23 травня 2018 року (протокол №115)

29 травня 2018, 14:34

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                          115

 

 

 

                                                                                    23           травня          18

 

 

 

                                                        

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8

 

                                                                          к. 418 (зал засідань)

 

                                                                                           15 год. 00 хв.

 


 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О.,  Кишкар П.М. (до 15 год. 05 хв.), Папієв М.М. (з 15 год. 20 хв.), Данілін В.Ю., Шахов С.В. (з 15 год. 20 хв.).

 

 

 

Відсутній член  Комітету:  Бондар В.В.

 

 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Олексійчук О.М.,                 Попович Т.В., Нижник К.А., консультант Шаповалова К.С.

 

 

 

Присутні:

 

народний депутат України Побочіх М.О.;

 

помічники-консультанти народних депутатів України Пинзеника П.В., Арешонкова В.Ю., Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Єфремової І.О.,Папієва М.М;.                  

 

помічник-консультант народного депутата України Логвинського Г.В.

 

 

 

         Ведеться стенограма  та

 

аудіозапис засідання Комітету.

 

 

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з п’яти основних питань  та питання «Різне».

 

Пропозицій та застережень не надходило (стенограма додається).

 

 

 

З 15 год. 05 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Кишкар П.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

 

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

 

 

1. Про заяву народного депутата України Побочіх М.О. про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення обґрунтованості  витрачання НАК «Нафтогаз України» коштів, сплачених споживачами природного газу», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8352 від 15.05.2018).

 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ґендерно-правової експертизи», внесений народними депутатами України Луценко І.С., Сусловою І.М., Заліщук С.П. та іншими (реєстр. № 8315 від 15.05.2018).

 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 

 

4. Роз’яснення про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» щодо прав та обов’язків народних депутатів України, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень.

 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 

 

5. Про проект розкладу засідань Комітету у червні 2018 року.

 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 

 

6. Різне

 

 

 

 

 

     1. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Побочіх М.О. про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

 

 

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» в Комітеті з питань запобігання і протидії корупції повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України              Побочіх М.О. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

 

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення обґрунтованості  витрачання НАК «Нафтогаз України» коштів, сплачених споживачами природного газу», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8352 від 15.05.2018). 

 

 

 

Голосували: «за» -  7   (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення обґрунтованості витрачання НАК «Нафтогаз України» коштів, сплачених споживачами природного газу», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8352 від 15.05.2018).

 

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 8352) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ґендерно-правової експертизи», внесений народними депутатами України Сусловою І.М., Луценко І.С. та іншими (разом – 11 підписів) (реєстр. № 8315 від 15.05.2018).

 

 

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

  Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ґендерно-правової експертизи», внесений народними депутатами України Сусловою І.М., Луценко І.С. та іншими (разом – 11 підписів) (реєстр. № 8315 від 15.05.2018), та прийняли рішення направити його Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

 

4. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про звернення народного депутата України Логвинського Г.В. (№ 106918) щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» (статей 15, 16, 24, 26, 34) щодо прав та обов’язків народних депутатів України, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень.

 

 

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Роз’яснення про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» щодо прав та обов’язків народних депутатів України, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень.

 

2. Роз’яснення Комітету надіслати народному депутату України Логвинському Г.В. та в порядку інформації керівникам депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, Голові Національного агентства з питань запобігання корупції Мангулу О.А.

 

 

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у червні 2018 року.

 

 

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

Затвердити розклад засідань Комітету у червні 2018 року.

 

 

 

З 15 год. 20 хв. у засіданні Комітету беруть участь голова підкомітету Папієв М.М., член Комітету Шахов С.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

 

6. Різне.

 

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо організації роботи Комітету у червні місяці ц.р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник

 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

 

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ