19 вересня 2018 року (протокол №123)

Комітет
20 вересня 2018, 12:47

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

123

 

                                                                                    19   вересня  18

  

                                                         

                                                                 вул. Грушевського, 5

                                                                          3 поверх (Зала нарад)

                                                                                           12 год. 00 хв. 

 

 

Головує: Голова Верховної Ради України Парубій А.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О.,  Кишкар П.М.,  Данілін В.Ю., Шахов С.В.

 

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Войцеховська С.М., Папієв М.М., Пинзеник П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Нижник К.А.

 

Присутні:

народні депутати України Величкович М.Р., Висоцький С.В.,Герасимов А.В.,  Левус А.М., Тимчук Д.Б.;

заступник керівника секретаріату Голови Верховної Ради України Хлапук М.М.;

радник Голови Верховної Ради України Ніжніков М.Л.;

головний консультант Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України Коніщев В.П.;

помічник-консультант народного депутата України Папієва М.М.                   

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Перед початком засідання Комітету присутній на засіданні Голова Верховної Ради України Парубій А.В. взяв слово для пояснення необхідності скликання засідання Комітету та, зокрема, зазначив, що ініціював скликання  засідання Комітету на підставі положень пункту 18 частини першої статті 78 Регламенту Верховної Ради України у зв’язку з «необхідністю розгляду проектів постанов Верховної Ради України про скасування рішення, прийнятого 18 вересня ц.р. щодо внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» та внесення їх на розгляд Верховної Ради України для прийняття рішення саме сьогодні, що буде підставою для підписання Головою Верховної Ради України тексту Закону та направлення його на підпис Президенту, і матиме вплив на подальше прийняття Верховною Радою України рішень з важливих питань щодо формування нового складу Центральної виборчої комісії» та вніс пропозицію щодо обрання його головуючим на засіданні Комітету  і розпочати засідання Комітету, враховуючи присутність народних депутатів України – членів Комітету у кількості, достатній для визнання засідання Комітету повноважним (сім членів Комітету з одинадцяти).

 

Народні депутати України – члени Комітету Єфремова І.О., Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю., Кишкар П.М., Лубінець Д.В. не погодилися з позицією Голови Верховної Ради України Парубія А.В., що засідання Комітету ініційоване та скликане Головою Верховної Ради України відповідно до положень пункту 18 частини першої статті 78 Регламенту Верховної Ради України тому, що зазначеними положеннями передбачено, що Голова Верховної Ради України має право скликати і проводити засідання комітетів, тимчасових спеціальних комісій для розгляду визначених ним або Верховною Радою України питань, якщо відповідний комітет або тимчасова спеціальна комісія несвоєчасно чи неналежно виконують свої функції, й повідомляє про це на найближчому пленарному засіданні, оскільки Комітетом на сьогодні, 19 вересня, на 15 годину призначено чергове засідання Комітету відповідно до затвердженого розкладу засідань на вересень 2018 року.

Крім того, народні депутати України – члени Комітету зауважили, що відповідно до частини четвертої статті 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» про зміни до розкладу засідань комітету голова комітету повідомляє його членів не пізніш як за чотири дні до засідання в період між пленарними засіданнями Верховної Ради України і не пізніш як за двадцять чотири години в період, коли проводяться пленарні засідання.

Разом з тим, враховуючи те, що народні депутати України – члени Комітету вже зібрались у кількості, необхідній для проведення повноважного засідання Комітету, та у зв’язку з відсутністю на цьому засіданні першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В., народні депутати України – члени Комітету після обговорення погодилися поставити на голосування пропозицію Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо обрання його головуючим на засіданні Комітету.

 

Голосували: «за» - 7 (одноголосно).

 

Головуючий на засіданні Голова Верховної Ради України Парубій А.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з двох основних питань.

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  7  (одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстраційний № 9090)»,  внесений народними депутатами України Шурмою І.М., Папієвим М.М. (реєстр. № 9090-П1 від 18.09.2018). 

Інформує: Голова Верховної Ради України Парубій А.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстр. № 9090 від 17.09.2018р.)», внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр.  № 9090-П від 18.09.2018).

Інформує: Голова Верховної Ради України Парубій А.В.

 

     1. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Верховної Ради України Парубія А.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстраційний № 9090)», внесений народними депутатами України Шурмою І.М., Папієвим М.М. (реєстр. № 9090-П1 від 18.09.2018).

 

Голосували: «за» -  6, «проти» - 0, «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про центральну виборчу комісію» (реєстраційний № 9090), внесений народними депутатами України Шурмою І.М., Папієвим М.М. (реєстр. № 9090-П1 від 18.09.2018), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Верховної Ради України Парубія А.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстр. № 9090 від 17.09.2018р.)», внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр. № 9090-П від 18.09.2018).

 

 

Голосували: «за» -  6, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстр. № 9090 від 17.09.2018р.)», внесений народним депутатом України  Шкрум А.І. (реєстр. № 9090-П від 18.09.2018), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

Народні депутати України – члени Комітету погодилися з пропозицією Голови Верховної Ради України Парубія А.В доручити секретарю Комітету Лубінцю Д.В. підписати ухвалені Комітетом висновки на проекти постанов Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстраційний № 9090)», внесений народними депутатами України  Шурмою І.М., Папієвим М.М. (реєстр. № 9090-П1 від 18.09.2018) та «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18 вересня 2018 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Центральну виборчу комісію» (реєстр. № 9090 від 17.09.2018р.)», внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр. № 9090-П від 18.09.2018).

 

Крім того, народні депутати України – члени Комітету погодилися з пропозицією Голови Верховної Ради України Парубія А.В виступити з доповіддю від Комітету під час розгляду проектів постанов Верховної Ради України (реєстр. №№ 9090-П1, 9090-П)  на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Також, народні депутати України – члени Комітету Єфремова І.О., Кишкар П.М. та присутній на засіданні Комітету народний депутат України  Герасимов А.В. обмінялися думками щодо підстав та необхідності такого термінового скликання засідання Комітету поза розкладом засідань, затвердженим на вересень 2018 року, у відсутність першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

 

 

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ