21 березня 2018 року (протокол №110)

Комітет
23 березня 2018, 15:04

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                        110

 

                                                                           21       березня         18                                                             

 

                                                                                            вул. Банкова, 6-8 

                                                                                       к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв. 

                                          

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В.,  Кишкар П.М. (з 15 год. 15 хв.),  Папієв М.М., Данілін В.Ю., Шахов С.В.

 

Відсутні члени Комітету: Войцеховська С.М.,  Єфремова І.О.,  Бондар В.В.,  

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти:  Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А.,  консультант Шаповалова К.С., інтерн Пікалов В.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М., Пинзеника П.В.

 

Присутні представники ЗМІ:

Пшенична А. - телеканал  NewsOne, Кузьменко Є. – «Цензор. НЕТ».

 

 

Ведеться стенограма

та аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету  Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з восьми основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

 

Водночас, запропоновано зняти з розгляду проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8043 від 15.02.2018),  у зв’язку з розглядом Верховною Радою України.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» з урахуванням внесеної пропозиції голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків)", внесений народними депутатами України Войцеховською С.М., Іоновою М.М., Кондратюк О.К. та іншими                         (реєстр. № 7283 від 10.11.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків)", внесений народними депутатами України Войцеховською С.М., Іоновою М.М., Кондратюк О.К., Геращенко І.В.   (реєстр. № 7284 від 10.11.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта", внесений народними депутатами України Парубієм А.В.,  Герасимовим А.В., Бурбаком М.Ю. та іншими  (реєстр. № 7550 від 05.02.2018). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з питань розслідування фактів побиття мітингувальників, зокрема, учасників АТО, біля Верховної Ради України  3 березня 2018 року", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8094 від 05.03.2018). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про санкції", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8042 від 15.02.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо державного оборонного бюджету)", внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Войціцькою В.М. та іншими  (реєстр. № 8076 від 28.02.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект розкладу засідань Комітету у квітні 2018 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про лист до Комітету народного депутата України Кишкаря Павла Миколайовича (від 20.03.2018 № 20/03-134(58328) стосовно розгляду питання зарахування до робочих днів періоду з 26 по 28 лютого 2018 року, у який він перебував у відрядженні.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків)", внесений народними депутатами України  Войцеховською С.М., Іоновою М.М., Кондратюк О.К. та іншими  (реєстр. № 7283 від 10.11.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків)" (реєстр. № 7283 від 10.11.2017) та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків)", внесений народними депутатами України Войцеховською С.М., Іоновою М.М., Кондратюк О.К., Геращенко І.В. (реєстр. № 7284 від 10.11.2017).    

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків)" (реєстр. № 7284 від 10.11.2017) та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта", внесений народними депутатами України Парубієм А.В., Герасимовим А.В., Бурбаком М.Ю. та іншими (реєстр. № 7550 від 05.02.2018).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта" (реєстр. № 7550 від 05.02.2018) та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з питань розслідування фактів побиття мітингувальників, зокрема, учасників АТО, біля Верховної Ради України                         3 березня 2018 року", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8094 від 05.03.2018). 

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з питань розслідування фактів побиття мітингувальників, зокрема, учасників АТО, біля Верховної Ради України  3 березня 2018 року", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8094 від 05.03.2018). 

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 8094) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України. 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про санкції", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8042 від 15.02.2018).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про санкції", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8042 від 15.02.2018), і прийняли рішення направити його Комітету з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

З 15 год. 15 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету  Кишкар П.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо державного оборонного бюджету)", внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Войціцькою В.М. та іншими  (реєстр. № 8076 від 28.02.2018).

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо державного оборонного бюджету)", внесений народними депутатами України Сироїд О.І., Войціцькою В.М. та іншими  (реєстр. № 8076 від 28.02.2018), і прийняли рішення направити його Комітету з питань бюджету, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у квітні 2018 року.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у квітні 2018 року.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про лист до Комітету народного депутата України Кишкаря Павла Миколайовича (від 20.03.2018 № 20/03-134(58328) стосовно розгляду питання зарахування до робочих днів періоду з 26 по 28 лютого 2018 року, у який він перебував у відрядженні.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист до Комітету народного депутата України  Кишкаря П.М. (від 20.03.2018 № 20/03-134 (58328) стосовно розгляду питання зарахування до робочих днів періоду з 26 по 28 лютого 2018 року, у який він перебував у відрядженні, взяти до відома.

2. Дні з 26 лютого по 28 лютого 2018 року, у які народний депутат України Кишкар П.М. перебував у відрядженні, та з поважних причин був відсутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України (27 лютого 2018 року – на ранковому і вечірньому, 28 лютого 2018 року – на ранковому), вважати робочими днями, за які йому може бути нарахована заробітна плата.

3. Рішення та інформацію Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

9. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету Лубінець Д.В., Купрієнко О.В., Шахов С.В., Пинзеник П.В., Папієв М.М. обмінялись думками щодо матеріалів, підготовлених за методологією моніторингу, розробленою ГО «Ліга інтернів» стосовно рейтингу прозорості та відкритості комітетів Верховної Ради України, розміщеними на сайті цієї організації.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ