Рішення Комітету щодо проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мови роботи Верховної Ради України та її органів» (реєстр. № 6059 від 20.02.2017 (доопрацьований), та «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо недопущення обмеження права народних депутатів України та інших осіб на виступ рідною мовою мовних меншин під час засідань Верховної Ради України та її органів» (реєстр. № 6059-1 від 13.02.2017)

Комітет
17 березня 2017, 16:23

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ

ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

РІШЕННЯ

 

 

щодо проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мови роботи Верховної Ради України та її органів», внесеного народним депутатом України, Головою Верховної Ради України Парубієм А.В. (реєстр. № 6059 від 20.02.2017 (доопрацьований), та  «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо недопущення обмеження права народних депутатів України та інших осіб на виступ рідною мовою мовних меншин під час засідань Верховної Ради України та її органів», внесеного народним депутатом України Вілкулом О.Ю. (реєстр. № 6059-1 від 13.02.2017)

 

 

Протокол № 74

від 15 березня 2017 року

 

Розглянувши питання щодо проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мови роботи Верховної Ради України та її органів», внесеного народним депутатом України, Головою Верховної Ради України Парубієм А.В. (реєстр. № 6059 від 08.02.2017 (доопрацьований),  та «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо недопущення обмеження права народних депутатів України та інших осіб на виступ рідною мовою мовних меншин під час засідань Верховної Ради України та її органів», внесеного народним депутатом України Вілкулом О.Ю. (реєстр. № 6059-1 від 13.02.2017), Комітет в и р і ш и в:

 

1. Відповідно до положень частини сьомої статті 93 Регламенту Верховної Ради України, звернутись з листом до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, до предмета відання якого належать питання конституційного права, про надання висновків на проекти законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мови роботи Верховної Ради України та її органів» (реєстр. № 6059) та  «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо недопущення обмеження права народних депутатів України та інших осіб на виступ рідною мовою мовних меншин під час засідань Верховної Ради України та її органів» (реєстр. № 6059-1), на відповідність їх положенням Конституції України.

2. Перенести розгляд питання щодо проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мови роботи Верховної Ради України та її органів» (реєстр. № 6059) та «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо недопущення обмеження права народних депутатів України та інших осіб на виступ рідною мовою мовних меншин під час засідань Верховної Ради України та її органів» (реєстр. № 6059-1) до отримання висновків Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

 

 

 

Перший заступник

голови Комітету                                                         П.В.ПИНЗЕНИК