18 квітня 2018 року (протокол №113)

Комітет
24 квітня 2018, 10:05

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

113

 

18           квітня          18

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8

                                                                          к. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 20 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Папієв М.М., Данілін В.Ю. (з 15 год. 25 хв.)

 

Відсутні члени  Комітету:  Бондар В.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Моргун А.А., Поліщук І.В.,Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С., інтерн Пікалов В.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Купрієнка О.В., Лубінця Д.В., Папієва М.М.;

аналітик  Програми USAID «РАДА» Гурківська А.І.

 

         Ведеться стенограма  та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з п’ятьох основних питань та питання «Різне».

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» з урахуванням внесеної пропозиції голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України "Щодо звітування Голови Верховної Ради України Парубія А.В. про стан виконання доручень Верховної Ради України, а також його посадових обов’язків, визначених Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України", внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр. № 8056 від 22.02.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7478 від 05.01.2018).   

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України "Про правові засади організації та діяльності Фінансової поліції", внесений народними депутатами України Остріковою Т.Г., Семенухою Р.С., Романовою А.А. та іншими (реєстр.№ 8157-2 від 03.04.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запобігання порушенню процедури внесення змін до Конституції України, призначення всеукраїнського референдуму, прийняття законів)", внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 8234 від 05.04.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект розкладу засідань Комітету у травні 2018 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Щодо звітування Голови Верховної Ради України Парубія А.В. про стан виконання доручень Верховної Ради України, а також його посадових обов’язків, визначених Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України", внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр.  № 8056 від 22.02.2018).  

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Щодо звітування Голови Верховної Ради України Парубія А.В. про стан виконання доручень Верховної Ради України, а також  його посадових  обов’язків, визначених  Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр. № 8056 від 22.02.2018),

2. Запропонувати Голові Верховної Ради України, згідно з пунктом другим частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути зазначений проект Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

З 15 год. 25 хв. у засіданні Комітету бере участь член Комітету  Данілін В.Ю. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7478 від 05.01.2018).   

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про оприлюднення розмірів виплачених заробітних плат членам Кабінету Міністрів України, народним депутатам України, керівникам центральних органів виконавчої влади та керівникам державних підприємств", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7478 від 05.01.2018), та прийняли рішення направити його Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про правові засади організації та діяльності Фінансової поліції", внесений народними депутатами України Остріковою Т.Г., Семенухою Р.С., Романовою А.А. та іншими (реєстр.№ 8157-2 від 03.04.2018).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Войцеховська С.М. (стенограма додається).

 Під час обговорення було підтримано пропозицію перенести розгляд проекту Закону України  (реєстр.№ 8157-2 від 03.04.2018) на наступне засідання Комітету із запрошенням народних депутатів України – ініціаторів внесення законопроекту (стенограма додається).

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запобігання порушенню процедури внесення змін до Конституції України, призначення всеукраїнського референдуму, прийняття законів)", внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 8234 від 05.04.2018).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запобігання порушенню процедури внесення змін  до Конституції України, призначення всеукраїнського референдуму, прийняття законів)", внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 8234 від 05.04.2018), та прийняли рішення направити його до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету у травні       2018 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у травні 2018 року.

 

6. Різне.

Секретар Комітету Лубінець Д.В. привернув увагу присутнього на засіданні Малика А.І., радника Голови Верховної Ради України Парубія А.В., до стану справ у роботі ДП «Їдальня», а саме: щодо обґрунтованості підстав для збільшення цін на страви, які реалізовуються у буфетах цього підприємства, щодо постачальників продуктів та закупівельних цін, щодо якості страв та асортименту страв на прилавках буфетів, зокрема, і буфету адмінбудинку по вул. Банковій, 6-8.

Також секретар Комітету Лубінець Д.В. нагадав Малику А.І., раднику Голови Верховної Ради України Парубія А.В., про порушене на попередньому засіданні Комітету питання щодо затвердження Положення про Апарат Верховної Ради України у порядку, передбаченому Регламентом Верховної Ради України, натомість, пропозицій керівництва Апарату Верховної Ради України з цього питання до Комітету так і не надійшло (стенограма додається).

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. також звернувся до присутнього на засіданні Малика А.І., радника Голови Верховної Ради України Парубія А.В., з пропозицією проаналізувати переписку Комітету з Апаратом Верховної Ради України з питань, що належать до предмета відання Комітету, та звернути увагу на зміст відповідей Апарату Верховної Ради України на звернення Комітету (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету Пинзеник П.В., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М. обмінялись думками щодо цільового використання коштів, які передбачено кошторисом Верховної Ради України для забезпечення діяльності окремих підрозділів Апарату Верховної Ради України, зокрема, обладнання студій Парламентського телеканалу «РАДА», та погодили пропозицію звернутися до Апарату Верховної Ради України щодо розміщення каплички в адміністративному будинку по вул. Садовій, 3а (стенограма додається).

        

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ