13 липня 2017 року (Протокол № 90)

Комітет
18 липня 2017, 17:43

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          Протокол № 90

 

                                                                           13         липня           17

                                                             

                                                                                            вул. Грушевського, 5 

                                                                                       кулуари, ІІІ поверх, к.5,   14 год. 15 хв. 

 

                                             

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Папієв М.М. (з 14 год. 30 хв.), Данілін В.Ю. (з 14 год. 35 хв.).

 

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Єфремова І.О., Шахов С.В.                                 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., головні консультанти: Меть Т.М., Олексійчук О.М.,  Поліщук І.В., консультант Шаповалова К.С. 

 

Присутні:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.,

заступник керівника Апарату Верховної Ради України – Шевчук М.М.,

заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України – Гаман М.В.,

в.о. заступника керуючого справами Апарату Верховної Ради України – керівник відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами - Савкова Л.В., 

керівники та бухгалтери ДП «Готельний комплекс «Київ» та ДП «Готельний комплекс «Національний»,

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.

переможці конкурсу на зайняття вакантних посад головного консультанта секретаріату Комітету Моргун А.А. і Кукла А.О.

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного, який складається з  семи питань та питання «Різне».

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання реалізації статті 48 Закону України «Про державну службу» в Апараті Верховної Ради України», внесений  народними депутатами України Карпунцовим В.В. та Пинзеником П.В. (реєстр. № 6596 від 20.06.2017).

         Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                                                

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про Лічильну комісію Верховної Ради України восьмого скликання», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В. (реєстр. № 6620 від 22.06.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект звіту про роботу Комітету за період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

         Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

        

4. Про проект Плану роботи Комітету на період сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2017 року – січень 2018 року).

         Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

 

5. Про пропозиції Комітету до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про листи першого заступника Керівника Апарату – керуючого справами Боднара П.О. від 19 червня 2017 року № 15/11-942(143003) та від 13 липня 2017 року № 15/11-1076 (164993).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

 

7. Питання організації роботи Комітету та секретаріату Комітету.

 

8. Різне.

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання реалізації статті 48 Закону України «Про державну службу» в Апараті Верховної Ради України», внесений  народними депутатами України Карпунцовим В.В. та Пинзеником П.В. (реєстр. № 6596 від 20.06.2017).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання реалізації статті 48 Закону України «Про державну службу» в Апараті Верховної Ради України», внесений  народними депутатами України Карпунцовим В.В. та Пинзеником П.В. (реєстр. № 6596 від 20.06.2017), та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду проекту постанови  в першому читанні прийняти його за основу і в цілому  з врахуванням пропозицій Комітету щодо редакції проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

2. СЛУХАЛИ:  Інформацію першого заступника голови Комітету  Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про Лічильну комісію Верховної Ради України восьмого скликання», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В. (реєстр. № 6620 від 22.06.2017).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

  УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради «Про Лічильну комісію Верховної Ради України восьмого скликання», внесений народними депутатами України Тимошенко Юлією Володимирівною та Соболєвим Сергієм Владиславовичем (реєстр. № 6620 від 22.06.2017).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частини третьої  статті 138 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду проекту Постанови прийняти його за основу та в цілому. 

3.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про проект звіту про роботу Комітету за період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України за період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

З 14 год. 30 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх – 7 (сім) народних депутати України – члени Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про  проект Плану роботи Комітету на період сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2017 року – січень 2018 року).        

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М.

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету на період сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції Комітету до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Купрієнко О.В.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити пропозиції для включення до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання стосовно законопроектів та проектів інших актів згідно з додатками:

додаток 1 – пропозиції до розділу І проекту порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України (питання, повністю підготовлені для розгляду Верховною Радою України і у встановленому порядку надані народним депутатам України);

додаток 2 - пропозиції до розділу ІІ проекту порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України (питання, які знаходяться на розгляді в Комітеті);

додаток 3 – перелік законопроектів, проектів інших актів, які пропонується не включати до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України.

 

6. СЛУХАЛИ:   Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про листи першого заступника Керівника Апарату – керуючого справами Боднара П.О. від 19 червня 2017 року № 15/11-942(143003) та від 13 липня 2017 року № 15/11-1076 (164993).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. дав слово першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., заступнику керуючого справами Апарату Верховної Ради України Гаману М.В. та в.о. заступника керуючого справами Апарату Верховної Ради України – керівнику відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами - Савковій Л.В. для відповідей на запитання та надання пояснень.  

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодитися з пропозицією Управління справами Апарату Верховної Ради України:

змінити з 1 вересня 2017 року розмір щомісячної грошової компенсації народним депутатам України для оренди житла або винайму готельного номера з 460,0 грн. на добу, який було встановлено виходячи з вартості одномісного однокімнатного номера ДП «Готельний комплекс «Київ» Управління справами Апарату Верховної Ради України, на 650,0 грн. на добу;

встановити з 3 липня 2017 року розмір видатків на забезпечення відряджень помічників-консультантів народних депутатів України у сумі 400,0 грн. на місяць, що складає 4 000,0 грн. на рік.

2. Інформацію та рішення Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

З 14 год. 35 хв. участь у засіданні Комітету бере член Комітету Данілін В.Ю. Загальна кількість присутніх – 8 (вісім) народних депутати України – члени Комітету.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про питання організації  роботи Комітету та секретаріату Комітету.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутись до Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднаря П.О. з поданнями:

про призначення Моргуна А.А. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України із встановленням випробування строком один місяць;

про призначення Кукли А.О. на тимчасову вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України із встановленням випробування строком один місяць.

 

 

Різне.

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. та голова підкомітету Войцеховська С.М. висловили низку зауважень щодо роботи працівників Управління державної охорони у взаємовідносинах з народними депутатами України Звернутись до Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднаря П.О. з поданнями:

про призначення Моргуна А.А. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України із встановленням випробування строком один місяць;

про призначення Кукли А.О. на тимчасову вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України із встановленням випробування строком один місяць.

під час проведення охоронних заходів.

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ