17 жовтня 2018 року (протокол №130)

Комітет
05 листопада 2018, 15:01

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          130

 

                                                                            17        жовтня             18

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М.,  Папієв М.М. (з 15 год. 25 хв.), Данілін В.Ю.

 

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., Олексійчук О.М.,  Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутній запрошений:

народний депутат України Барна О.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Купрієнка О.В., Лубінця Д.В.,Папієва М.М., Пинзеника П.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України Барни О.С.,                 Корчика В.А.

 

Присутні представники ЗМІ та громадських організацій:

Колтунов І.С. журналіст телеканалу «1+1», Клипін В.В., Борщевський О.В. – журналіст та оператор телеканалу «УНН», Фурдак Д.В. – оператор телеканалу «1+1», Пришляк Н.І. – агентство «УНІАН», журналісти та оператори телеканалів «Інтер», «Новини 24», ТРК «Україна», Черешун Д., Єршов Д. – представники громадської організації «Громадський рух «ЧЕСНО».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з двох основних питань, питання різне та вніс пропозицію додатково розглянути заяву народного депутата України Савки І.І. від 17.10.2018 № 216131 стосовно реалізації передбаченого статтями 32, 35 Закону України «Про статус народного депутата України» права на отримання компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера.

 

Також заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. вніс пропозицію розглянути в «Різному» інформацію стосовно процедури подання клопотання  про нагородження  Грамотою та Почесною Грамотою Верховної Ради України.

 

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням внесених пропозицій «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про розгляд питання щодо інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між народним депутатом України Барною О.С. та журналістом – кореспондентом телеканалу «1+1» Ігорем Колтуновим.

Інформують: заступник голови Комітету Купрієнко О.В.,

                      голова підкомітету Папієв М.М.

 

2. Про питання дотримання норм етики на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни народного депутата України Капліна С.М.

Інформують: заступник голови Комітету Купрієнко О.В.,

                      голова підкомітету Папієв М.М.

 

 3. Про розклад засідань Комітету на листопад 2018 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 4. Про заяву народного депутата України Савки І.І. від 17.10.2018 № 216131 стосовно реалізації передбаченого статтями 32, 35 Закону України «Про статус народного депутата України» права на отримання компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Різне

 

Перед початком розгляду питань порядку денного секретар Комітету Лубінець Д.В. повідомив народних депутатів України – членів Комітету про необхідність бути присутнім на засіданні іншого комітету, отже з 15 години                  30 хвилин він не братиме участі у засіданні Комітету (стенограма додається).

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію заступника голови Комітету Купрієнка О.В. та голови підкомітету Папієва М.М. щодо інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між народним депутатом України Барною О.С. та журналістом – кореспондентом телеканалу «1+1» Колтуновим І.С.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. нагадав присутнім, що на попередньому засіданні Комітету від 8 жовтня ц.р. вже було розпочато розгляд цього питання та заслухано інформацію журналіста Ігоря Колтунова. На засіданні Комітету сьогодні присутній запрошений народний депутат України Барна О.С. та журналіст Колтунов І.С., а отже пропонується такий порядок розгляду: надати слово  журналісту  Колтунову І.С., а потім надати слово народному депутату України Барні О.С. (стенограма додається).

Інших пропозицій та заперечень не надходило.

 

Надано слово журналісту – кореспонденту телеканалу «1+1» Колтунову Ігорю, який висловив особисте бачення причини виникнення інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між ним та народним депутатом України Барною О.С., а також відповів на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Купрієнком О.В., Пинзеником П.В. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово народному депутату України Барні О.С., який також висловив особисте бачення причини виникнення інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між ним та журналістом – кореспондентом телеканалу «1+1» Колтуновим Ігорем, а також відповів на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Купрієнком О.В., Папієвим М.М., Пинзеником П.В. Також народний депутат України Барна О.С. надав народним депутатам України – членам Комітету матеріали, які, на його думку, є важливими для обґрунтування його особистої позиції у питанні, що розглядається Комітетом  (стенограма додається).

 

З 15 год. 25 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету               Папієв М.М., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Пинзеник П.В., Папієв М.М., Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Арешонков В.Ю., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

З 15 год. 35 хв. у засіданні Комітету не бере участь секретар Комітету Лубінець Д.В., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підсумував обговорення питання, надав слово для репліки народному депутату України Барні О.С. та зачитав проект рішення Комітету за результатами розгляду інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між народним депутатом України Барною О.С. та журналістом – кореспондентом телеканалу «1+1» Колтуновим Ігорем (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету щодо інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між народним депутатом України Барною О.С. та журналістом – кореспондентом телеканалу «1+1» Колтуновим І.С., взяти до відома.

2. Звернути увагу народного депутата України Барни О.С. на неприпустимість дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу, та на необхідність неухильного дотримання при виконанні своїх повноважень вимог Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», Регламенту Верховної Ради України та інших законів України, додержання присяги народного депутата України, загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів України, службових та посадових осіб і громадян.

3. Рішення та інформацію Комітету надіслати народному депутату України Барні О.С. та депутатській фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА».

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію заступника голови Комітету Купрієнка О.В. та голови підкомітету Папієва М.М. щодо питання дотримання норм етики на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни народного депутата України Капліна С.М.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. повідомив про те, що народний депутат України Каплін С.М. був заздалегідь повідомлений про намір Комітету розглянути вищезазначене питання  та одночасно він буз запрошений для участі у засіданні Комітету сьогодні, натомість з невідомих причин народний депутат України Каплін С.М., наразі, відсутній, а отже пропонується розгляд питання без його особистої участі. Таку пропозицію підтримали народні депутати України – члени Комітету Войцеховська С.М., Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю. (стенограма додається).

 

Також в обговоренні питання взяв участь народний депутат України – член Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

З 15 год. 50 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету дійшли згоди перенести розгляд питання на наступне засідання Комітету за обов’язкової особистої присутності народного депутата України Капліна С.М. (стенограма додається).

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету на листопад 2018 року.

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у листопаді 2018 року.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Савки І.І. від 17.10.2018 № 216131 стосовно реалізації передбаченого статтями 32, 35 Закону України «Про статус народного депутата України» права на отримання компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера.

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про заяву народного депутата України Савки І.І.  взяти до відома.

2. Не заперечувати щодо видачі народному депутату України Савці І.І. компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера.

3. Рішення та інформацію Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

З 16 год. 10 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету             Кишкар П.М., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

5. Різне.

Заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. запропонував до обговорення питання про необхідність внесення змін до Положення про нагородження Грамотою та Почесною Грамотою Верховної Ради України, зокрема, щодо врегулювання питання порядку подання клопотань про нагородження цими відзнаками Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками стосовно запропонованої теми для обговорення (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ