7 червня 2018 року (протокол №118)

Комітет
18 червня 2018, 10:09

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          118

 

                                                                            07        червня             18

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           14 год. 50 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Данілін В.Ю., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Шахов С.В.

 

Відсутній член Комітету:  Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні  запрошені:

народний депутат України Пономарьов О.С., ;

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В.

 

Присутні:

за клопотанням Генерального прокурора України -  прокурор у кримінальному провадженні – прокурор Київської місцевої прокуратури № 8 м. Києва  Апреленко О.І.;

за клопотанням народного депутата України Пономарьова О.С. - адвокат   Озюменко Є.Ю.

 

Присутні:

народний депутат України Купрій В.М.;

працівники Управління по взаємодії з Верховною Радою України Генеральної прокуратури;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Пинзеника П.В., Лубінця Д.В., Войцеховської С.М.,  Єфремової І.О., Папієва М.М.,

помічники-консультанти народних депутатів України Пономарьова О.С., Шпенова Д.Ю., Купрія В.М.

        

Присутні представники громадських організацій, засобів масової інформації:

Сарган Лариса – прес-секретар Генерального прокурора України, Шаронова І., Марусенко І.  – журналіст інтернет-видання «Цензор-НЕТ»,Головата К., Боржевський О., Кропивницький О. – журналіст та телеоператори «Українських Новин», Шилкіна О. – журналіст телеканалу «ПРЯМИЙ», Ріовкес В. – журналіст телеканалу «NEWSONE», Лащук Р. – журналіст інтернет-видання «Лівий берег», Криворучкін Н. – інтернет-видання «Каменярі Інфо», Сидорович А., Кузуренко Є. – оператори «Телеканалу 112» та інші, акредитовані у Верховній Раді України представники засобів масової інформації.

        

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України 18 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В.  (лист № 01/1-33вих-18) (стенограма додається).

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про розгляд подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України 18 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. (лист № 01/1-33вих-18).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. повідомив про присутність на засіданні Комітету Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та народного депутата України Пономарьова О.С., запрошених Комітетом відповідно до вимог частин першої та другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, отже, всі формальні умови витримано та немає жодних перешкод для проведення засідання Комітету (стенограма додається).

 

Також головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету  Пинзеник П.В. зауважив, що Комітет не буде міняти усталений порядок розгляду таких подань, та розглядатиме подання стосовно народного депутата України Пономарьова О.С. у такому порядку:

1) заслухати інформацію Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича щодо подання;

2) заслухати інформацію та пояснення прокурорів, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора України;

3) заслухати пояснення народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича та за його клопотанням - адвоката Озюменка Є.Ю.;

4) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та до народного депутата України Пономарьова О.С.;

6) обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова Олександра Сергійовича»;

7) прийняття рішення стосовно висновку щодо достатності, законності і обґрунтованості подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова Олександра Сергійовича», законності одержання доказів, зазначених у поданні.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. звернувся з пропозицією до народних депутатів України – членів Комітету та інших учасників розгляду подання висловити свої застереження та зауваження  щодо запропонованого порядку розгляду подання та необхідності затвердження окремо регламенту виступів (стенограма додається).

 

Інших пропозицій та зауважень щодо порядку розгляду подання не надходило. А щодо часу для виступів - внесено пропозицію про те, що і виступи, і обговорення мають проходити стисло, враховуючи брак часу на проведення засідання, оскільки засідання Комітету проводиться під час перерви між ранковим та вечірнім пленарними засіданнями Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В. поінформував, що готовий представити подання особисто та клопотав про надання йому можливості продемонструвати відеозапис (до 10 хв.), а за необхідності – надати слово для відповідей на запитання прокурору у кримінальному провадженні – прокурору Київської місцевої прокуратури № 8 м. Києва Апреленку О.І. (стенограма додається).

 

Народний депутат України Пономарьова О.С. також поінформував, що доповідатиме особисто, та клопотав про надання слова адвокату Озюменку Є.Ю. (стенограма додається).

 

Слово надано Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., який коротко виклав суть подання, супроводжуючи інформацію демонстрацією відеозапису, який, на його думку, є додатковим аргументом на користь фактів, викладених у поданні Генеральної прокуратури стосовно народного депутата України Пономарьова О.С.  (стенограма додається).

 

Також, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово народному депутату України Пономарьову О.С. для надання пояснень та, за його клопотанням, народні депутати України – члени Комітету заслухали пояснення адвоката Озюменка Є.Ю.  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував перейти до наступного етапу розгляду подання, а саме до запитань та відповідей на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та до народного депутата України Пономарьова О.С.

 

Запитання ставили народні депутати України – члени Комітету:  Лубінець Д.В., Пинзеник П.В., Купрієнко О.В., Шахов С.В., Кишкар П.М., відповідали на поставленні запитання, а також надавали пояснення та коментарі Генеральний прокурор України Луценко Ю.В. та народний депутат України Пономарьов О.С. (стенограма додається).

 

Крім того, головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. дав слово присутньому на засіданні Комітету народному депутату України Купрію В.М., який висловив свою думку щодо подань Генеральної прокуратури (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово заступнику голови Комітету Арешонкову В.Ю. (стенограма додається).

 

Також, слово для висловлення своєї позиції та надання пояснень було надано Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. та народному депутату України Пономарьову О.С. (стенограма додається).

 

Головуючий  на засіданні перший заступник голови Комітету  Пинзеник П.В.   підбив   підсумок  обговорення подання  щодо  питання  про  надання  згоди   на   притягнення до  кримінальної відповідальності Пономарьова Олександра Сергійовича, зачитав текст резолютивної  частини проекту  висновку Комітету  і проект  рішення  Комітету   та запропонував висловитися щодо проекту висновку та проекту рішення (стенограма додається).

 

З 16 год. 15 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Єфремова І.О. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. висловив особисту думку щодо проекту висновку Комітету та проекту рішення Комітету стосовно подання (стенограма додається).

 

Також висловилися народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Шахов С.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 1, «утримались» - 0  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича», підтримане і внесене до Верховної Ради України 18 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В., і направити до Верховної Ради України висновок Комітету та зазначене подання.

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ