15 березня 2016 року (Протокол № 47)

16 березня 2016, 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 47 від 15 березня 2016 року вул. Грушевського, 5

кулуари ІІІ поверху, кімн. 4, о 12 год. 20 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Папієв М.М.

Відсутній член Комітету: Бондар В.В., Кишкар П.М. (відрядження).

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Поліщук І.В. Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Войцеховської С.М., Папієва М.М.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з двох основних питань та питання «Різне».

Інших пропозицій не надходило.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про заходи з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Гройсманом В.Б., Парубієм А.В., Сироїд О.І. та іншими народними депутатами України - керівниками депутатських фракцій, депутатських груп (реєстр. № 4219 від 15.03.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

2. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про відставку Прем'єр-міністра України Яценюка А.П.", внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр. № 4123 від 22.02.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

3. Різне. За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (одноголосно). 1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про заходи з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Гройсманом В.Б., Парубієм А.В., Сироїд О.І. та іншими народними депутатами України - керівниками депутатських фракцій, депутатських груп (реєстр. № 4219 від 15.03.2016). В обговоренні взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю., Войцеховська С.М. За результатами обговорення була внесена пропозиція доповнити пункт 3 проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4219) новим реченням такого змісту: «Узагальнення пропозицій та підготовку їх для внесення на розгляд Верховної Ради України доручити Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України». Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно). УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про заходи з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Гройсманом В.Б., Парубієм А.В., Сироїд О.І. та іншими народними депутатами України - керівниками депутатських фракцій, депутатських груп (реєстр. № 4219 від 15.03.2016), та запропонувати Верховній Раді України підтримати його з урахуванням пропозицій Комітету.

2. Доповідачем від Комітету при розгляді Верховною Радою України зазначеного проекту Постанови визначити першого заступника голови Комітету.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про відставку Прем'єр-міністра України Яценюка А.П.", внесений народним депутатом України Міщенком С.Г. (реєстр. № 4123 від 22.02.2016). Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно). УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови (реєстр. № 4123) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, та направити його Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки ті попереднього розгляду цього проекту Постанови, і Голові Верховної Ради України Гройсману В.Б. для повернення проекту Постанови суб'єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (пункт 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України).

3. Різне.

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. обговорив з народними депутатами України - членами Комітету питання організації роботи Комітету.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ