5 червня 2018 року (протокол №116)

Комітет
06 червня 2018, 14:05

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          116

 

                                                                                    05  червня 18

  

                                                         

                                                                 вул. Грушевського, 5

                                                                          3 поверх (Зала нарад)

                                                                                           12 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О.,  Кишкар П.М., Папієв М.М., Бондар В.В.,  Данілін В.Ю., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України Войцеховської С.М., Папієва М.М.                   

 

         Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з двох основних питань.

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  11  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про порядок розгляду подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України  15 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. (лист № 01/1-32вих-18).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про порядок розгляду подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України 18 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. (лист № 01/1-33вих-18).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

     1. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича», підтримане та внесене до Верховної Ради України 15 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. (лист № 01/1-32вих-18) та пропозицію щодо подальшого його розгляду.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Папієв М.М.

Зокрема, голова підкомітету з питань депутатської етики Папієв М.М. порушив питання про можливий конфлікт інтересів під час розгляду зазначених подань по суті.

Члени Комітету обмінялись думками з цього питання і дійшли згоди, що сьогодні в порядку денному питання розглядаються не по суті, а про порядок їх розгляду, і лише в наступному, коли будуть розглядатися подання по суті, голова підкомітету Папієв М.М. може брати участь в обговоренні і не брати участі в голосуванні.

 

Голосували: «за» -  11 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Повернути Голові Верховної Ради України подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича», підтримане та внесене Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. 15 травня 2018 року до Верховної Ради України, з доданими до нього матеріалами (лист № 01/1-32вих-18).

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича», підтримане та внесене до Верховної Ради України 18 травня 2018 року Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. (лист № 01/1-33вих-18) та пропозицію щодо  порядку його розгляду.

 

Зокрема, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував внести  змінити до розкладу засідань Комітету на червень 2018 року, та провести наступне засідання не 6 червня ц.р., в середу, як це передбачено розкладом, а  7 червня ц.р.,  у четвер,  о 14 год. 30 хв. у залі засідань Комітету по вул. Банковій, 6-8, кімн. 418, на якому розглянути подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича», підтримане та внесене 18 травня 2018 року до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. (лист № 01/1-33вих-18).

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

Голосували: «за» -  11  (прийнято одноголосно).

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ