісовій Л.Л., та Голові громадської організації «Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних» Голуб О.А.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до статті 91 Регламенту Верховної Ради України щодо супровідних документів до законопроекту, що вноситься на реєстрацію», внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В. (реєстр. № 10028 від 08.02.2019).

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до статті 91 Регламенту Верховної Ради України щодо супровідних документів до законопроекту, що вноситься на реєстрацію", внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В. (реєстр. № 10028 від 08.02.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пунктів 2, 4 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України,  з пропозицією повернути зазначений проект Закону (реєстр. № 10028) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з вивчення ситуації, яка виникла у Клінічному санаторії «Лермонтовський», внесений народним депутатом України               Капліним С.М. (реєстр. № 9510 від 29.01.2019).

 

Голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з вивчення ситуації, яка виникла у Клінічному санаторії «Лермонтовський», внесений народним депутатом України                Капліним С.М. (реєстр. № 9510 від 29.01.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 9510) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо покращення умов пенсійного забезпечення бортпровідників повітряних суден цивільної авіації», внесеного народними депутатами України Дубневичем Я.В., Васюником І.В.,                   Корчиком В.А., Кадикалом М.О. (реєстр. № 9517 від 31.01.2019).

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо покращення умов пенсійного забезпечення бортпровідників повітряних суден цивільної авіації», внесений народними депутатами України Дубневичем Я.В., Васюником І.В., Корчиком В.А., Кадикалом М.О. (реєстр. № 9517 від 31.01.2019), і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. в порядку інформування та Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України про захист економічної конкуренції в діяльності, що пов’язана з використанням об’єктів права інтелектуальної власності», внесеного народними депутатами України Лапіним І.О., Чорновол Т.М. (реєстр. № 9502 від 23.01.2019).

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України про захист економічної конкуренції в діяльності, що пов'язана з використанням об'єктів права інтелектуальної власності» (реєстр. № 9502 від 23.01.2019), внесений народними депутатами України Лапіним І.О., Чорновол Т.М., і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. в порядку інформування та комітету з питань податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості)», внесеного народними депутатами України Чумаком В.В., Новак Н.В., Різаненком П.О. та іншими (реєстр. № 10015 від 07.02.2019).

 

Голосували: «за» -   7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості)» (реєстр. № 10015 від 07.02.2019), внесений народними депутатами України Чумаком В.В.,                 Новак Н.В., Різаненком П.О. та іншими народними депутатами України (всього 25 підписів), і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. в порядку інформування та комітету з питань податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо спрощення процедури продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна», внесеного народним депутатом України Рибаком І.П. (реєстр. № 10015-1 від 11.02.2019).

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо спрощення процедури продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна» (реєстр.                 № 10015-1 від 11.02.2019), внесений народним депутатом України Рибаком І.П., і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. в порядку інформування та комітету з питань податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про Державну інспекцію з охорони довкілля України», внесеного народним депутатом України Луценком І.В. (реєстр.  № 9336-1 від 07.12.2018).

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про Державну інспекцію з охорони довкілля України», внесений народним депутатом України Луценком І.В. (реєстр. № 9336-1 від 07.12.2018), і прийняли рішення направити його Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про аналіз практики застосування окремих положень Регламенту Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Роз’яснення щодо застосування положень статей 48, 89, 109, 130 Регламенту Верховної Ради України, прийняті на засіданні Комітету  1 листопада 2006 року, ухвалити в новій редакції з назвою «Роз’яснення щодо застосування положень статей 47, 48, 100, 114, 135 Регламенту Верховної Ради України».

2. Роз’яснення надіслати Голові Верховної Ради України, головам депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, головам комітетів Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету у березні   2019 року.

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у березні 2019 року.

 

 

 

 

11. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ