3 лютого 2016 року (Протокол № 44)

18 лютого 2016, 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 44

від 3 лютого 2016 р.

вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю. (з 15 год. 30 хв.), Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М. (з 15 год. 20 хв.), Папієв М.М. (з 15 год. 35 хв.).

Відсутній член Комітету: Бондар В.В.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники завідувача секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

Присутні:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючий справами Кістіон В.Є.;

заступник керуючого справами - завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Совенко О.М.,

помічники-консультанти народних депутатів України - членів Комітету Арешонкова В.Ю., Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Папієва М.М.;

помічники-консультанти народних депутатів України Власенка С.В., Сироїд О.І.;

громадський рух «Чесно» - Грабарська Ганна, Сапіженко Олександр;

«Реанімаційний пакет реформ» - Серебряков М.М.;

журналіст - Андрушко Сергій.

Ведеться стенограма засідання Комітету.

Ведеться аудіозапис засідання Комітету.


Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з сімнадцяти основних питань та питання «Різне». Головуючим на засіданні запропоновано не розглядати два питання: десяте - про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення права громадян на участь у законодавчому процесі", внесений народними депутатами України Писаренком В.В., Гєллєром Є.Б. (реєстр. № 3337 від 16.10.2015) - у зв'язку із заявою суб'єктів права законодавчої ініціативи про відкликання цього законопроекту, та тринадцяте - питання про пропозиції до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України - у зв'язку з затвердженням Верховною Радою України порядку денного сесії. Крім того, перший заступник голови Комітету запропонував додатково розглянути на виконання доручення Голови Верховної Ради Гройсмана В.Б. заяву народних депутатів України Заліщук С.П., Голуба В.В., Лещенка С.А. та інших (разом - 12 підписів) стосовно неособистого голосування на засіданні Верховної Ради України 3 лютого ц.р. Таким чином, до розгляду на засіданні Комітету пропонується шістнадцять питань та питання «Різне».

Інших пропозицій або заперечень не надходило.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про проект звіту роботи Комітету за період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

секретар Комітету Лубінець Д.В.

2. Про проект плану роботи Комітету на період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий - липень 2016 року).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

секретар Комітету Лубінець Д.В.

3. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" щодо запровадження імперативного мандату для народних депутатів України, внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Москаленком Я.Н. та іншими (реєстр. № 2741 від 27.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Войцеховська С.М.

4. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо вшанування пам'яті героїв "Небесної сотні" та загиблих учасників антитерористичної операції)", внесений народними депутатами України Барною О.С., Люшняком М.В. та іншими (реєстр. № 3412 від 05.11.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

5. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України" (реєстр. № 1591) (порівняльна таблиця).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

6. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо накладення стягнення на народного депутата України за порушення вимог щодо особистого голосування) (реєстр. № 1895) (порівняльна таблиця).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

7. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації законодавчого процесу)" (реєстр. № 3207) (порівняльна таблиця).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

8. Про заяву народного депутата України Константіновського В.Л. про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

9. Про заяву народного депутата України Підберезняка В.І. про обрання його членом Комітету з питань транспорту.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету Кишкар П.М.

10. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про звільнення Лутковської В.В. з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Лозовим А.С. та іншими (реєстр. № 2075а від 15.06.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

11. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України "Про призначення Лутковської В.В. Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Скуратовським С.І. та іншими (реєстр. № 2876 від 18.05.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

12. Проект розкладу засідань Комітету у лютому 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

13. Про проект Постанови "Про кошторис Верховної Ради України на 2016 рік" (реєстр. № 3530 від 26.11.2015).

Інформують: перший заступник Керівника Апарату - керуючий справами

Кістіон В.Є.;

секретар Комітету Лубінець Д.В.,

голова підкомітету Єфремова І.О.

14. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері" в цілому з урахуванням пропозицій Президента України, внесений народним депутатом України Вінником І.Ю. (реєстр. № 1793-П від 27.01.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

15. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 24 грудня 2015 року про прийняття в цілому проекту Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Філатова Б.А.", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3522-П від 25.12.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

16. Про доручення Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. про розгляд заяви народних депутатів України Заліщук С.П., Голуба В.В., Лещенка С.А. та інших (разом - 12 підписів) стосовно неособистого голосування на засіданні Верховної Ради України 3 лютого 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

17. Різне.

За прийняття порядку денного засідання Комітету «в цілому» з урахуванням внесених пропозицій голосували: «за» - 5 (одноголосно).

1. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про звіт роботи Комітету за період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України за період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про проект плану роботи Комітету на період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий - липень 2016 року).

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Затвердити план роботи Комітету на період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" щодо запровадження імперативного мандату для народних депутатів України, внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Москаленком Я.Н. та іншими (реєстр. № 2741 від 27.04.2015).

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" щодо запровадження імперативного мандату для народних депутатів України, внесений народними депутатами України Лабазюком С.П., Москаленком Я.Н. та іншими (реєстр. № 2741 від 27.04.2015), і рекомендувати Верховній Раді України відхилити законопроект за наслідками його розгляду в першому читанні.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо вшанування пам'яті героїв "Небесної сотні" та загиблих учасників антитерористичної операції)", внесений народними депутатами України Барною О.С., Люшняком М.В. та іншими (реєстр. № 3412 від 05.11.2015).

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо вшанування пам'яті героїв «Небесної сотні» та загиблих учасників антитерористичної операції)», внесений народним депутатом України Барною О.С. та іншими народними депутатами України (реєстр. № 3412).

2. Звернутись до Голови Верховної Ради України, згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект Закону України (реєстр. № 3412) суб'єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії Верховної Ради України восьмого скликання та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України" (реєстр. № 1591).

Головуючий на засіданні поінформував народних депутатів України - членів Комітету про те, що на засідання були запрошені народні депутати України - автори пропозицій, внесених до другого читання цього законопроекту, Заліщук С.П., Левченко Ю.В., Тимчук Д.Б., Ленський О.О., Пташник В.Ю., Пинзеник В.М. та кожному з них було надіслано таблицю пропозицій. Проте, на засіданні Комітету автори внесених пропозицій відсутні.

Крім того, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. зазначив, що пропозиції, які надійшли до законопроекту (реєстр. № 1591), попередньо розглядали народні депутати України - члени Комітету, включили їх до порівняльної таблиці законопроекту до другого читання і внесли пропозиції до проекту рішення щодо їх врахування чи відхилення.

Головуючим на засіданні Комітету запропоновано ухвалити проект рішення. (стенограма додається).

З 15 год. 20 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх - 6 (шість) народних депутатів України - членів Комітету.

Голосували: «за» - 5, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції 2, 4, 5, 6, 7, 11, 12, 17, 18, 19, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 34 (всього 22 пропозиції); відхилити пропозиції 1, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 20, 28 (всього 9 пропозицій); врахувати частково пропозицію 22 (всього 1 пропозиція); врахувати редакційно пропозиції 3, 16 (всього 2 пропозиції).

2. Підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України» (реєстр. № 1591) та висновок Комітету подати на розгляд Верховної Ради України і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому.

3. Доповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо накладення стягнення на народного депутата України за порушення вимог щодо особистого голосування) (реєстр. № 1895).

Головуючий на засіданні поінформував народних депутатів України - членів Комітету про те, що на засідання були запрошені народні депутати України - автори пропозицій, внесених до другого читання цього законопроекту, Лещенко С.А., Заліщук С.П., Чорновол Т.М., Лабазюк С.П., Яценко А.В., Воропаєв Ю.М., Ленський О.О., Князевич Р.П., Левченко Ю.В., Пташник В.Ю. та кожному з них було надіслано таблицю пропозицій. Проте, на засіданні Комітету автори внесених пропозицій відсутні.

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. (за погодженням з присутніми народними депутатами України - членами Комітету) надав слово представнику «Реанімаційного пакету реформ» - Серебрякову М.М., який висловив певні прохання стосовно врахованих пропозиції народних депутатів України - членів Комітету до абзацу другого частини третьої статті 47 (пропозиція -10- у порівняльній таблиці). Прохання стосувалось того, щоб залишити за головуючим на пленарному засіданні Верховної Ради України право накладати стягнення на народного депутата України, який порушив вимоги щодо особистого голосування, шляхом невідкладного видання розпорядження про накладення такого стягнення. Тобто без голосування пропозиції про накладення стягнення та прийняття рішення однією третиною голосів народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України. (стенограма додається).

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав пояснення та обґрунтував рішення членів Комітету внести таку пропозицію та врахувати саме її (стенограма додається).

Також свої аргументи на підтримку такої ініціативи Комітету висловив заступник голови Комітету Купрієнко О.В. (стенограма додається).

Крім того, головуючий на засіданні Комітету поінформував, що пропозиції, які надійшли до законопроекту (реєстр. № 1895), попередньо розглядали народні депутати України - члени Комітету, включили їх до порівняльної таблиці законопроекту до другого читання і внесли пропозиції до проекту рішення щодо їх врахування чи відхилення.

Головуючим на засіданні Комітету запропоновано ухвалити проект рішення. (стенограма додається).

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції 1, 2, 4, 10, 15, 16, 17, 19, 21, 22, 24, 26, 29, 30, 31, 32, 33, 38, 39, 43, 44, 45, 48, 51 (всього 24 пропозиції); відхилити пропозиції 5, 9, 23, 34, 35, 36, 37, 40, 41, 42, 46, 47, 49, 50 (всього 14 пропозицій); врахувати частково пропозиції 6, 11 (всього 2 пропозиції); врахувати редакційно пропозиції 3, 7, 8, 12, 13, 14, 18, 20, 25, 27, 28, 52 (всього 12 пропозицій).

2. Підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо накладення стягнення на народного депутата України за порушення вимог щодо особистого голосування) (реєстр. № 1895) та висновок Комітету подати на розгляд Верховної Ради України і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому.

3. Доповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції народних депутатів України до другого читання проекту Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації законодавчого процесу)" (реєстр. № 3207).

Головуючий на засіданні поінформував народних депутатів України - членів Комітету про те, що на засідання були запрошені народні депутати України - автори пропозицій, внесених до другого читання цього законопроекту, Князевич Р.П., Скрипник О.О., Сироїд О.І., Ленський О.О., Власенко С.В., Левченко Ю.В., Івченко В.Є., Продан О.П., Чорновол Т.М., Матвієнков С.А., Пташник В.Ю., Пинзеник В.М. та кожному з них було надіслано таблицю пропозицій. Проте, на засіданні Комітету автори внесених пропозицій відсутні.

Головуючий на засіданні (за погодженням з присутніми народними депутатами України - членами Комітету) надав слово помічнику-консультанту народного депутата України Власенка С.В., яка висловила прохання народного депутата України Власенка С.В. врахувати внесену ним пропозицію до частини першої статті 98 щодо надсилання інформації не тільки на адресу електронної пошти народного депутата України на поштовому сервері Верховної Ради України, але й «на іншу електронну адресу, яка, за заявою народного депутата, за ним закріплюється» (пропозиція -38- у порівняльній таблиці) (стенограма додається).

З 15 год. 30 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Арешонков В.Ю., загальна кількість присутніх - 7 (сім) народних депутатів України - членів Комітету.

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. та голова підкомітету Войцеховська С.В. звернулись із запитанням до присутнього на засіданні Комітету першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючого справами Кістіона В.Є. із запитанням, чи є на сьогодні можливість технічно забезпечити розсилку інформації народним депутатам України на іншу адресу електронної пошти, чи потрібно для цього вносити зміни до законів? (стенограма додається).

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керуючий справами Кістіон В.Є. пояснив членам Комітету, що вносити будь-які зміни до законів немає необхідності, оскільки це суто технічні питання, які можуть бути вирішені в робочому порядку. (стенограма додається).

З 15 год. 35 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Папієв М.М., загальна кількість присутніх - 8 (вісім) народних депутатів України - членів Комітету.

Також щодо відсутності потреби законодавчого врегулювання технічних питань висловились народні депутати України - члени Комітету Пинзеник П.В., Лубінець Д.В., Папієв М.М. Зокрема, було запропоновано, що якщо до розгляду законопроекту в залі засідань Верховної Ради України не вирішиться питання щодо технічної можливості чи неможливості розсилки народному депутату України інформації на іншу адресу електронної пошти, тоді виникне необхідність вносити відповідні положення до законопроекту "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо оптимізації законодавчого процесу)" (реєстр. № 3207) та приймати рішення врахувати вищезазначену пропозицію народного депутата України Власенка С.В.. (стенограма додається).

Таким чином, пропозицію -38- народного депутата України Власенка С.В. було відхилено із застереженням.

Крім того, помічник-консультант народного депутата України Власенка С.В. висловила прохання народного депутата України Власенка С.В. щодо врахування його пропозиції до частини п'ятої статті 98 стосовно можливості подання народним депутатом України в електронному вигляді заяви про надання йому у паперовому вигляді документів, визначених частиною першою цієї статті (пропозиція -52- у порівняльній таблиці) (стенограма додається).

Після нетривалого обговорення прийнято рішення підтримати пропозицію -52- народного депутата України Власенка С.В. (стенограма додається).

Головуючий на засіданні (за погодженням з присутніми народними депутатами України - членами Комітету) надав слово помічнику-консультанту народного депутата України Сироїд О.І., який висловив прохання народного депутата України Сироїд О.І. щодо врахування її пропозицій до частини третьої статті 98, а саме доповнення реченням «Строки, визначені відповідними статтями цього Регламенту, для ознайомлення народними депутатами із документами, визначеними частиною першою цієї статті, розпочинаються в день надсилання відповідного інформаційного листа» (пропозиція -45- у порівняльній таблиці) та частини четвертої статті 98 стосовно доповнення словами «у строки, визначені (встановлені) цим Регламентом» (пропозиція -48- у порівняльній таблиці) (стенограма додається).

Після нетривалого обговорення, участь в якому взяли, зокрема, народні депутати України Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Пинзеник П.В., прийнято рішення врахувати редакційно пропозиції -45- та -48- народного депутата України Сироїд О.І. (стенограма додається).

Крім того, головуючий на засіданні Комітету поінформував, що пропозиції, які надійшли до законопроекту (реєстр. № 3207), попередньо розглядали народні депутати України - члени Комітету, включили їх до порівняльної таблиці законопроекту до другого читання і внесли пропозиції до проекту рішення щодо їх врахування чи відхилення.

Головуючим на засіданні Комітету запропоновано ухвалити проект рішення. (стенограма додається).

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати пропозиції 2, 4, 5, 9, 15, 24, 25, 26, 27, 32, 34, 40, 42, 50 (всього 14 пропозицій); відхилити пропозиції 1, 7, 8, 10, 11, 13, 16, 23, 28, 29, 30, 31, 36, 38, 45, 46, 47, 54, 55, 57, 58 (всього 22 пропозиції); врахувати частково пропозиції 12, 18, 41, 48, 49 (всього 5 пропозицій); врахувати редакційно пропозиції 3, 6, 14, 17, 19, 20, 21, 22, 33, 35, 37, 43, 44, 51, 52, 53, 56 (всього 17 пропозицій).

2. Підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації законодавчого процесу» (реєстр. № 3207) та висновок Комітету подати на розгляд Верховної Ради України і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому.

3. Доповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву позафракційного народного депутата України Константіновського В.Л. про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції, увільнивши від обов'язків члена Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України - членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Константіновського В.Л. членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України - члена депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» Підберезняка В.І. про обрання його членом Комітету з питань транспорту.

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України - членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

10, 11. СЛУХАЛИ: Пропозицію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. щодо перенесення розгляду питань порядку денного « Про проект Постанови Верховної Ради України "Про звільнення Лутковської В.В. з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Лозовим А.С. та іншими (реєстр. № 2075а від 15.06.2015)» та «Про проект Постанови Верховної Ради України "Про визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України "Про призначення Лутковської В.В. Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Скуратовським С.І. та іншими (реєстр. № 2876 від 18.05.2015)» на наступне засідання Комітету.

Заперечень не надходило.

12. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету у лютому 2016 року.

Голосували: «за» - 7, «утримався» - 1, «проти» - 0 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету на період з 1 по 19 лютого 2016 року.

13. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Керівника Апарату - керуючого справами Кістіона В.Є. про пропозиції Апарату Верховної ради України до проекту кошторису Верховної Ради України на 2016 рік, а також інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. та голови підкомітету Єфремової І.О. про проект кошторису Верховної Ради України на 2016 рік.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово запрошеному на засідання Комітету першому заступнику Керівника Апарату - керуючому справами Кістіону В.Є. для презентації проекту кошторису Верховної Ради України на 2016 рік (стенограма додається).

Секретар Комітету Лубінець Д.В. висловив зауваження до проекту кошторису, поданого на розгляд, порівнявши його з попереднім проектом, який вже розглядався Комітетом на попередньому засіданні Комітету. Крім того, було поставлено низку запитань щодо змістовної частини окремих положень проекту кошторису, на які відповіли перший заступник Керівника Апарату - керуючий справами Кістіон В.Є. та присутня на засідання Комітету заступник керуючого справами - завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Совенко О.М. (стенограма додається).

Голова підкомітету Єфремова І.О. також поставила низку запитань запрошеним на засідання Комітету першому заступнику Керівника Апарату - керуючому справами Кістіону В.Є. та заступнику керуючого справами - завідувачу відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Совенко О.М. (стенограма додається).

Під час обговорення питання про проект кошторису Верховної Ради України на 2016 рік голова підкомітету Войцеховська С.М. привернула увагу присутніх до відповіді на колективне депутатське звернення до Міністерства фінансів України щодо надання роз'яснення стосовно нарахування та виплати заробітної плати народним депутатам України, коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, а також на оплату праці помічників-консультантів народних депутатів України у 2016 році (стенограма додається).

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України - члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М., Кишкар П.М., Пинзеник П.В., Лубінець Д.В. (стенограма додається).

Відповіді на поставлені запитання надали запрошені на засідання Комітету перший заступник Керівника Апарату - керуючий справами Кістіон В.Є. та заступник керуючого справами - завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Совенко О.М. (стенограма додається).

О 16 год. 35 хв. голова підкомітету Папієв М.М. повідомив Комітет про необхідність покинути засідання Комітету, оскільки він має бути присутнім на засіданні іншого комітету, куди його запрошено як автора законопроекту. Загальна кількість присутніх - 7 (сім) народних депутатів України - членів Комітету

За результатами обговорення було прийнято протокольне рішення додати до протоколу засідання Комітету надану головою підкомітету Войцеховською С.М. вищезазначену відповідь Міністерства фінансів України на колективне депутатське звернення, а також окремі думки народних депутатів України Войцеховської С.М. - голови підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України та Єфремової І.О. - голови підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України.

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2016 рік» (реєстр. № 3530 від 26.11.2015) взяти до відома.

2. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України - членами Комітету доопрацьований проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2016 рік» (реєстр. № 3530).

3. Додати до протоколу засідання Комітету надану народним депутатом України - головою підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Войцеховською С.М. відповідь на колективне депутатське звернення до Міністерства фінансів України щодо надання роз'яснення стосовно нарахування та виплату заробітної плати народним депутатам України, коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, а також на оплату праці помічників-консультантів народних депутатів України у 2016 році, а також окремі думки народних депутатів України Войцеховської С.М. - голови підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України, Єфремової І.О. - голови підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України.

4. Звернутися з листом до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. щодо питання оплати праці народних депутатів України, помічників-консультантів народних депутатів України у 2016 році відповідно до бюджетних призначень, встановлених Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

5. Доповідачем від Комітету при розгляді доопрацьованого проекту Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2016 рік» на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити секретаря Комітету - народного депутата України Лубінця Д.В.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного та розглянути доручення Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., надане Лічильній комісії та Комітету на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України 3 лютого 2016 року, стосовно неособистого голосування.

Заперечень не надходило.

14. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про доручення Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. про розгляд заяви народних депутатів України Заліщук С.П., Голуба В.В., Лещенка С.А. та інших (разом - 12 підписів) стосовно неособистого голосування на засіданні Верховної Ради України 3 лютого 2016 року.

Голосували: «за» - 6, «утримався» - 1, «проти» - 0 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ:

Інформацію про розгляд Комітетом за дорученням Голови Верховної Ради України заяви народних депутатів України Заліщук С.П., Голуба В.В., Лещенка С.А. та інших (разом - 12 підписів) стосовно неособистого голосування на засіданні Верховної Ради України 3 лютого 2016 року взяти до відома та надіслати Голові Верховної Ради України Гройсману В.Б.

15. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону України "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері" в цілому з урахуванням пропозицій Президента України, внесений народним депутатом України Вінником І.Ю. (реєстр. № 1793-П від 27.01.2016).

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Ухвалити висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері» (реєстраційний номер 1793) в цілому з урахуванням пропозицій Президента України», внесений народним депутатом України Вінником І.Ю. (реєстр. № 1793-П від 27.01.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись щодо проекту Постанови шляхом голосування.

16. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 24 грудня 2015 року про прийняття в цілому проекту Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Філатова Б.А.", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3522-П від 25.12.2015).

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Ухвалити висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 24 грудня 2015 року про прийняття в цілому проекту Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Філатова Б.А. (реєстраційний номер 3522)», внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 3522-П від 25.12.2015), та запропонувати Верховній Раді України визначитись щодо проекту Постанови шляхом голосування.

17. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України - членами Комітету запропоновано не було.

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ