15 листопада 2017 року (Протокол № 99)

Комітет
21 листопада 2017, 12:23

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                   Протокол № 99

 

                                                                           15       листопада        17                                                             

 

                                                                                            вул. Банкова, 6-8 

                                                                                       к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв. 

                                          

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М.,  Єфремова І.О.,  Кишкар П.М.,  Папієв М.М. (з 16 год. 50 хв.), Данілін В.Ю.

 

Відсутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Бондар В.В.,  Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти:  Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А.,  Олексійчук О.М.,  Поліщук І.В., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

радник Голови Верховної Ради України Корнат І.В.;

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.;

заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Шевчук М.М.;

заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України Денисов Е.М.;

керівник Управління комп’ютеризованих систем Сидоренко О.О.;

перший заступник керівника Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України Гудзинський С.О.;

заступник керуючого справами – керівник відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Савкова Л.В.;

начальник Управління адміністративними будинками Корнат В.В.;

директор ДП «Управління житловими будинками» Управління справами Красієнко В.В.;

директор ДП «Їдальня» Бобренко М.В.;

директор ДП «Телеканал «РАДА» Лех В.І.

помічники-консультанти народних депутатів України Арешонкова В.Ю., Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Папієва М.М., Пинзеника П.В.      

 

Ведеться стенограма

та аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з семи основних питань. одного додаткового та питання «Різне».

Голова підкомітету Войцеховська С.М. внесла пропозицію не розглядати питання порядку денного щодо законопроектів, до розгляду яких було запрошено ініціаторів їх внесення, але ці народні депутати України не прийшли на засідання Комітету.

Така пропозиція не була підтримана народними депутатами України – членами Комітету.

 

Секретар Комітету Лубінець Д.В. запропонував першим розглянути питання порядку денного щодо звіту Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів за 9 місяців 2017 року, але  пропозиція не була підтримана народними депутатами України – членами Комітету.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» без урахування пропозицій голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про внесення змін деяких законів України щодо відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України, особі, яка здійснюючи повноваження народного депутата України, використала  картку іншого народного депутата при реєстрації та голосуванні", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6672 від 06.07.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів, які підтримали медичну реформу, та їх близьких осіб на загальних підставах і виключно на території України)", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6571 від 09.06.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України "Про внесення змін до статті 93 Регламенту Верховної Ради України" (щодо обов’язковості оцінки відповідності законопроектів та проектів інших актів Верховної Ради України Конституції України), внесений народним депутатом України Ківаловим С.В. (реєстр. № 7095 від 08.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про  проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення організації та діяльності Конституційного Суду України", внесений народним депутатом України Одарченком Ю.В. (реєстр. № 7074-1 від 20.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України "Про забезпечення прозорості та законності комунікації з суб’єктами владних повноважень", внесений народними депутатами України Найємом М.-М. та іншими (разом – 21 підпис) (реєстр. № 7129 від 20.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект розкладу засідань Комітету у грудні 2017 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр. № 6256), (повторне перше читання).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", за 9 місяців 2017 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін деяких законів України щодо відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України, особі, яка здійснюючи повноваження народного депутата України, використала  картку іншого народного депутата при реєстрації та голосуванні", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6672 від 06.07.2017).    

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України, особі, яка здійснюючи повноваження народного депутата України, використала картку іншого народного депутата  при реєстрації та голосуванні», внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6672 від 06.07.2017).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його. 

3. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів, які підтримали медичну реформу, та їх близьких осіб на загальних підставах і виключно на території України)", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6571 від 09.06.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів, які підтримали медичну реформу, та їх близьких осіб на загальних підставах і виключно на території України)", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6571 від 09.06.2017), і прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до статті 93 Регламенту Верховної Ради України" (щодо обов’язковості оцінки відповідності законопроектів та проектів інших актів Верховної Ради України Конституції України), внесений народним депутатом України Ківаловим С.В. (реєстр. № 7095 від 08.09.2017).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до статті 93 Регламенту Верховної Ради України" (щодо обов’язковості оцінки відповідності законопроектів та проектів інших актів Верховної Ради України Конституції України), внесений народним депутатом України Ківаловим С.В. (реєстр. № 7095 від 08.09.2017), і прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення організації та діяльності Конституційного Суду України", внесений народним депутатом України Одарченком Ю.В. (реєстр. № 7074-1 від 20.09.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення організації та діяльності Конституційного Суду України», внесений народним депутатом України Одарченком Ю.В. (реєстр. № 7074-1 від 20.09.2017), і прийняли рішення направити його Комітету з питань правової політики та правосуддя,  який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про забезпечення прозорості та законності комунікації з суб’єктами владних повноважень", внесений народними депутатами України Найємом М.-М. та іншими (разом – 21 підпис) (реєстр. № 7129 від 20.09.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про забезпечення прозорості та законності комунікації з суб’єктами владних повноважень», внесеного народними депутатами України Найємом М.-М. та іншими (разом – 21 підпис) (реєстр. №  7129 від 20.09.2017), і прийняли рішення направити його Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. вніс пропозицію змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету і розглянути останнім питання звіту Управління справами (стенограма додається).

Народні депутати України – члени Комітету підтримали цю пропозицію.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у грудні 2017 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у грудні 2017 року.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр. № 6256), (повторне перше читання).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств» (реєстр. № 6256), і прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути даний законопроект в редакції, запропонованій до розгляду в першому читанні, та відповідно до положень пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за наслідками розгляду законопроекту (реєстр. № 6256) в першому читанні, прийняти його за основу з дорученням головному комітету підготувати його до другого читання.

2. Доповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" за 9 місяців 2017 року.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. дав слово першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який, у свою чергу, повідомив, що доповідати зазначене питання буде заступник керуючого справами – керівник відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Савкова Л.В. (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Пинзеник П.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Лубінець Д.В., Данілін В.Ю., Арешонков В.Ю., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Також на питання, поставлені народними депутати України – членами Комітету Пинзеником П.В., Єфремовою І.О., Лубінцем Д.В., Войцеховською С.М., Кишкарем П.М., Арешонковим В.Ю., Даніліним В.Ю. відповідали перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О., заступник керуючого справами – керівник відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Савкова Л.В., заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Шевчук М.М., заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України                 Денисов Е.М. (стенограма додається). 

 

Крім того, відповіді на поставлені питання та коментарі щодо окремих розділів звіту Управління справами надали начальник Управління адміністративними будинками Корнат В.В., директор ДП «Управління житловими будинками» Управління справами Красієнко В.В., директор ДП «Телеканал «РАДА» Лех В.І. (стенограма додається).

 

З 16 год. 13 хв. участь у засіданні Комітету не бере голова підкомітету Войцеховська С.М. Загальна кількість присутніх – 6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поставив запитання першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О. щодо створення належних умов праці працівників структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, робочі кабінети яких розташовані у будівлі за адресою пров. Несторівський, 4. Пояснення також надавали начальник Управління адміністративними будинками Корнат В.В., директор ДП «Управління житловими будинками» Управління справами Красієнко В.В. (стенограма додається).

Крім того, на запитання народних депутатів України – членів Комітету Пинзеника П.В., Лубінця Д.В., Єфремової І.О., Кишкаря П.М., Арешонкова В.Ю. щодо забезпечення організації діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України відповів перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О. (стенограма додається). 

 

З 16 год. 50 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підсумував зауваження та пропозиції, висловлені народними депутатами України – членами Комітету під час обговорення звіту Управління справами Апарату Верховної Ради України та запропонував ухвалити рішення Комітету з цього питання, в якому врахувати зауваження, пропозиції та рекомендації Управлінню справами Апарату Верховної Ради України (стенограма додається).

 

З 17 год. 00 хв. участь у засіданні Комітету не бере голова підкомітету Кишкар П.М. Загальна кількість присутніх – 6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», за 9 місяців 2017 року взяти до відома.

2. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України:

- врахувати викладені в інформації Комітету пропозиції і змінити
з 1 листопада 2017
ліміт коштів, які щомісяця видаються кожному народному депутатові України для компенсації вартості проїзду територією України, розмір видатків на забезпечення відряджень народних депутатів України,
їх помічників-консультантів у виборчі округи, а також доопрацювати проект кошторису Верховної Ради України на 2018 рік, норми витрат на одного народного депутата України на 2018 рік та надати Комітету до 27 листопада 2017 року;

- вжити заходів щодо забезпечення належних умов праці працівників структурних підрозділів Апарату Верховної Ради України, робочі кабінети яких розташовані у будівлі за адресою пров. Несторівський, 4, щодо паркування та про результати поінформувати Комітет до 1 грудня 2017 року.

3. Звернути увагу Управління справами Апарату Верховної Ради України на необхідність здійснення контролю за роботою Управління адміністративними будинками та ДП «Управління житловими будинками» щодо забезпечення діяльності Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України, використання ними майна, надання послуг, закупівлі меблів, інвентаря, електро-, теплопостачання, технічного забезпечення тощо.

4. Інформацію та рішення Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

9. Різне.

Питань до розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 


 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ