15 червня 2016 року (Протокол № 55)

Комітет
21 червня 2016, 10:10

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                       55

 

                                  15          червня           16

                                                            

                                                           вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.

 

Відсутній член Комітету: Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., старший консультант Юпатова О.В.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.

 

Після закінчення розгляду питань порядку денного засідання Комітету до зали засідань прийшли:

Євтушок С.М. - народний депутат України;

Шухевич Ю.-Б.Р. – народний депутат України;

помічник-консультант народного депутата України Шухевича Ю.-Б.Р.

 

 

Ведуться стенограма та  аудіозапис засідання.

 

 

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету про те, що перед засіданням Комітету до нього звернувся помічник-консультант народного депутата України Шухевича Ю.-Б.Р. та попередив про неможливість присутності народного депутата України Шухевича Ю.-Б.Р. під час розгляду Комітетом внесеного ним проекту Постанови (реєстр. № 4734-П) у зв’язку з необхідністю бути присутнім та доповідати на засіданні іншого Комітету. Тому зазначений проект Постанови Верховної Ради України буде розглянутий Комітетом за відсутності автора законопроекту, а у разі його приходу до залу засідань Комітету – народному депутату України Шухевичу Ю.-Б.Р. буде надано можливість обґрунтувати свою думку.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з одинадцяти основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів", внесений народними депутатами України Шухевичем Ю.-Б. Р., Савченко Н.В. (реєстр. № 4734-П від 02.06.2016).

         Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 02.06.2016 про прийняття в цілому як закону законопроекту № 2506а", внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Іллєнком А.Ю., Головком М.Й. та іншими (реєстр. № 2506а-П від 02.06.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня 2016 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону законопроекту № 2507а", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 2507а-П від 02.06.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4.  Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 31 травня 2016 року про прийняття в  другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів", внесений народним депутатом України Святашем Д.В. (реєстр. № 3251-П від 02.06.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про зміни у складі комітетів Верховної Ради України:

заява народного депутата України Ревеги О.В. про обрання його членом Комітету у закордонних справах;

заява народного депутата України Хланя С.В. про обрання його членом Комітету з питань бюджету;

заява народного депутата України Білозір О.В. про обрання ії членом Комітету з питань європейської інтеграції;

заява народного депутата України Єфремової І.О. про обрання ії членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності;

заява народного депутата України Єдакова М.Ю. про обрання його членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин;

заява народного депутата України Мепарішвілі Х.Н. про обрання його членом Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;

заява народного депутата України Немировського А.В. про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                   голова підкомітету Кишкар П.М.

 

6. Про заяви народного депутата України Білоцерковця Д.О.:

щодо відкликання заяви про обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування;

щодо обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                   голова підкомітету Кишкар П.М.

 

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо проведення брутизації та зменшення навантаження на фонд оплати праці", внесений народними депутатами України Журжієм А.В., Продан О.П. та іншими (реєстр. № 3113 від 16.09.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про проекти законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо кількості помічників-консультантів народного депутата України на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу", внесений народними депутатами України Сольваром Р.М., Головком М.Й. та іншими (реєстр. № 4506 від 22.04.2016) та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення переліку осіб, на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу" внесений народними депутатами України Співаковським О.В., Карпунцовим В.В., Євлаховим А.С. (реєстр. № 4653 від 12.05.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9.  Проект розкладу засідань Комітету у липні 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

         10. Про пропозиції Комітету до розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України на липень 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

11. Про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 10.06.2016 № 15/11-1049 (143717).  

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

12. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо доступу до інформації з обмеженим доступом)", внесений народним депутатом України Власенком С.В.  (реєстр. № 3588 від 07.12.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

13. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів", внесений народними депутатами України Шухевичем Ю.-Б.Р., Савченко Н.В. (реєстр. № 4734-П від 02.06.2016).

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від  2 червня  2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону про судоустрій і статус суддів (реєстраційний номер 4734)», внесений народними депутатами України Шухевичем Ю.-Б.Р. та Савченко Н.В. (реєстр. № 4734-П від 02.06.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 02.06.2016 про прийняття в цілому як закону законопроекту № 2506а", внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Іллєнком А.Ю., Головком М.Й. та іншими (реєстр. № 2506а-П від 02.06.2016).

 

 Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 02.06.2016 про прийняття в цілому як закону законопроекту № 2506а», внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Іллєнком А.Ю., Головком М.Й., Осуховським О.І., Марченком О.О. (реєстр. № 2506а-П від 02.06.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня 2016 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону законопроекту № 2507а", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 2507а-П від 02.06.2016).

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 02 червня  2016 року  про прийняття у другому читанні та в цілому як закону законопроекту № 2507а», внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр.  № 2507а-П),  та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 31 травня 2016 року про прийняття в  другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів", внесений народним депутатом України  Святашем Д.В. (реєстр. № 3251-П від 02.06.2016).

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 31 травня  2016 року про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів»,  внесений народним депутатом України Святашем Д.В. (реєстр. № 3251-П від 02.06.2016),  та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

З 15 год. 10 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Войцеховська С.М., загальна кількість присутніх – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про зміни у складі комітетів Верховної Ради України.

 

Про заяву народного депутата України Ревеги О.В. про обрання його членом Комітету у закордонних справах.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в Комітеті у закордонних справах повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Ревеги О.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Про заяву народного депутата України Хланя С.В. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Хланя С.В. членом Комітету з питань бюджету.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Про заяву народного депутата України Білозір О.В. про обрання ії членом Комітету з питань європейської інтеграції. 

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в Комітеті з питань європейської інтеграції повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Білозір О.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Про заяву народного депутата України Єфремової І.О. про обрання ії членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Єфремової І.О.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Про заяву народного депутата України Єдакова М.Ю. про обрання його членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» в Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Єдакова Я.Ю. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Про заяву народного депутата України Мепарішвілі Х.Н. про обрання його членом Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» в Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Мепарішвілі Х.Н. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

Про заяву народного депутата України Немировського А.В. про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Немировського А.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяви народного депутата України Білоцерковця Д.О.

 

Щодо відкликання народним депутатом України Білоцерковцем Д.О. заяви про обрання його членом Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відкликати народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю., Купрієнком О.В., Лубінцем Д.В. та іншими внесений ними на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» (реєстр. № 4486).

2. Звернутися з листом до Голови Верховної Ради України про відкликання проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4486).

 

Щодо обрання народного депутата України Білоцерковця Д.О. членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Білоцерковця Д.О.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо проведення брутизації та зменшення навантаження на фонд оплати праці", внесений народними депутатами України Журжієм А.В., Продан О.П. та іншими (реєстр. № 3113 від 16.09.2015).

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо проведення брутизації та зменшення навантаження на фонд оплати праці", внесений народними депутатами України Журжієм А.В., Продан О.П. та іншими (реєстр.  № 3113 від 16.09.2015) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань податкової та митної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проекти законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо кількості помічників-консультантів народного депутата України на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу", внесений народними депутатами України Сольваром Р.М., Головком М.Й. та іншими (реєстр. № 4506 від 22.04.2016) та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення переліку осіб, на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу" внесений народними депутатами України Співаковським О.В., Карпунцовим В.В., Євлаховим А.С. (реєстр. № 4653 від 12.05.2016).

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо кількості помічників-консультантів народного депутата України на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу", внесений народними депутатами України Сольваром Р.М., Головком М.Й. та іншими (реєстр. № 4506 від 22.04.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного законопроекту.  

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення переліку осіб, на яких поширюється дія Закону України "Про державну службу" внесений народними депутатами України Співаковським О.В., Карпунцовим В.В., Євлаховим А.С. (реєстр. № 4653 від 12.05.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного законопроекту.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету у липні 2016   року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету на період з 5 по 22 липня 2016 року.

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції Комітету до розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України на липень 2016 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести пропозиції для включення до проекту розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання на липень 2016 року законопроектів та проектів інших актів згідно з додатком.

2. Пропозиції Комітету направити Апарату Верховної Ради України для опрацювання.

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 10.06.2016 № 15/11-1049 (143717).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (№ 15/11-1049 (143717) від 10.06.2016)  взяти до відома (додається).

2. Погодити перерозподіл видатків у розрізі бюджетної програми 0111020 «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Верховної ради України в обсязі 28 тис. грн. з КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» на КЕКВ 2710 «Виплата пенсій та допомоги».

3. Рішення Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про те, що для розгляду на засіданні Комітету проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо доступу до інформації з обмеженим доступом)" (реєстр. № 3588 від 07.12.2015) було запрошено його ініціатора народного депутата України Власенка С.В. 

Враховуючи неможливість присутності на цьому засіданні Комітету автора законопроекту, головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. вніс пропозицію перенести розгляд проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо доступу до інформації з обмеженим доступом)" (реєстр. № 3588 від 07.12.2015) у присутності автора - народного депутата України Власенка С.В. на наступне засідання Комітету.

Заперечень та інших пропозицій не надходило.

 

13. Різне.

Питань для розгляду та обговорення  в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

Після завершення обговорення питань порядку денного засідання Комітету до залу засідань прийшов представник депутатської фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді України народний депутат України Євтушок С.М. та звернувся до народних депутатів України – членів Комітету з проханням терміново розглянути проект Постанови Верховної Ради України щодо утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства (реєстр. № 2597).

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо звернення народного депутату України Євтушка С.М. (стенограма додається).

Пропозиція щодо розгляду проекту Постанови Верховної Ради України щодо утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства, внесеною народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В., Березюком О.Р. (реєстр. № 2597) на засіданні Комітету 15 червня ц.р. не була підтримана народними депутатами України – членами Комітету.

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. ґрунтовно роз’яснив можливі шляхи подальшого розгляду Комітетом зазначеного проекту Постанови та запропонував народним депутатам України – членам Комітету звернутись з листом до ініціатора внесення цього проекту Постанови народного депутата України Тимошенко Ю.В. про необхідність усунення недоліків щодо кількісного та персонального складу запропонованої тимчасової слідчої комісії з метою прискорення розгляду проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2597) повторно на засіданні Комітету. Пропозиція була підтримана народними депутатами України – членами Комітету (стенограма додається).

 

Також після завершення обговорення питань порядку денного засідання Комітету до залу засідань Комітету прийшов народний депутат України Шухевич Ю.-Б.Р., який поінформував народних депутатів України – членів Комітету про підстави для подання ним та народним депутатом України   Савченко Н.В. проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4734-П) (стенограма  додається).

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ