11 грудня 2015 року (Протокол №39)

22 грудня 2015, 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 39

від 11 грудня 2015 року

вул. Грушевського, 5,

III поверх (кулуари),

12 год. 25 хв.

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М.

Відсутні: Бондар В.В., Папієв М.М.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступник завідувача секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти Кабанець Л.В., Олексійчук О.М.

Присутній: народний депутат України Барна О.С. (з 12 год. 46 хв.) та представники засобів масової інформації, акредитовані у Верховній Раді України.

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з одного питання, та висловити свої пропозиції, доповнення.

Заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. та секретар Комітету Лубінець Д.В. висловили пропозицію запросити на засідання Комітету народного депутата Барну О.С. та заслухати його пояснення стосовно дій, вчинених ним в залі засідань Верховної Ради України.

Головуючий поінформував народних депутатів України - членів Комітету про те, що народний депутат України Барна О.С. був особисто запрошений на засідання Комітету та обіцяв прийти після засідання депутатської фракції «ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», а тим часом народні депутати України - члени Комітету матимуть можливість обмінятись думками щодо порядку денного засідання Комітету.

Зауважень і пропозицій не надходило.

Голосували: «за» - 7 (одноголосно).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про дії, вчинені народним депутатом України Барною О.С. в залі засідань Верховної Ради України 11 грудня 2015 року.

Інформує:перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

I. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про дії, вчинені народним депутатом України Барною О.С. в залі засідань Верховної Ради України 11 грудня 2015 року.

З 12 год. 46 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України Барна О.С.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував такий порядок роботи:

  • надати слово народному депутату України Барні О.С. для пояснень;
  • провести обговорення питання порядку денного та висловлення пропозицій щодо уникнення у подальшому подібних інцидентів у залі засідань Верховної Ради України;
  • обговорення проекту рішення та прийняття рішення Комітету.

Запрошений на засідання Комітету народний депутат України Барна О.С. дав пояснення стосовно підстав вчинення ним дій, які мали місце у залі засідань Верховної Ради України під час проведення «години запитань до Уряду» та відповів на запитання народних депутатів України - членів Комітету. Також народний депутат України Барна О.С. повідомив присутнім про вихід зі складу депутатської фракції «ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА».

В обговоренні питання взяли участь всі присутні народні депутати України - члени Комітету. Абсолютна більшість членів Комітету засудила дії народного депутата України Барни О.С. та підтримала пропозицію позбавити його, відповідно до частини п'ятої статті 51 Регламенту Верховної Ради України, права брати участь у п'яти пленарних засіданнях та довести це рішення до відома виборців через газету «Голос України».

Голосували: «за» - 7 (одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

Ухвалити висновок Комітету та рекомендувати Верховній Раді України прийняти рішення про позбавлення народного депутата України Барни О.С. права брати участь у п'яти пленарних засіданнях Верховної Ради України та довести таке рішення до відома виборців через газету «Голос України».

Перший заступник

голови Комітету П.В.ПИНЗЕНИК

Секретар Комітету Д.В.ЛУБІНЕЦЬ