20 жовтня 2016 року (Протокол № 63)

Комітет
02 листопада 2016, 17:17

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                                   Протокол № 63

 

                                                                           20          жовтня           16

                                                            

                                                                   вул. Грушевського, 5, кулуари ІІІ поверху, 15 год. 50 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В.,  Войцеховська  С.М.,  Єфремова І.О.,  Кишкар П.М.,  Папієв М.М.

 

Відсутній член Комітету: Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М.

 

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з двох основних питань.

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням внесеної пропозиції «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про деякі питання забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (щодо деяких питань порядку скликання та проведення засідань комітетів)", внесений народним депутатом України Кіршом О.В. (реєстр. № 4633 від 10.05.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

1. СЛУХАЛИ: Пропозицію  головуючого на засіданні першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. щодо прийняття рішення з обговореного на попередньому засіданні Комітету, яке відбулося 19 жовтня ц.р., питання про забезпечення діяльності Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи позитивні тенденції в результатах діяльності ДП «Їдальня» Управління справами Апарату Верховної Ради України з моменту призначення нового керівника, рекомендувати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України не здійснювати реформування вказаного підприємства, а також привести трудові відносини з директором ДП «Їдальня» Управління справами Апарату Верховної Ради України Гермашенком О.А. у відповідність до вимог чинного законодавства про працю.

2. Звернути увагу Управління справами Апарату Верховної Ради України на те, що прийняття рішень щодо зміни (призначення, звільнення) керівництва підприємств, установ, організацій, підпорядкованих Управлінню справами Апарату Верховної Ради України, має здійснюватися з дотриманням законодавства про працю та на підставі об’єктивної оцінки виконання ними поставлених завдань, результатів їх діяльності.

3. З метою економії бюджетних коштів та для формування пропозиції стосовно зміни нормативу витрат на придбання предметів довгострокового користування, Управлінню справами Апарату Верховної Ради України спільно з Автобазою Управління справами Апарату Верховної Ради України розробити проект техніко-економічного обґрунтування щодо поетапного оновлення автопарку Автобази – заміни автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на електромобілі, а також пропозиції щодо заходів з економії коштів у зв’язку з неповним використання нормативу автотранспортного забезпечення народних депутатів України (25 годин в місяць на одного народного депутата України).

4. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України надати Комітету інформацію щодо заходів, які пропонується вжити стосовно осіб, які проживають в гуртожитках, підпорядкованих ДП Управління житловими будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України, на підставі направлення (ордеру), та які не перебувають у трудових відносинах з Апаратом Верховної Ради України, Управлінням справами Апарату Верховної Ради України, підпорядкованими підприємствами, установами, організаціями, а також щодо порядку, за яким здійснюється поселення в гуртожитки, порядку та умов надання звільненого службового житла.

5. Рішення Комітету направити Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (щодо деяких питань порядку скликання та проведення засідань комітетів)", внесений народним депутатом України Кіршом О.В. (реєстр. № 4633 від 10.05.2016). 

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо деяких питань порядку скликання та проведення засідань комітетів)», внесений народним депутатом України Кіршом О.В. (реєстр. № 4633 від 10.05.2016) та рекомендувати Верховній Раді України не включати зазначений законопроект до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, а у разі включення, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 


 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ