12 квітня 2018 року було проведено зустріч з делегацією Комітету з питань етики Палати представників народу парламенту Республіки Індонезія

Комітет
12 квітня 2018, 17:01

У Комітеті Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України 12 квітня 2018 року було проведено зустріч з делегацією Комітету з питань етики Палати представників народу  парламенту Республіки Індонезія.

Під час зустрічі було обговорено питання етики поведінки народних депутатів України, депутатської недоторканності, взаємодії народних депутатів України з виборцями та з громадськістю.  

Учасники зустрічі обмінялися думками та досвідом організації роботи парламентів обох країн, зокрема, щодо дотримання дисципліни та норм етики народними обранцями.

Основну увагу під час зустрічі було відведено досвіду парламентів Республіки Індонезія та України у притягненні до відповідальності парламентарів за певні порушення та перспективам подальшої співпраці Комітету з питань етики Палати представників народу  Республіки Індонезія та Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

Ініціатором зустрічі делегації з керівництвом та членами Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України було Посольство Республіки Індонезія в Україні.

До складу делегації Палати представників народу парламенту Республіки Індонезія увійшли 13 членів Парламенту,  Посол Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді, третій секретар Посольства Аді Брамасто, співробітники апарату Парламенту, очолював делегацію заступник Голови Комітету з етики Адіс Кадір.

Від  Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України у зустрічі взяли участь члени Комітету: голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Войцеховська С.М. та голова підкомітету з питань організації роботи Верховної Ради України  Кишкар П.М.

Окремо було розглянуто питання необхідності прийняття Кодексу етики поведінки народного депутата України та реформування роботи Верховної Ради України.

Учасники зустрічі здійснили двосторонній обмін думками та дали відповіді на запитання.